Lukáš Bech

Acteur

Lukáš Bech is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Kanka do Pohádky

1981 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro 1981. Familiefilm van Ota Koval. Met o.a. Žaneta Fuchsová, Lukáš Bech, Milena Steinmasslová, Václav Helšus en Linda Dřevikovská.

Fuchsová krijgt voor haar achtste verjaardag een prachtig prentenboek van Josef Lada, een bekend schilder in Tsjechoslowakije, die leefde van 1887 tot 1957. Op de eerste bladzijde staat een handgeschreven boodschap en onder de handtekening bevindt zich een grote inktvlek. Het meisje probeert de vlek weg te vegen, maar plots is het stuk papier, waarmee ze veegt, verdwenen. Ook haar schoen verdwijnt en komt in de kamer van haar broer Rydl terecht. Alle tekeningen worden levensgroot en het meisje ontdekt dat zij de mensen en dieren van de tekeningen levend kan maken door ze aan te raken. De kinderen beleven veel pret met hun sprookjesuniversum. Eenvoudig, maar pittig in beeld gebracht. Scenario van Jiří Melišek en Milan Pavlík. Fotografie van Ivan Šlapeta.

Brontosaurus

1979 | Familiefilm

Servië en Montenegro 1979. Familiefilm van Véra Plivová-Šimková. Met o.a. Tomáš Šimek, Dana Vávrová, Lukáš Bech, Michal Hofbauser en Jaroslav Kolísek.

Het knaapje Šimek probeert als Tomas, bijgenaamd 'Brontosaurus', met zijn eigen beperkte middelen iets te doen aan de milieuverontreiniging. Geduldig ruimt hij bos en wegen op en lijkt aanvankelijk wel op een soort Don Quichote. Hij wordt door zijn klasgenootjes uitgelachen en de leraren moeten tussenbeide komen om te wijzen op zijn nobele bedoelingen. Met enkele kameraden, die dan gaan meedoen bespioneert hij illegale vuilstorters in het bos. Bij wijze van tegenactie binden zij een zak met vuil aan een auto vast die hem zojuist geloosd heeft. Het blijkt toevallig de auto van de humorloze schooldirecteur te zijn, die danig de pest in heeft over het feit dat hij door zijn leerlingen betrapt is. Aan het slot werkt zijn geestdrift aanstekelijk op de anderen en met een zelfgebouwde Brontosaurus, in Tschechoslowakije het symbool van milieubewuste campagnes, wordt een optocht georganiseerd. Interessante film-met-een- boodschap. Vanaf acht jaar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lukáš Bech op televisie komt.

Reageer