Peggy Thompson: cast, scenario en schrijver.
Er zijn 3 films gevonden.

The Lotus Eaters

1993 | Komedie, Familiefilm

Canada 1993. Komedie van Paul Shapiro. Met o.a. R. H. Thomson, Sheila McCarthy, Aloka McLean, Michèle-Barbara Pelletier en Frances Hyland.

Op Galiano Island, een klein eiland voor de kust van Brits- Columbia, woont een gemeenschap in complete afzondering. Thomson is het hoofd van de enige school waar ook zijn beide dochters, puber Frederick en de kleine McLean, de lessen volgen. De komst van een nieuwe, progressieve, onderwijzeres (Pelletier) zorgt voor heel wat heibel, temeer daar Thomson verliefd op haar wordt en het jongste kind (McLean) dit merkt. Een gevoelige prent vol kleine dingetjes uit het dagelijkse leven. Centraal staat de ontdekking van het leven door Frederick en de mid-lifecrisis van Thomson. Er gebeurt niets sensationeels, maar alles wordt gebracht met een ongebruikelijke lichtvoetigheid. De vertolking van de hele cast is schitterend. De titel verwijst naar lotus(=opium)eters, mensen die in een droomwereld leven. Knap gestructureerd scenario van Peggy Thompson, aantrekkelijk in beeld gebracht door Thomas Burstyn.

One Night Stand

1984 | Komedie, Muziek

Australië 1984. Komedie van John Duigan. Met o.a. Tyler Coppin, Cassandra Delaney, Jay Hackett, Saskia Post en David Pledger.

Terwijl een kernoorlog de aarde verwoest, houden drie luchthartige Australiërs en een gedeserteerde Amerikaanse zeeman een geïmproviseerd feestje in het Sidney Opera House. Een onconventionele, ironische behandeling van het nucleaire thema, nu en dan toch wat zwaar op de hand. Een live-optreden van de band Midnight Oil draagt bij tot de veelsoortigheid van de muziek.

Remous

1934 | Drama

Frankrijk 1934. Drama van Edmond T. Gréville. Met o.a. Jeanne Boitel, Jean Galland, Diana Sari, Françoise Rosay en Maurice Maillot.

Eenvoudig drama over een gedoemde liefde: tijdens de huwelijksreis krijgt Henri Saint-Clair (Galland) een fataal auto- ongeluk, waardoor hij verlamd raakt. Zijn vrouw Jeanne (Boitel) raakt gefrustreerd en is hem ontrouw. Henri hoort ervan, wil Jeanne niet in de weg staan en pleegt zelfmoord. Jeanne is geschokt door deze opoffering en laat haar minnaar vallen. Ze besluit uit pi[KA3]eteit haar overleden man trouw te blijven. Deze film is vooral interessant als men overweegt in welk tijdperk hij werd gemaakt. Een tijd waarin de probleemstelling van de seksualiteit in de literatuur (bijv. [KL]Lady Chatterley`s Lover[KLE] van D.H. Lawrence uit 1928) betekende dat het werk jarenlang (tot 1958) op een index kwam en alleen onder de toonbank verkocht kon worden. Deze film gaat dus over ingehouden seksuele verlangens, eer en wroeging. Dat was toen heel wat. Wordt gerekend tot Gréville's belangrijkere werken. Scenario van de regisseur, Kurt Alexander en André Doderet naar de roman A Kiss in the Dark van Peggy Thompson. Camerawerk van Roger Hubert.