Bernard Dubois is regisseur en acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Personne ne m'aime

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Bernard Dubois. Met o.a. Eric Viellard, Pierre-Alexis Hollenbeck, Luis Rego, Ariane Kah en Catherine Lachens.

Een onverbeterlijke vrouwenjager en trainer-gangmaker van 35 jaar, die in de (dure) banlieue van Parijs woont, kan steeds meer veroveringen op zijn naam zetten, maar de kosten er uiteindelijk niet meer uitkrijgen. Een platvloerse klucht vol misverstanden, en een al even flauw als mager scenario. Door veel belang te hechten aan de personages, probeert de cineast een persoonlijke regie samen te laten gaan met de smaak van het grote publiek. Moeilijke onderneming!

Dernier Cri

1987 | Thriller, Film noir

Frankrijk 1987. Thriller van Bernard Dubois. Met o.a. Hubert Lucot, Christine Laurent, Catherine Bonnin, Eric Mitchell en Julien Dubois.

Henri is er zich van bewust dat zijn daden binnen een groep fanatieke terroristen verboden zijn. Hij weigert de bloedige bevelen uit te voeren en ziet zich achtervolgd door de leden van de groep. Het bloedige en sinistere scenario haalt recente gebeurtenissen op en maakt zich slecht van de actualiteit los, vanwege een oppervlakkige en weinig overtuigende aanpak. De acteurs zijn al even stereotiep.

Paris vu par...20 ans après

1984 | Drama

Frankrijk 1984. Drama van Bernard Dubois, Philippe Garrel, Frédéric Mitterrand, Vincent Nordon en Philippe Venault. Met o.a. Agathe Vannier, Julien Dubois, Daniel Mesguich, Christine Boisson en Jean-Pierre Léaud.

Een herhaling van wat al gedaan werd in 1964 met PARIS, VU PAR... Het resultaat is wisselvallig. Het onderwerp dat Akerman koos voor J'ai faim, j'ai froid is onbetekenend. Nordons Paris-Plage is behoorlijk banaal. Venault geeft een bijzondere visie op euthanasie in Canal Saint-Martin. Wat betreft Dubois, hij slaagt erin de interesse te wekken, maar weet niet helemaal te overtuigen met Place Clichy. Mitterand maakte het pessimistische en provocerende Rue du Bac, maar al deze regisseurs vallen in het niet naast het talent van Garrel die ons in zijn Rue Fontaine een blik gunt in zijn gekwelde, obsessieve en zeer persoonlijke wereld.

J'ai voulu rire comme les autres

1979 | Biografie, Experimenteel

Frankrijk/Italië 1979. Biografie van Bernard Dubois. Met o.a. Julien Dubois, Agathe Vannier, Alexandre Ulysse en Bernard Dubois.

Een experimentele poëtisch-biografische film waarin de cineast via de dromen van zijn zoontje zijn leven reconstrueert. Is even irritant als het klinkt.

Le Rouge de Chine

1977 | Experimenteel

Frankrijk 1977. Experimenteel van Jacques Richard. Met o.a. Agathe Vannier, Jacques Richard, Bojena Horachkova, Bernard Dubois en Herb Colombus.

Een narcistische, pretentieuze, onvoorstelbaar vervelende en totaal overbodige experimentele film waarin vijf personages 80 minuten lang wandelen door verlaten straten, ruïnes, kastelen en glooiende hellingen, terwijl op de klankband de meest bizarre en niets ter zake doende geluiden te horen zijn. De verwarde geesten die dit soort onsamenhangende kletskoek op celluloid willen zetten en een en ander vervolgens als Kunst aan de man proberen te brengen smeken erom met pek en veren te worden behandeld en een diep ravijn ingedreven te worden. Niet echt humanitair, accoord, maar bijzonder efficiënt.

Les lolos de Lola

1975 | Komedie

Frankrijk 1975. Komedie van Bernard Dubois. Met o.a. Jean-Pierre Léaud, Claudine Vannier, Yann Dedet, Laurence Versano en Serge Marquand.

De eerste, grotendeels autobiografische speelfilm van Bernard Dubois (Léaud als Bernard Dubois en Vannier als zijn vrouw!), waarin eigenlijk de avonturen beschreven worden van COLLINOT TROUSSE-CHEMISES, die vers van het platteland verzeild raakt in het Parijs van de jaren 1970-1980. Ontspannen maar daarom ook versnipperde vertelling met sketches die niet zo goed bij elkaar aansluiten. De merkwaardige personages worden echter met veel ironie en humor afgeschilderd. Het feit dat deze rollen door vrienden worden gespeeld, heeft zowel zijn charmante als zijn zwakke kanten.