Walter Bockmayer

Regisseur, Acteur

Walter Bockmayer is regisseur en acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Die Geierwally

1990 |

Duitsland 1990. Walter Bockmayer. Met o.a. Gottfried Lackmann, Christoph Eichhorn en Samy Orfgen.

Geierwally

1988 | Komedie, Drama

Duitsland 1988. Komedie van Walter Bockmayer. Met o.a. Samy Orfgen, Gottfried Lackmann, Ralph Morgenstern, Elisabeth Volkmann en Karlheinz von Hassel.

Deze vierde verfilming van de gelijknamige roman is een parodie op de Duitse Heimatfilm. Bochmayer trekt alle registers open om sentimentaliteit en passie op de hak te nemen. Origineel, maar soms wat te veel van het goede.

Im Himmel ist die Hölle los

1986 | Komedie, Muziek

Duitsland 1986. Komedie van Helmer von Lützelburg. Met o.a. Dirk Bach, Billie Zöckler, Barbara Valentin, Cleo Kretschmer en Walter Bockmayer.

Wanneer een bekende ster in een provincieplaatsje een tv- programma wil maken loopt daar alles in het honderd. De film was bedoeld als satire op het opgeklopte televisiewereldje, maar werd uiteindelijk een niet bijster orginele komedie. Scenario van de regisseur en Andreas Markus Klug, die ook de muziek verzorgde. Camerawerk van Klaus Eichhammer en Horst Knechtel.

Kiez

1983 | Drama

Duitsland 1983. Drama van Walter Bockmayer en Rolf Bührmann. Met o.a. Wolf-Dietrich Sprenger, Katja Rupé, Brigitte Janner, Karl-Heinz von Hassel en Rainer Philippi.

Een melodramatische ballade over een afgemonsterde zeeman die terechtkomt in het milieu van St.Pauli als uitsmijter en barman. Hij mislukt tenslotte en moet als zodanig dienen als voorbeeld van iemand die in deze harde wereld zijn moeilijke weg gaat. Dat ligt er dan wel heel dik bovenop.

Looping

1981 | Drama

Duitsland 1981. Drama van Walter Bockmayer en Rolf Bührmann. Met o.a. Hans Christian Blech, Shelley Winters, Sydne Rome, Ingrid Caven en Adrian Hoven.

Liefde en jaloezie, hartstocht en moord in de achtbaan. Het op super-8 begonnen duo-Bockmayer en Bührmann bereikt internationale allure in dit kermisartiestendrama.

Flammende Herzen

1978 | Komedie

Duitsland 1978. Komedie van Walter Bockmayer, Rolf Bührmann en Rolf Bhrmann. Met o.a. Peter Kern, Barbara Valentin, Katja Rupé, Enzi Fuchs en Rolf Bührmann.

Een verrukkelijk loopje met de heimatfilm van het kostelijke duo Bockmayer en Bührmann die met hun vrolijke filmerij op super-8 begonnen, en ditmaal Peter Kern, Barbara Valentin en Bessie de Koe in boeiend melodramaatje verpakten over een kioskhouder die in New York de weg kwijtraakt.

Jane bleibt Jane

1977 |

Duitsland 1977. Walter Bockmayer en Rolf Bührmann. Met o.a. Johanna König, Peter Chatel, Evelyn Hall, Karl Blömer en Anita Riotte.

Een oude dame in een bejaardenoord houdt vol dat zij Tarzans vrouw Jane is en richt navenant haar vertrek in. Haar kritische medebewoners overbluft zij door uiteindelijk toch naar Afrika te vliegen. Een alleraardigste, menselijke satire. Het debuut van Bockmayer-Bührmann op super-8 opgeblazen naar 16 mm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Walter Bockmayer op televisie komt.

Reageer