Julie Restifo

Acteur

Julie Restifo is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

La mágica aventura de Óscar

2000 | Familiefilm, Avonturenfilm

Colombia/Spanje/Venezuela 2000. Familiefilm van Diana Sánchez. Met o.a. Alberto de Faría, Bárbara Garófalo, Samantha Dagnino, Carlos Montilla en Lindsabel Noguera.

Recht toe, recht aan verhaal over de held uit de titel (De Fari[KA1]a) en zijn zusje Miranda (Gar[KA1]ofalo) die samen met hun hond Friskie hun moeder (Noguear) achterna reizen en onderweg allerlei spannende avonturen beleven en altijd uit een benarde situatie gered worden door een geheimzinnige vreemdeling. Oplettende kijkertjes krijgen misschien door wie dat is. Het scenario is van regisseuse Sánchez, Joelle Lecoin, Yutzil Martínez, Miguel Perera en Bella Ventura.

Embuscades

1990 | Misdaad, Oorlogsfilm

Frankrijk 1990. Misdaad van Peter Kassovitz. Met o.a. Claude Rich, Jean-Yves Barteloot, Bérangère Bonvoisin, Jean-Pierre Dérroussin en Philippe Morier-Genoud.

Niemand minder dan Régis Debray schreef scenario en dialogen, en hij putte rijkelijk uit zijn eigen ervaringen met dit verhaal over een jonge journaliste die in Nicaragua in een hinderlaag loopt en wordt vermoord door de guerillero's. Haar kameraad verneemt dat via de tv, en vertrekt om ter plekke navraag te doen. Hij stuit op de ene verrassing na de andere en zijn vriendin blijkt heel anders te zijn dan hij dacht. De tv-regisseur is hier niet de belangrijkste figuur, maar zijn film is degelijk van opbouw. Desalniettemin, en mede dankzij de zeer omstreden persoon van Debray, komen politiek en ideologie in deze film samen. Er moet dan ook kritisch naar worden gekeken!

Coplan: Retour aux sources

1989 |

Frankrijk 1989. Philippe Toledano. Met o.a. Philippe Caroit, Patachou, Pierre Dux, Ruddy Rodriguez en Miguel Angel Landa.

De Franse James Bond, Coplan (Caroit) reist naar Venezuela om een licentiecontract voor de bouw van Exocet-raketten te onderzoeken. De voormalige chansoni[KA2]ere Patachou (in de film dik over de zestig) speelt een fikse rol in deze aflevering van de serie, die na twintig jaar een nieuw leven werd ingeblazen. Er werden er nog meer geproduceerd. Het camerawerk is van Johnny Semeco, en het scenario werd geschreven door Philippe Madral.

La Otra ilusión

1988 | Experimenteel, Drama

Venezuela 1988. Experimenteel van Roque Wambrano. Met o.a. Julie Restifo, Javier Vidal en Luz Urdaneta.

Een muzikant en zijn vrouw, een schilderes, zijn bang voor het leven. Saai, existentialistisch melodrama dat niets nieuws toevoegt aan dit zo subtiele genre. Het script werd door de maker zelf geschreven.

Más allá del silencio

1987 | Misdaad

Venezuela 1987. Misdaad van César Bolivar. Met o.a. Jean Carlos Simancas, Javier Vidal en Julie Restifo.

Een doofstomme jongen doet ondanks zichzelf mee aan een diefstal. Een enigszins sadistische politieagent achtervolgt de jongen terwijl hij op een school leert te communiceren en een meisje ontmoet waar hij verliefd op wordt. Curieuze politiefilm met verschillende door elkaar lopende plots, waarin Jean Carlos Simancas een goede rol neerzet.

Homicidio culposo

1984 | Thriller

Venezuela 1984. Thriller van César Bolivar. Met o.a. Elba Escobar, Jean Carlos Simancas, Javier Vidal en Julie Restifo.

De wederwaardigheden van een politieagent die een onderzoek instelt naar de doodsoorzaak van een toneelspeler die z.g. door een ongeval dodelijk gewond raakte tijdens de voorstelling. Een bescheiden, maar achtenswaardige poging om een Venezulaanse thriller te maken. Scenario, fotografie en montage waren in handen van de regisseur zelf.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Julie Restifo op televisie komt.

Reageer