Margaret Hamilton: cast.
Er zijn 34 films gevonden.

Letters from Frank

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Edward Parone. Met o.a. Art Carney, Maureen Stapleton, Mike Farrell, Lew Ayres en Margaret Hamilton.

Eren aandoenlijk drama over gedwongen pensionering, met Carney op zijn best als medewerker aan een krant die door een computer wordt vervangen.

Journey Back to Oz

1974 | Familiefilm, Fantasy, Animatie

Verenigde Staten 1974. Familiefilm van Hal Sutherland. Met o.a. Jack E. Leonard, Paul Lynde, Liza Minnelli, Milton Berle en Ethel Merman.

Deze tekenfilm werd al in 1964 gemaakt, maar lag jaren op de plank. Dit vervolg op THE WIZARD OF OZ is vooral geschikt voor kinderen. Het personage dat Judy Garland speelde, heeft in deze film de stem van haar dochter Liza Minnelli. Met de verdere stemmen van Milton Berle, Margaret Hamilton, Jack E. Leonard, Paul Lynde, Ethel Merman, Mickey Rooney, Rise Stevens, Danny Thomas, en Mel Blanc.

The Night Strangler

1972 | Horror, Komedie

Verenigde Staten 1972. Horror van Dan Curtis. Met o.a. Darren McGavin, Simon Oakland, Jo Ann Pflug, Richard Anderson en John Carradine.

In dit vervolg op THE NIGHT STALKER krijgt Kolchack (McGavin) het aan de stok met een eeuwenoude alchemist (Anderson), die onsterfelijk werd door het drinken van vers bloed. 's Nachts vermoordt hij vrouwen en tapt hun bloed af. Uiteraard gelooft niemand de reporter, maar uiteindelijk zal hij de schuilplaats weten te vinden van het wezen, dat huist in een verborgen ondergrondse stad. In dezelfde trant als zijn voorganger, brengt deze film verdere griezelavonturen van journalist Kolchack. Ook ditmaal was Richard Matheson verantwoordelijk voor het scenario, waarvoor hij nu ook zelf het verhaal schreef. Enkele huiveringwekkende scènes worden verluchtigd door niet altijd even fijnzinnige humor. Robert Hauser stond deze keer achter de camera. Gevolgd door een tv-serie.

The Anderson Tapes

1971 | Misdaad, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1971. Misdaad van Sidney Lumet. Met o.a. Sean Connery, Dyan Cannon, Martin Balsam, Christopher Walken en Paul Benjamin.

Na tien jaar in de nor heeft ex-kluiskraker Duke Anderson (Connery) nieuwe inzichten en kompanen. Die komen uitstekend van pas bij het plan om een luxueus appartementencomplex in Manhattan volledig leeg te halen. Helaas voor Duke worden zijn bewegingen minutieus door camera's, telefoontaps en 'mannetjes' gevolgd. Daarmee geeft regisseur Lumet aan een spannende, in de climax onvermoed grimmige caper een verbazingwekkend actueel Orwelliaans tintje. Funky Quincy Jones-soundtrack, leuke bijrol van Walken, maar Balsam steelt de show als aimabele nicht annex louche antiekhandelaar.

Brewster McCloud

1970 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1970. Drama van Robert Altman. Met o.a. Bud Cort, Sally Kellerman, Michael Murphy, William Windom en Shelley Duvall.

Onbeschrijfelijke film over uilachtig jochie (Cort) met ambities om te vliegen. Nogal bizar, maar de Altmanfans beleven er beslist plezier aan. Scenario van Doran William Cannon en Brian McKay. Camerawerk van Lamar Boren en Jordan Cronenweth.

The Daydreamer

1966 | Familiefilm, Animatie

Verenigde Staten 1966. Familiefilm van Jules Bass. Met o.a. Ray Bolger, Jack Gilford, Margaret Hamilton, Paul O'Keefe en Tallulah Bankhead.

Gedeeltelijk geanimeerde geschiedenis over Hans Christian Andersen als dertien-jarige jongen die veel van zijn sprookjesfiguren ontmoet waar hij later over schrijft. Verrassend plezierig.

Stars in the Back Yard

1961 | Drama

Verenigde Staten 1961. Drama van Hugo Haas. Met o.a. Marie Windsor, Hugo Haas, Billy Gilbert, Carol Morris en Chester Conklin.

Derderangs mengelmoes over een oudere filmmaker, betrokken bij een amateurfilmproduktie. Alleen interessant vanwege de rolbezetting door veteranen.

13 Ghosts

1960 | Thriller

Verenigde Staten 1960. Thriller van William Castle. Met o.a. Charles Herbert, Jo Morrow, Martin Milner, Rosemary DeCamp en Donald Woods.

Middelmatige thriller die op de tv zijn grootste kracht verliest. In de bioscoop kreeg je brillen waarmee je geesten in bepaalde scènes kon ontdekken. Redelijk interessant, maar niet wereldschokkend.

Papa Romani

1951 | Komedie

Verenigde Staten 1951. Komedie van Frank K. Telford. Met o.a. Chico Marx, Argentina Brunetti, William Frawley, Margaret Hamilton en Matt McHugh.

De Italiaanse immigrant Papa Romani (Marx) wil met zijn tijd meegaan en laat een telefoon installeren. Dit initiatief brengt heel wat herrie teweeg. De twee kinderen zijn erg enthousiast, maar Mama Romani (Brunetti) is bijgelovig en vindt dat een telefoon ongeluk brengt. Amper is de telefoon aangesloten of de buurvrouw (Hamilton) verschijnt en wil enkel weten of haar zus al bevallen is. Dan komt er een bookmaker (Frawley) voor de proppen die zijn illegale praktijken van bij de Romani`s verder zet. Krankzinnige komedie over de invloed van een telefoon op een doodgewoon gezin (begin jaren 1950). Het gaat er erg druk aan toe, met Chico in zijn bekende typetje, schitterend geholpen door een onuitstaanbare (maar onvergetelijke) Hamilton. George Panetta schreef het scenario en Clyde De Vinna manipuleerde de camera. Oorspronkelijk uitgezonden in de tv-serie The Bigelow Theatre.

Wabash Avenue

1950 | Historische film

Verenigde Staten 1950. Historische film van Henry Koster. Met o.a. Betty Grable, Victor Mature, Phil Harris, Reginald Gardiner en James Barton.

Een kleurige historische film over nietsnut Mature die de romance wil verstoren tussen kroegbaas Harris en zijn sterzangeres Grable. Geregisseerd met overtuiging en enthousiasme. Een verrukkelijke nieuwe versie van CONEY ISLAND.

Riding High

1950 | Musical

Verenigde Staten 1950. Musical van Frank Capra. Met o.a. Bing Crosby, Coleen Gray, Charles Bickford, Margaret Hamilton en Frances Gifford.

Deze nieuwe musical-versie van BROADWAY BILL volgt het oorspronkelijke zo op de voet dat opnames uit de film van 1934 konden worden gebruikt. Crosby is de eigenaar van een renpaard dat nog naam moet maken. Goede liedjes en de Capra-regie maken er iets plezierigs maar niet zo gedenkwaardigs van. Hardy is leuk in een zeldzaam solo-optreden.

The Red Pony

1949 | Familiefilm, Western, Drama

Verenigde Staten 1949. Familiefilm van Lewis Milestone. Met o.a. Myrna Loy, Robert Mitchum, Louis Calhern, Shepperd Strudwick en Peter Miles.

John Steinbeck bewerkte zijn eigen roman. De film gaat over de liefde van de jonge Miles voor zijn paard. Er ontstaat een boeiende relatie tussen de jongen en een cowboy (Mitchum), die veel begrip voor hem heeft. In tegenstelling tot zijn vader, Strudwick, die de jongen aanvankelijk nauwelijks begrijpt. Calhern, een kwekkende opa, wordt door Strudwick ook al niet te vriendelijk bejegend. De climax is echter ontroerend. De negen- jarige Miles én Mitchum stelen de film. Loy, als de moeder, en Strudwick vallen tegen. Robert Aldrich was hier assistent- regisseur. De latere regisseur Harry Keller deed de montage van de film en Tony Gaudio het mooie camerawerk. Aaron Copland zorgde voor de passende muziek. De jonge Reynolds speelde in 1949 Little Beaver in de RED RYDER-serie.

Driftwood

1947 | Drama

Verenigde Staten 1947. Drama van Allan Dwan en Allen Dwan. Met o.a. Ruth Warrick, Walter Brennan, Dean Jagger, Charlotte Greenwood en Natalie Wood.

De negenjarige Natalie Wood speelt het charmante kleine meisje Jenny met een eigen willetje. Ze verdwaalt in de woestijn met haar collie als haar grootvader (Brennan) sterft. Overdreven-aandoenlijk drama.

George White's Scandals

1945 | Musical

Verenigde Staten 1945. Musical van Felix E. Feist. Met o.a. Joan Davis, Jack Haley, Phillip Terry, Martha Holliday en Jane Greer.

Twee liefdesaffaires kruisen elkaar in deze routineprent. De eerste, tussen Davis en Haley, ondervindt tegenwerking van zijn zus, Hamilton. Terry en Holliday houden ook van elkaar, maar verschillende misverstanden dreigen hen uiteen te drijven. Wegwerpscript van Hugh Wedlock, Parker Levy en Howard Green vormt slechts een alibi voor een reeks shownummers, die goed geënsceneerd werden. White is ditmaal slechts producent, terwijl zijn vroegere rol nu wordt ingenomen door Glenn Tryon. Nostalgisch, zeer licht verteerbaar amusement. Fotografie van Robert de Grasse. Derde en laatste in een destijds zeer populaire reeks.

Guest in the House

1944 | Drama

Verenigde Staten 1944. Drama van John Brahm. Met o.a. Anne Baxter, Ralph Bellamy, Aline MacMahon, Ruth Warrick en Jerome Cowan.

Baxter als een gestoord meisje dat een gelukkig gezinsleven weet te veranderen in een chaos in dit droevige melodrama.

City without Men

1943 | Drama

Verenigde Staten 1943. Drama van Sidney Salkow. Met o.a. Linda Darnell, Michael Duane, Sara Allgood, Leslie Brooks en Glenda Farrell.

Een vrouw, van wie de man onschuldig in de gevangenis zit wegens spionage, verblijft zolang in een pension met lotgenoten en uitkijk op de gevangenis. Alle karikaturen zijn aanwezig, maar het acteerwerk is niet slecht. Het scenario is van W.L. River naar het verhaal van Martin Berkeley en Budd Schulberg; de extra dialogen zijn van Donald Davis en George Sklar. Het camerawerk is van Philip Tannura. Mono. Opnieuw uitgebracht als PRISON FARM.

Meet the Stewarts

1942 | Drama

Verenigde Staten 1942. Drama van Alfred E. Green. Met o.a. William Holden, Frances Dee, Grant Mitchell, Anne Revere en Mary Gordon.

Een meisje in goeden doen huwt de zwoegende Holden, kan zich niet neerleggen bij de nieuwe financiële regeling; niet wereldschokkend, toch genietbaar.

The Villain Still Pursued Her

1940 | Komedie

Verenigde Staten 1940. Komedie van Edward F. Cline en Edward Cline. Met o.a. Anita Louise, Richard Cromwell, Hugh Herbert, Alan Mowbray en Buster Keaton.

Er valt maar weinig te lachen in deze satire op de melodrama's van weleer waarin boegeroep wordt aangemoedigd. Zelfs de taartsmijtscène is saai. Keaton voegt er nog enkele heldere fragmenten aan toe.

Play Girl

1940 |

Verenigde Staten 1940. Frank Woodruff. Met o.a. Kay Francis, Nigel Bruce, James Ellison, Margaret Hamilton en Mildred Coles.

Francis is een hippe geldwolvin die jongere vrouwen leert hoe ze hun cliënten moeten 'uitkleden'. Een ongewone B-film.

My Little Chikadee

1940 | Komedie, Western

Verenigde Staten 1940. Komedie van Edward Cline. Met o.a. Mae West, W. C. Fields, Joseph Calleia, Dick Foran en Ruth Donnelly.

West en Field zijn als koppel sterk op dreef in het wilde westen, maar de film blijft toch beneden de verwachting; Field's saloon-scènes zijn in elk geval opmerkelijk.

The Wizard of Oz

1939 | Musical, Familiefilm, Fantasy, Drama

Verenigde Staten 1939. Musical van Victor Fleming, King Vidor en Mervyn LeRoy. Met o.a. Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger, Bert Lahr en Jack Haley.

Dé Wizard of Oz met Judy Garland als de enige echte Dorothy die met haar hondje Toto door een tornado wordt meegenomen naar de betoverde wereld van Oz. Alwaar ze op de Yellow Brick Road, op weg naar de tovenaar die haar misschien thuis kan brengen, gezelschap krijgt van Scarecrow, Tin Man en Cowardly Lion. The Wizard of Oz behoort nog steeds tot de meest succesvolle live-action kinderfantasieën ooit in Hollywood bedacht. Victor Fleming kon The Wizard of Oz niet afmaken, omdat hij de regie van Gone with the Wind kreeg aangeboden. King Vidor voltooide de film en draaide onder andere het befaamde 'Over the rainbow'-nummer.

The Angels Wash Their Faces

1939 |

1939. Ray Enright. Met o.a. Margaret Hamilton, Marjorie Main, Frankie Thomas, Dead End Kids en Ann Sheridan.

Dé Wizard of Oz met Judy Garland als de enige echte Dorothy die met haar hondje Toto door een tornado wordt meegenomen naar de betoverde wereld van Oz. Alwaar ze op de Yellow Brick Road, op weg naar de tovenaar die haar misschien thuis kan brengen, gezelschap krijgt van Scarecrow, Tin Man en Cowardly Lion. The Wizard of Oz behoort nog steeds tot de meest succesvolle live-action kinderfantasieën ooit in Hollywood bedacht. Victor Fleming kon The Wizard of Oz niet afmaken, omdat hij de regie van Gone with the Wind kreeg aangeboden. King Vidor voltooide de film en draaide onder andere het befaamde 'Over the rainbow'-nummer.

Babes in Arms

1939 | Musical, Komedie, Western

Verenigde Staten 1939. Musical van Busby Berkeley. Met o.a. Mickey Rooney, Judy Garland, Charles Winninger, Guy Kibbee en June Preisser.

Gebaseerd op een Broadway-musical van Rodgers en Hart. Twee aanstormende musicalartiesten grijpen in moeilijke tijden hun kansen. Tijdens een auditie zingen ze een vrolijk geluimd 'Good morning' en zijn meteen goed voor een (karig) engagement. Nu mogen ze dromen over een carrière: hij als componist en producer, zij als 'big star'. Babes in Arms, de eerste musical die Berkeley voor MGM maakte, was meteen een hit. Zijn sterren, Judy Garland en Mickey Rooney, mochten nog een paar keer opdraven. In 1940 maakten ze samen Strike up the Band. Een jaar later volgde Babes on Broadway. Niet allemaal even goed, soms een beetje oubollig, maar nog steeds het bekijken waard.

Angels Wash Their Faces

1939 | Drama

Verenigde Staten 1939. Drama van Ray Enright. Met o.a. Ann Sheridan, Dead End Kids, Frankie Thomas, Bonita Granville en Ronald Reagan.

Bezorgde zuster Sheridan probeert de straflijst van rover Thomas bij de politie te zuiveren, maar hij gaat bij een jeugdbende en krijgt nog meer moeilijkheden. Goed jeugd-delinquentendrama.

Stablemates

1938 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1938. Avonturenfilm van Sam Wood. Met o.a. Wallace Beery, Mickey Rooney, Arthur Hohl, Margaret Hamilton en Minor Watson.

Een glad verhaal over jockey Rooney en renpaardenbaas Beery. Alle remmen los tijdens gewetenloze scènes.

Four's a Crowd

1938 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1938. Komedie van Michael Curtiz. Met o.a. Errol Flynn, Rosalind Russell, Patric Knowles, Hugh Herbert en Walter Connolly.

Om haar krant van de ondergang te redden, haalt journaliste Jean Christy de ontslagen chefredacteur en charmeur Robert Lansford weer terug. Al snel gaat het echter mis als Lansford de verloofde van zijn baas verleidt. Luchtige romance waarin iedereen van iedereen houdt. Deze gewone komedie is weer eens een verandering voor Flynn die bewijst het genre goed te beheersen.

You Only Live Once

1937 | Drama, Film noir

Verenigde Staten 1937. Drama van Fritz Lang. Met o.a. Sylvia Sidney, Henry Fonda, William Gargan, Barton MacLane en Jean Dixon.

Een verouderde, maar schitterend geregisseerde, gevoelige film over een ontsnapte gevangene (Fonda) die met zijn toegewijde meisje (Sidney) op de vlucht is voor de politie. Uitmuntend acteerwerk.

When's Your Birthday?

1937 | Komedie

Verenigde Staten 1937. Komedie van Harry Beaumont. Met o.a. Joe E. Brown, Marian Marsh, Edgar Kennedy, Margaret Hamilton en Frank Jenks.

Pechvogel Brown onderneemt van alles maar het zit hem altijd tegen. Hij is ervan overtuigd dat welslagen afhankelijk is van de stand van de sterren. Op een dag geeft hij langs zijn neus weg een winnend paard op aan een rijke zakenman. Het blijkt de juiste gok te zijn, en hij wordt aangenomen als astroloog. Hij wordt verliefd op Marsh, de secretaresse van de zakenman, maar nu hij succes lijkt te hebben, komt zijn ex-verloofde terug. Totaal achterhaalde komedie, waarvan een modern publiek niet meer kan genieten. Harry Gates, Malcolm Stuart Boylan en Samuel M. Pike adapteerden het toneelstuk van Fred Ballard, dat door Harry Clork in scenariovorm werd gegoten. Het plezierigste gedeelte is een geanimeerde droom van Brown met astrologische elementen (oorspronkelijk opgenomen in Technicolor). Fotografie van George Robinson.

Mountain Justice

1937 | Drama

Verenigde Staten 1937. Drama van Michael Curtiz. Met o.a. Josephine Hutchinson, George Brent, Robert Barrat, Guy Kibbee en Mona Barrie.

Een wijdlopig verhaal over een jonge vrouw, die adequate medische verzorging in een bergdorpje wil organiseren na onnodige kindersterfte en daarbij door niemand geholpen wordt, maar door haar brute Hillbilly-vader wordt gedwarsboomd. Bij een handgemeen op weg naar het ziekenhuis komt haar vader om, en een advocaat probeert haar van de doodstraf te redden. Een van de vele produkties die Curtiz aan de lopende band regisseerde voor Warner Bros.

I'll Take Romance

1937 | Musical

Verenigde Staten 1937. Musical van Edward H. Griffith. Met o.a. Grace Moore, Melvyn Douglas, Stuart Erwin, Helen Westley en Margaret Hamilton.

Een raar verhaal over de operaster Moore die ontvoerd wordt door agent Douglas, met een mooi titelliedje en opera-aria's om de film aan de gang te houden.

Chatterbox

1936 | Komedie

Verenigde Staten 1936. Komedie van George Nicholls jr. Met o.a. Anne Shirley, Phillips Holmes, Edward Ellis, Erick Rhodes en Margaret Hamilton.

Een wicht uit de provincie heeft aspiraties voor het toneel. Lichtgewicht komedie, die niets voorstelt. Naar het gelijknamige blijspel van David Carb.

Hat, Coat and Glove

1934 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1934. Drama van Worthington Miner. Met o.a. Ricardo Cortez, John Beal, Margaret Hamilton, Dorothy Burgess en Louise Beavers.

Advocaat Cortez verdedigt de minnaar van zijn vrouw, die van moord wordt beschuldigd. De voorwaarde is, dat zij hem vergeet en haar man trouw zal worden. De hoed, de jas en de handschoen uit de titel zijn enkele bewijsstukken die ter tafel worden gebracht in de rechtszaal. Matige B-film van RKO. In 1944 werd een nieuwe versie uitgebracht onder de titel A NIGHT OF ADVENTURE.

By Your Leave

1934 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1934. Romantiek van Lloyd Corrigan. Met o.a. Frank Morgan, Neil Hamilton, Genevieve Tobin, Gene Lockhart en Margaret Hamilton.

Henry Smith (Morgan) is in een midlifecrisis en besluit alleen met vakantie te gaan. Echtgenote Ellen (Tobin) slaat intussen een ander aan de haak, maar als manlief tot bezinning komt is alles weer goed. Huis- tuin- en keukenkluchtwerk naar het blijspel van Gladys Hurlbut en Emma B.C. Wells, met aardige bijrollen van o.m. een jonge Betty Grable als Frances Gretchell. Het scenario is van Allan Scot. Het camerawerk is van Nick Musuraca.

Another Language

1933 | Drama

Verenigde Staten 1933. Drama van Edward H. Griffith. Met o.a. Helen Hayes, Robert Montgomery, Louise Closser-Hale, John Beal en Margaret Hamilton.

Heldere, aangrijpende film over Amerikaans gezin (naar toneelstuk van Rose Franken), met Hayes als 'buitenstaander' die met Montgomery trouwt en te maken krijgt met vijandige houding van heerszuchtige moeder Hale en haar kwaadaardig kroost.