Paulo José

Acteur

Paulo José is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

O Homem Que Copiava

2003 | Romantiek, Komedie, Drama

Brazilië 2003. Romantiek van Jorge Furtado. Met o.a. Lázaro Ramos, Leandra Leal, Luana Piovani, Pedro Cardoso en Júlio Andrade.

Andr[KA1]e (Ramos) werd van de high school gestuurd toen hij een klasgenoot met een fles op zijn kop sloeg. Nu heeft hij in Porto Alegre een baantje gevonden in een fotokopieerinrichting. Hij mag zich gelukkig prijzen dat hij driehonderd dollar in de maand verdient. Anderen hebben helemaal geen werk. Helaas betekent het dat hij bij zijn moeder moet blijven wonen en dat hij nauwelijks geld heeft om te besteden. De enige luxe die hij zich heeft veroorloofd is een verrekijker, waarmee hij naar de overkant gluurt en S[KA1]ilvia (Leal) in het vizier heeft. Ze werkt in een kledingzaak in het gebouw naast de copyshop. Andr[KA1]e`s collega Marin[KA4]es (Piovani), is een aantrekkelijke stoot, die hem best het hoofd op hol zou kunnen maken, maar zij bewaart haar maagdelijkheid voor een vent met geld; ook verkoper Cardoso (Cardos) wijst zij om die reden af. Andrés vlast op een list om contact te leggen met Sílvia en bedenkt dat hij daarvoor geld nodig heeft. Zo komt hij op het idee om een vijftig dollarbiljet te kopiëren. Het is zo echt dat het hem lukt om er een winnend loterijbriefje voor te kopen. Nu gaan de zaken ineens heel vlot: Sílvia is bereikbaar, Marinês vindt hem interessant en zij vormen een kwartet met Cardoso. Iedereen beschikt over verborgen talenten en zo komt het tot een lucratieve bankoverval, maar ook tot een noodlottig ongeval, waarbij iemand het leven laat. Een ironisch, goed vertolkte, sociaal getinte zwarte komedie. Helaas is het regiedebuut voor een speelfilm van Furtado aan de lange kant en besteedt hij te veel tijd aan André's veroveringspogingen. Het cynische scenario is van regisseur Furtado. De muziek die varieert van Bach, Mozart en Creedence Clearwater Revival, wordt op de juiste momenten ingezet om de beelden te ondersteunen. Het camerawerk is van Alex Sernambi.

Vengeance à Rio

1991 | Misdaad, Thriller

Duitsland/Frankrijk/Brazilië 1991. Misdaad van Murilo Salles en Leopoldo Serran. Met o.a. Paulo José, José De Breu Abreu, Marieta Severo, Flavio Galvao en Paulo Goulart.

Bewerking van de Franse roman van Maxime Delamare, gebracht als een 'Europese' tv-film, zodat de vraag rijst waarom de gehele handeling zich in Brazilië afspeelt. Twee advocaten werken samen, hetgeen nadelig is voor de een, die oprecht voor de verdrukten opkomt. De ander is niet meer dan een marionet van de mafia, en toevallig de minnaar van de vrouw van zijn collega. Hij zorgt voor een sluitend alibi om zich van zijn compagnon te ontdoen maar heeft niet alles voorzien: de politie beschuldigt zijn zoon van de moord, en hij slaagt er uiteraard niet in diens onschuld aan te tonen. Veel lijkt er met de haren bijgesleept, maar de opbouw is degelijk. Er was geld genoeg voor schitterende overzichtsopnamen van bijvoorbeeld Rio, dat er bij wijze van uitzondering eens niet bij ligt als in een toeristenfolder.

High Art

1991 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten/Brazilië 1991. Thriller van Walter Salles. Met o.a. Peter Coyote, Amanda Pays, Raul Cortez, Giulia Gam en Tonico Pereira.

In Rio wordt de Amerikaanse fotograaf Coyote betrokken bij de moord op een prostituée. het motief blijkt een diskette te zijn die te maken heeft met internationale wapensmokkel. Volgens de moordenaars zou Coyote deze diskette in zijn bezit hebben en hij ontsnapt op het nippertje aan de dood. Om zich te verdedigen vraagt hij Karyo, een man wiens leven hij eens redde, hem in te wijden in de kunst het messengevecht. Vanaf dat ogenblik verandert zijn bestaan. Ambitieuze thriller die zijn belofte niet helemaal inlost, wat waarschijnlijk te wijten is aan het gebrek aan communicatie tussen de Amerikaanse en Braziliaanse crew. Ruben Fonseca baseerde zijn, door Matthew Capman in het Engels vertaalde, scenario op zijn eigen roman. Knappe beelden van vooral de desolate dorpen in Brazilië en Bolivië werden geschoten door José Roberto Eliezer. Goede rollen van Coyote en Karyo.

Faca de dois gumes

1989 | Thriller

Brazilië 1989. Thriller van Murilo Salles. Met o.a. Paulo José, Marieta Severo, José de Abreu en Flavia Galvao.

Een zakenman ontdekt dat zijn vrouw hem bedriegt met zijn compagnon en besluit ze beiden uit de weg te ruimen. Dit bezorgt hem echter alleen maar problemen, zowel met de politie als met een gevaarlijke bende die een hoog geldbedrag eist uit een vermeende illegale transactie van zijn compagnon. Een boeiende psychologische thriller met zeer mooie opnamen.

Dias melhores virao

1989 | Komedie

Brazilië 1989. Komedie van Carlos Diegues. Met o.a. Marilia Pera, Rita Lee, Paulo José en José Wilker.

Een jonge Braziliaanse droomt ervan om de heldin te spelen in een televisieserie over onmogelijke liefdes. Deze komedie is soms charmant en geeft blijk van opmerkingsvermogen, maar vervalt op andere momenten in de gelegenheidssmaak, de gemakkelijke grap en de zogenaamd moderne esthetica.

Macunaíma

1969 | Komedie, Drama

Brazilië 1969. Komedie van Joaquim Pedro de Andrade. Met o.a. Grande Otelo, Paulo José, Dina Sfat, Jardel Filmo en Rodolfo Arena.

Al bij zijn geboorte blijkt dat Macunaíma geen gewone sterveling is, als hij volledig volgroeid uit de baarmoeder komt vallen. Op zijn latere reizen ontmoet hij reuzen en heksen, transformeert hij van een zwarte in een witte man en krijgt hij een moot vlees aangeboden, door een bebaarde wildeman gesneden uit diens eigen been. Ook belandt hij in de grote stad, waar hij een aantrekkelijke revolutionaire strijdster ontmoet; onder het kolderieke verhaal en het uitzinnige acteerwerk in dit hallucinante sprookje schuilt een serieuze boodschap, over politiek en culturele identiteit.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paulo José op televisie komt.

Reageer