Thierry Hancisse (1962): cast.
Er zijn 5 films gevonden.

La forêt de quinconces

2016 | Drama

Frankrijk 2016. Drama van Grégoire Leprince-Ringuet. Met o.a. Grégoire Leprince-Ringuet, Pauline Caupenne, Amandine Truffy en Thierry Hancisse.

Liefdesverslinder Paul wordt door Ondine verlaten. Na de ontmoeting met een clochard, die zich voorstelt als Het Lot, verleidt hij van de weeromstuit Camille – waarna prompt Ondine weer opduikt. Het regiedebuut van acteur-scenarist Leprince-Ringuet, een poëtisch surprisesprookje van film, theater en dans, trakteert op deels in alexandrijnen vervatte sprankeldialogen. Griekse tragedie ontmoet Frans toneeldrama, energiek spel treft visuele vondsten en taalmuziek. Wanneer Camille (de o zo zinnelijke Caupenne) de slapende Paul betovert, is dat niets minder dan hypnose-door-cinema. In tweeërlei opzicht en één woord: fantastisch.

Jamais de la vie

2015 | Drama

Frankrijk​/​​België 2015. Drama van Pierre Jolivet. Met o.a. Olivier Gourmet, Valérie Bonneton, Marc Zinga, Thierry Hancisse en Jean-François Cayrey.

IJzersterke melange van drama en thriller door meester van de 'kleine' films Jolivet (Simple mortel, Ma petite entreprise). Franck, een afgedankte arbeider en geknakte ex-vakbondsidealist die werkt als nachtwaker in een supermarktcomplex, leidt in een Noord-Franse stad een solitair leven met de fles. Wanneer hij mannen opmerkt die iets schemerigs bekokstoven, ontwaakt hij uit zijn lethargie. Weinig films vangen zo genadeloos de deprimerende staat van 21ste-eeuws Frankrijk als dit zwartgallige verliezersverhaal. Het decor reflecteert Francks gemoed: grauw, verlaten en hopeloos. Gourmet ademt, woedt en raast zijn personage.

La régate

2009 | Drama

België​/​​Frankrijk​/​​Luxemburg 2009. Drama van Bernard Bellefroid. Met o.a. Joffrey Verbruggen, Thierry Hancisse, Sergi López en Pénélope Lévêque.

Wanneer je door je alcoholistische pa door de woning wordt gemept, zoek je elders afleiding, affectie en agressieontlading. De vijftienjarige Alexandre (Verbruggen) is zo'n onfortuinlijk kind, het liefst zou hij soms helemaal verdwijnen. Er is één vluchtpunt: het sportroeien op de Maas, waarin trainer-surrogaatvader Sergi (López) hem aanmoedigt. Autobiografisch getint regiedebuut, gedraaid in en om Bellefroids geboortestad Namen, is een gevoelige mengeling van opgroeidrama, gebroken-gezinskroniek en doordouwersfilm. Hancisse, peetvader van de regisseur, speelt de pa met de verloren blik. Twee prijzen op het Franstalige-filmfestival Namen 2009.

Le couperet

2005 | Misdaad

Frankrijk​/​​België​/​​Spanje 2005. Misdaad van Costa-Gavras. Met o.a. José Garcia, Karin Viard, Geordy Monfils, Ulrich Tukur en Olivier Gourmet.

In deze boosaardige komedie zet de werkloze Bruno (een soepel schakelende Garcia) een advertentie voor een fictieve baan; precies het soort betrekking waar hij zelf ook naar op zoek is. Uit de reacties die hij ontvangt, kiest hij de vijf meest competente kandidaten uit om ze een voor een uit de weg te ruimen, waarna hij weer als ­brave huisvader bij zijn gezin terugkeert. Zo, denkt hij, kan een nieuwe carrière hem niet langer ontgaan. Prettige zwarte komedie zonder het prekerige dat films van Costa-Gavras soms wat taai maakt. Het scenario van Costa-Gavras en Jean-Claude Grumberg en de hoofdrolspeler werden genomineerd voor een César.

Gabrielle

2005 | Historische film, Drama

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 2005. Historische film van Patrice Chéreau. Met o.a. Isabelle Huppert, Pascal Greggory, Claudia Coli, Thierry Hancisse en Chantal Neuwirth.

Pascal Greggory en Isabelle Huppert zijn in Gabrielle een man en een vrouw die aan het begin van de 20ste eeuw zichzelf, elkaar en hun relatie zo slecht begrijpen dat ze meerdere malen hardhandig gedwongen worden zich aan te passen. De stijl van Chéreau's kostuumfilm sluit zich naadloos bij de relationele botsingen aan. Gabrielle is op veel verschillende manieren gefilmd. In een bedaard tempo, met een haastige, beweeglijke camera, in zwartwit en in kleur, zwijgend en met geluid. De manier waarop Chéreau's vertelwijzes op elkaar botsen en de momenten waarop de film van het ene ritme op het andere overschakelt: die maken Gabrielle.