Nathan Halpern is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Goldie

2019 | Drama

Verenigde Staten 2019. Drama van Sam de Jong. Met o.a. Slick Woods, George Sample III, Danny Hoch, Marsha Stephanie Blake en Gbenga Akinnagbe.

De opvolger van Sam de Jongs veelgeprezen droogkomische grotestadssprookje Prins (2015) werd Goldie. Een Amerikaanse film, omdat de stilistische lef in Prins niet alleen in Nederland was opgevallen. Goldie vertelt het verhaal van een stoere, 18-jarige straatmeid, die denkt dat al haar problemen (verslaafde moeder, armoede, foute vriendjes) zullen verdwijnen wanneer ze eenmaal popster is. Er zit wat minder visuele flair in Goldie dan in Prins, maar het verhaal is gelaagder, en wordt levensecht gespeeld door het inmiddels wereldberoemde fotomodel Slick Woods (kortgeschoren haar, spleetje tussen de tanden), die nog onbekend was toen ze aan de film begon.

The Rider

2017 | Drama

Verenigde Staten 2017. Drama van Chloé Zhao. Met o.a. Brady Jandreau, Tim Jandreau, Lilly Jandreau, Cat Clifford en Terri Dawn Pourier.

Wanneer zijn val van een paard hem bijna fataal wordt, mag twintiger Brady Blackburn geen rodeo meer rijden. Maar in South Dakota is de mannelijke identiteit juist onlosmakelijk verbonden met deze gevaarlijke sport. The Rider is een indrukwekkend en kwetsbaar portret van een jonge cowboy in existentiële crisis, met non-acteur Brady Jandreau in de hoofdrol als een licht gefictionaliseerde versie van zichzelf. Regisseur Chloé Zhao filmde dit poëtisch docudrama in het Pine Ridge Indian Reservation, waar ze ook haar debuutfilm Songs My Brothers Taught Me opnam.