Roberto Rodríguez

1909 -1995 Regisseur

Roberto Rodríguez (1909-1995) is regisseur.
Er zijn 32 films gevonden.

Sangre en Río Bravo

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Roberto Rodríguez. Met o.a. Julio Alemán, Joaquín Cordero, David Reynoso en Dacia González.

Geholpen door twee schurken probeert een man grond te kopen van boeren. Degenen die niet willen verkopen worden vermoord. Het gebruik van de handcamera en het grote aantal zooms maken dat de film letterlijk niet om aan te zien is.

Nosotros los jóvenes

1965 | Komedie, Musical

Mexico 1965. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Julissa, Enrique Lizalde, Elizabeth Campbell en José Gálvez.

Een jongen wordt verliefd op een Amerikaans meisje, maar de vader van de jongen probeert deze liefde op alle mogelijke manieren te dwarsbomen. Een komische musical met melodramatische inslag.

El dengue del amor

1965 | Komedie, Musical

Mexico 1965. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. 'Resortes', Dámaso Pérez Prado, Evita Muñoz en Héctor Lechugo.

Een jongen is gek op muziek en krijgt succes als danser met een nieuwe dans, de 'dengue'. De goede komieken, leuke actrices en Pérez Prado en zijn orkest verdienen het om in een minder banale en idiote film te spelen.

La Bandida

1962 | Drama, Romantiek

Mexico 1962. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. María Félix, Pedro Armendáriz, Ignacio López Tarso, Emilio Fernández en Katy Jurado.

Tijdens de Mexicaanse revolutie vechten twee mannen om de liefde van een prostituée, die de bijnaam 'de Straatroofster' heeft. Het is een acceptabele variant op het verhaal van Carmen, waarin bij uitzondering enkele belangrijke acteurs uit de Mexicaanse filmwereld bijeen zijn gebracht.

Caperucita y sus tres amigos

1962 | Familiefilm, Fantasy

Mexico 1962. Familiefilm van Roberto Rodríguez. Met o.a. María Gracia, 'Loco' Valdés, 'El enano' Santanón en 'Doña' Prudencia Griffel.

Wanneer de Wolf, Grootmoedertje en Roodkapje zich met elkaar hebben verzoend, onderzoeken zij de mogelijkheid om zich bij een zigeunergroep aan te sluiten. Exotische en zeer merkwaardige variant op 'Roodkapje'.

Los espadachines de la reina

1961 | Familiefilm, Fantasy

Mexico 1961. Familiefilm van Roberto Rodríguez. Met o.a. Elmo Michel, Rafael 'Santanón' Muñoz, Ariadna Welter en Xavier Loyá.

Een meisje redt samen met Feroz de wolf en het vosje Apestro een prinsesje, dat door een slechte koningin geroofd is. De laatste van de vijf kinderfantasie[KA3]en die de regissuer maakte sinds CAPERUJITA ROJA (1959).

Tres balas perdidas

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Rosita Quintana, María Victoria, Evangelina Elizondo en Julio Aldama.

Om de erfenis die hun overleden vader hen heeft nagelaten in handen te krijgen, zullen drie nogal ruwe jongens moeten trouwen. Vervelend, dwaas, routineus en absurd.

Caperucita y Pulgarcito contra los monstruos

1960 | Animatie, Familiefilm, Komedie, Fantasy

Mexico 1960. Animatie van Roberto Rodríguez. Met o.a. María Gracia, Cesáreo Quezadas, José Elías Moreno en Manuel 'Loco' Valdés.

Capurecita en Pulgaricito moeten het, geholpen door een aardige menseneter, opnemen tegen een heks en een reeks monsters. Een doorsnee komedie, magere produktie en dito scenario (men nam zijn toevlucht tot het vermengen van allerlei genres).

Caperucita Roja

1959 | Familiefilm

Mexico 1959. Familiefilm van Roberto Rodríguez. Met o.a. María Gracia, Manuel 'Loco' Valdés, Rafael Muñoz en Prudencia Grifell.

Een film gebaseerd op het beroemde verhaal van Charles Perrault, compleet met een stichtelijke boodschap. Het enige dat vermelding verdient is het fraaie camerawerk van Alex Phillips.

Mis secretarias privadas

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. César Romero, Lilia Prado, Rosa Carmina en Roberto Cañedo.

Een directeur kiest de mooie dochter van de vrouw met wie hij ooit een relatie had als secretaresse. En nu zit hij met het probleem of dit nu zijn dochter is of niet, want hij is verliefd op haar. De grenzeloze vulgariteit van deze film verdient alle vermelding, evenals de langdradigheid.

Los Hijos ajenos

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. María Gracia, Alma Rosa Aguirre, Aldo Monti en Miguel Manzano.

Een weduwnaar met een jong dochtertje trouwt voor de tweede maal. Het arme kind doet iets waardoor haar stiefmoeder een miskraam krijgt. Vanaf dat moment haat de vrouw haar stiefkind. Hoewel met veel zorg gemaakt, was het resultaat een belachelijke film, vol onbedoelde humor.

La Sonrisa de la Virgen

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. María Gracia, Jorge Martínez de Hoyos, Prudencia Grifell en Miguel Manzano.

Een meisje dat altijd dichtbij de natuur heeft geleefd, ziet zich eensklaps opgesloten tussen de muren van een internaat. Zij smeekt de Maagd Maria om een wonder. De grenzen van minderwaardigheid en stupiditeit worden wederom verlegd.

El Diario de mi madre

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. Marga López, Aldo Monti, Roberto Cañedo en Lilia Guízar.

Een meisje wil weglopen met een getrouwde man, maar bij het lezen van het dagboek van haar moeder krijgt zij spijt. Veel te stijf verfilmd.

Primavera en el corazón

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Irasema Dilián, Andy Russell, Enrique Rambal en Eduardo Alcaraz.

Een welgesteld en grillig meisje besluit een tijdschrift op te richten, maar wordt verliefd op een arme zanger die naast haar woont. Dankzij cinemascope kon Roberto Rodríguez meer helden dan ooit in één beeld proppen in deze aanstellerige musical.

Mi canción eres tú

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Andy Russell, Evangelina Elizondo, Freddy Fernández en Miguel Manzano.

Een familie uit de provincie gaat in de hoofdstad wonen, alwaar een van de zoons verliefd wordt op een ster, die hem introduceert in de muziekwereld. Een goed bedoelde maar mislukte film.

Qué bravas son las costeñas

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. María Antonieta Pons, Joaquín Cordero, Evangelina Elizondo en Andy Russell.

De duizend-en-één verwikkelingen waarin een verliefd stel raakt, als het nichtje van de burgemeester naar het dorp komt. Moraliserend op het lachwekkende af.

La Culpa de los hombres

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. María Antonieta Pons, Enrique Rambal, Julio Villarreal en Lupe Rivas Cacho.

Na haar vrijlating uit de gevangenis waar zij onschuldig was opgesloten, wordt een vrouw, geholpen door een ex-medegevangene, rijk en beroemd. Opeenstapeling van melodramatische clichés die tot vervelens toe worden uitgebuit.

Zandunga para tres

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Joaquín Cordero, Armando Silvestre, Rosa de Castilla en Liliana Durán.

De strijd van drie jongemannen om de liefde van een meisje. Pijnlijk plagiaat van de film TOM, DICK AND HARRY, geschreven door Garson Kanin, met als klap op de vuurpijl een reusachtige koorzang.

Venganza en el circo

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. Carmen González, Ramón Gay, Joaquín Cordero en Liliana Durán.

Een dompteuze laat uit jalouzie een evenwichtskunstenares een ongeluk overkomen. Zoals bijna alle in het circus gesitueerde melodrama's is ook deze overdreven wreed.

Lo que no se puede perdonar

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. María Elena Marqués, Armando Calvo, Emperatriz Carvajal en Domingo Soler.

De stiefmoeder van een meisje dat in het klooster wil, bedriegt haar man met een jonge minnaar, die de toekomstige non zwanger maakt. Er is niets dat deze belachelijke film nog redt.

Yo soy gallo dondequiera

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Sara Montiel, Joaquín Cordero, Marco de Carlo en Julio Villarreal.

Een jongeman keert terug naar zijn dorp, vastbesloten om de ranch die hem ooit ontnomen werd weer in zijn bezit te krijgen. Het enige vermeldenswaardige is de constante blik van afschuw van Montiel.

Una Calle entre tú y yo

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. Chachita, La Tucita, Joaquín Cordero en Virginia Serret.

Een vrouw houdt van een man, maar wordt door een ander begeerd. Een volmaakt versleten en veel te simpel thema.

Prefiero a tu papá

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Fernando Soler, Blanca de Castejón, Joaquín Cordero en Carlos Martínez Baena.

Door een misverstand verrast een meisje haar toekomstige schoonvader met het model van haar broer, die schilder is; dit heeft allerlei verwikkelingen tot gevolg. Roberto Rodríguez deed met deze onbeduidende komedie een vergeefse poging het kassucces van MAMA NOS QUITA LOS NOVIOS te herhalen.

Todos son mis hijos

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. Blanca de Castejón, Carmen Montejo, Miguel Angel Ferriz en Joaquín Cordero.

Het leven van een moeder die zich opoffert voor haar kinderen, hoewel deze zich helemaal niet zo netjes gedragen als zij zouden moeten. Een typische smartlap voor moeders.

Mamá nos quita los novios

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Fernando Soler, Blanca de Castejón, Silvia Derbez en Joaquín Cordero.

De minnaars van een moeder van drie dochters worden almaar verliefd op haar en keuren haar dochters geen blik waardig. Een interessante en innemende komedie, gebaseerd op het werk van Adolfo Torrado.

Baile mi rey

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Resortes, Silvia Derbez, Carlos Valadez en Josefina del Mar.

Een jongeman komt in de problemen als hij een arme havenloze vrouw waarop hij verliefd is uit de misère wil redden. Armetierige komedie; de regisseur kon geen onderscheid maken tussen vulgair en pittoresk.

Los Hijos de la calle

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. Evita Muñóz, María Eugenia Llamas, Domingo Soler en Andrés Soler.

Het verhaal over de vriendschap tussen twee meisjes uit een sloppenwijk. Een overmaat aan drama en tranen.

Las Dos huérfanitas

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. Evita Muñoz, María Eugenia Llamas, Domingo Soler en Freddy Fernández.

Twee weesmeisjes beleven avonturen tijdens de Franse Revolutie. Overdreven melodrama.

La Mujer que yo perdí

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. Pedro Infante, Blanca Estela Pavón en Eduardo Arozamena.

Een man gaat op de vlucht nadat hij iemand per ongeluk heeft gedood die zijn verloofde lastig viel. Hij houdt zich vervolgens schuil in het huis van een vrek. Dit moet een zogenaamd sociaal drama zijn, maar is alleen maar erg vervelend.

El Seminarista

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. Pedro Infante, Silvia Derbez en Mantequilla.

Als een seminarist terugkeert naar zijn dorp leert hij een knap meisje kennen op wie hij verliefd wordt. Deze koude en fantasieloze film is totaal onbelangrijk.

Dicen que soy mujeriego

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Pedro Infante, Sara García en Silvia Derbez.

Een bazige oude vrouw heeft de touwtjes in handen bij de familie. Deze grove westernkomedie heeft weinig waarde.

Viva mi desgracia

1943 | Komedie

Mexico 1943. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Pedro Infante, María Antonieta Pons, Florencio Castelló en Dolores Camarillo.

Een toverdrankje maakt van een arme sloeber een soort 'Superman' die de helden van het dorp versteld doet staan. Een leuke komedie met goed acteerwerk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Roberto Rodríguez op televisie komt.

Reageer