Ana Esmeralda

Acteur

Ana Esmeralda is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

La Cesta

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van Rafael Salvia. Met o.a. Antonio Garisa, Ana Esmeralda, Perla Cristal en Antonio Giménez Escribano.

Teneinde geld bijeen te brengen wordt in een klein dorp een loterij om een enorme Kerstmand georganiseerd; onnozele zedenschets.

La Casa de la Troya

1959 | Komedie, Romantiek

Spanje 1959. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Ana Esmeralda, Arturo Fernández, José Rubio en Julio Riscal.

Derde versie van LA CASA DE LA TROYA, nu zonder Pérez Lugín achter de camera, maar wel in kleur. En met slechtere artistieke resultaten dan ooit.

Don José, Pepe y Pepito

1959 | Komedie

Spanje 1959. Komedie van Clemente Pamplona. Met o.a. Antonio Casal, Ana Esmeralda, Manolo Morán en José Isbert.

Een oude man, zijn zoon en zijn kleinzoon worden allemaal op hetzelfde meisje verliefd. Een vrij goede komedie die bovendien goed gespeeld is.

Llegaron dos hombres

1958 | Avonturenfilm

Zweden/Spanje 1958. Avonturenfilm van Anne Mattasson en Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Francisco Rabal, Ulla Jacobson, Christian Marquand en Ana Esmeralda.

Twee gevaarlijke deserteurs komen in een dorpje aan en nemen de onderwijzeres in gijzeling. Een ongetwijfeld curieuze co-produktie en tevens de laatste film van de regisseur Eusebio Fernández Ardavín.

Carmen, proibita

1953 | Misdaad, Komedie

Spanje/Italië 1953. Misdaad van Giuseppe Scotese. Met o.a. Ana Esmeralda, Fausto Tozzi, Mariella Lotti, Umberto Spadaro en Raphael Albaicin.

Verliefdheid op een vrouw van lichte zeden die met gangsters is gelieerd brent een zeeman steeds verder in de misdaad. De film heeft nauwelijks iets te maken met het beroemde operaverhaal en is vooral een voorspelbaar misdaadmelodrama, dat zich in toeristische fraaie landschappen afspeelt.

Siempre Carmen

1952 | Drama

Spanje/Italië 1952. Drama van Alejandro Perla. Met o.a. G.M. Scotese, Ana Esmeralda, Fausto Tozzi, Mariela Lotti en Mario Cabré.

Een hartstochtelijke zigeunerin is de oorzaak van de ondergang van alle mannen die op haar verliefd worden. Eén van de slechtste verfilmingen van de mythe van Carmen.

María Dolores

1952 | Musical, Misdaad

Spanje 1952. Musical van José María Elorrieta. Met o.a. Ana Esmeralda, Fernando Nogueras, Francisco Cossio en Fernando Sancho.

Een danseres wordt door een misdadigersbende ontvoerd. Uiterst stompzinnig.

Bronce y luna

1952 | Drama, Romantiek

Spanje 1952. Drama van Javier Setó. Met o.a. Ana Esmeralda, José Suárez, Barta Barry en Manuel Gas.

Tegen de wil van haar stam gaat een jonge zigeunerin er vandoor met haar geliefde. De man die voorbestemd was met haar te trouwen en haar familie gaan op zoek naar haar... Een film over liefde en folklore, in een produktie van Iquino en geregisseerd door de middelmatige Javier Setó.

El Amor brujo

1949 | Romantiek, Drama

Spanje 1949. Romantiek van Antonio Román. Met o.a. Ana Esmeralda, Manolo Vargas, Elena Barrios en Pastora Imperio.

De liefdesgeschiedenis tussen de zigeuner Antonio en de zigeunerin Candelas wordt voortdurend overschaduwd door de meedogenloze Diego, haar vroegere en wrede minnaar. Hun verhouding is zodoende niet als die zou moeten zijn. Naar de beroemde opera van Manuel de Falla.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ana Esmeralda op televisie komt.

Reageer