Gustavo Serena

Regisseur, Acteur

Gustavo Serena is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

La signora dalle camelie

1915 |

Italië 1915. Gustavo Serena. Met o.a. Carlo Benetti, Olga Benetti, Gustavo Serena en Francesca Bertini.

Assunta Spina

1915 | Drama

Italië 1915. Drama van Gustavo Serena en Francesca Bertini. Met o.a. Francesca Bertini, Gustavo Serena, Carlo Benetti, Alberto Albertini en Antonio Cruicchi.

Een dorpje in de omgeving van Napels begin 1900. Assunta (Bertini) en Michele Boccadifuoco (Serena) houden van elkaar. Michele is licht ontvlambaar en wordt gemakkelijk jaloers. Raffaele (Albertini) probeert Assunta het hoofd op hol te maken. Michele haalt Assunta naar Napels en organiseert enige tijd later een feestelijk picknick voor haar, waar Raffaele ook aanwezig is. Hij gaat met Assunta dansen, waarop Michele hem molesteert. Een veroordeling van twee jaar is het gevolg. Assunta is ongelukkig en vraagt de invloedrijke Don Federigo Funelli (Benetti) om hulp. Hij kan Michele wel uit de gevangenis krijgen, maar dat heeft zijn prijs: Assunta moet hem betalen met haar gunsten. Als Michele vrij is, begrijpt hij hoe hij zijn opsluiting verder heeft kunnen vermijden. Vernederd en onteerd slaat hij Don Federigo dood en Assunta neemt de blaam op zich. Deze melodramatische draak werd in 1992 gerestaureerd door L'Immagine Ritrovata in Bologna nadat men in het Braziliaanse filmarchief een kopie had gevonden. De film wordt in het algemeen beschouwd als een soort voorloper van het Italiaanse neorealisme dat pas veertig jaar later zijn intrede deed. De rolprent is vooral interessant door zijn portrettering van het Napolitaanse straatleven van toen. De decors zijn van Alfredo Manzi en het scenario is van beide hoofdrollen, tevens het regieduo, naar het gelijknamige toneelstuk van Salvatore Di Giacomo uit 1909. Het camerawerk is van Alberto G. Carta.

Romeo e Giulietta

1912 | Drama, Experimenteel

Italië 1912. Drama van Ugo Falena. Met o.a. Francesca Bertin, Gustavo Serena en Giovanni Pezzinga.

Het bekende stuk van William Shakespeare dat in Verona in Italië speelt, werd in drie delen verfilmd door Falena. Het was een der eerste bewerkingen en dateert uit het jaar dat de Titanic op een ijsberg liep en naar de bodem zonk. De film werd gerestaureerd door ZZ Productions met geld van ARTE France, Het Nederlandse Filmmuseum en GosFilmoFond. DIGImage & CMC zetten het gerestaureerde werk op DVD, zodat men overal ter wereld zonder de oorspronkelijke kopie te beschadigen van deze vroege serial kan genieten. Drie componisten schreven nieuwe begeleidende muziek. De film is vooral het bekijken waard vanwege de prachtige decors, de fraaie kostuums en het voor zijn tijd ongelooflijk vaardige camerawerk. Er bestaan natuurlijk veel levendigere versies van deze klassieke liefdestragedie. Het oorspronkelijke scenario is van regisseur Falena naar het klassieke stuk van Shakespeare.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gustavo Serena op televisie komt.

Reageer