Hermann Speelmanns is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Das Mädchen Marion

1956 | Drama, Romantiek

Duitsland 1956. Drama van Wolfgang Schleif. Met o.a. Winnie Markus, Carl Raddatz, Dietmar Schönherr, Brigitte Grothum en Harry Harat.

Een eenvoudig verhaal over een meisje dat zich over een veulen ontfermt dat een goed springpaard blijkt te zijn. Door het toevoegen van een onschuldig liefdesverhaal heeft men er iets traditioneels en voorspelbaars van gemaakt. Scenario van Felix Lützkendorf. Camerawerk van Igor Oberberg.

Ein Herz spielt falsch

1953 | Drama

Duitsland 1953. Drama van Rudolf Jugert. Met o.a. O.W. Fischer, Ruth Leuwerik, Carl Wery, Gertrud Kückelmann en Günther Lüders.

Een ouderwets zakdoekendrama over een steenrijke (ongetrouwde) vrouw die te horen krijgt dat ze nog maar een half jaar te leven heeft. Een vroegere schoolvriend die haar nooit een blik gunde, probeert haar nu in te palmen. Goed spel van allen en behoorlijke regie in deze karakterschets over liefde, dood en teleurstellingen. Naar een roman van Hans-Ulrich Horster, bewerkt door Erna Fentsch, door de lens keek Herbert Ashley.

Vor uns liegt das Leben

1948 | Drama, Familiefilm

Duitsland 1948. Drama van Günther Rittau. Met o.a. Hermann Speelmanns, Helga Zülch, Michael Günther en Carl Kuhlmann.

Naoorlogs melodrama dat zich afspeelt in een havenplaats. Men heeft honger en het ontbreekt aan alles. Een ex-kapitein kan het niet verkroppen dat hij niet meer vaart. Zijn vrouw geeft hem nieuwe levensmoed, door zijn oude schuit vlot te maken. Typerend voor de films uit de tijd na de oorlog: hoop en opbouw aan het eind. Ook bekend als DIE FŸNF VOM TITAN.