Hristo Garbov

Acteur

Hristo Garbov is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Razsledvane

2006 | Misdaad, Drama

Bulgarije/Duitsland/Nederland 2006. Misdaad van Iglika Triffonova. Met o.a. Svetla Yancheva, Krassimir Dokov, Labina Mitevska en Hristo Garbov.

De jonge rechercheur Alexandra Yakimova (Yancheva) heeft een matig huwelijk, ze leeft voor haar werk. Ze krijgt de opdracht om Plamen Goranov (Dokov) te ondervragen, die verdacht wordt van de moord op zijn broer. Een hopeloze zaak: er is geen greintje bewijs, Goranov zegt niets. Ze krijgt een maand de tijd. Overdag gaat Yakimova op onderzoek uit, 's avonds probeert ze hem aan de praat te krijgen. Spannend, sfeervol en intrigerend misdaaddrama tegen de achtergrond van winters Bulgarije, met het uitstekende acteerwerk van de hoofdrolspelers als belangrijkste troef.

Wagner

1998 | Thriller, Fantasy, Drama

Bulgarije 1998. Thriller van Andrey Slabakoff en Andrei Slabakov. Met o.a. Naum Shopov, Ernestina Chinova, Hristo Garbov, Julia Ognianova en Nikolay Urumov.

Dagtaak van fabrieksarbeidster Elena (Shopov) is het aan de gang houden van de gigantische metaalpers Wagner. Na een wachttijd van tien jaar komt haar droom uit: de staat geeft haar eindelijk een eigen appartementje. Het flatje is voorzien van alle comfort: lege kasten, een gebruikte matras en de schilderij van een industriƫle werkplaats. Uitgeput valt ze in slaap. Midden in de nacht wordt ze wakker met een verschrikkelijke honger. Ze gaat op zoek naar haar buren en komt terecht in een verschrikkelijke nachtmerrie. Een allegorie van de gemechaniseerde, zielloze samenleving die het post-communistische tijdperk in Bulgarije is. De film is een mengeling van elementen uit 1984 en METROPOLIS en geeft door de scherpe montage en de kille zwart-wit beelden het gevoel alsof je opgesloten zit in iemand anders nachtmerrie. Shopov is schitterend in haar veeleisende rol van de vrouw die de gevangene is van een absurd systeem waarin werkelijkheid en verbeelding niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. Een opmerkelijke eerste film van regisseur/scenarist Slabakoff, ook al zitten er een aantal zwakke momenten in. Fotografie is van Voicheh Todorow.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hristo Garbov op televisie komt.

Reageer