John Flaus

Acteur

John Flaus is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

The Castle

1997 | Komedie, Experimenteel

Australië/Verenigde Staten 1997. Komedie van Rob Sitch. Met o.a. Michael Caton, Anne Tenney, Sophie Lee, Antony Simcoe en Stephen Curry.

Vrachtwagen chauffeur en zijn gezin wonen gelukkig en tevreden op vervuilde grond naast de landingsbaan van een vliegveld. Als het vliegveld probeert hun woning op te kopen voor uitbreidingsplannen stelt de vrachtwagen chauffeur alles in het werk om deze gedwongen verkoop tegen te houden.

Lilian's Story

1995 | Drama

Australië 1995. Drama van Jerzy Domaradzki. Met o.a. Ruth Cracknell, Barry Otto, Toni Collette, John Flaus en Susie Lindeman.

Deze niet al te gemakkelijke film is gebaseerd op het in 1984 verschenen boek van Kate Grenville, een sleutelroman over Bea Miles, een excentrieke vrouw, die een lange tijd had doorgebracht in een psychiatrische inrichting. Ze was bekend door het feit dat ze taxi's nam in Sydney en de ritten wilde betalen door Shakespeare te declameren. Lilian Singer komt na 40 jaar verpleegd te zijn, in de echte wereld.

Spotswood

1992 | Komedie, Drama

Australië/Verenigd Koninkrijk 1992. Komedie van Mark Joffe. Met o.a. Anthony Hopkins, Ben Mendelsohn, Alwyn Kurts, Bruno Lawrence en John Walton.

De keiharde bedrijfsrevisor Hopkins wordt ingehuurd door de directeur-eigenaar van een mocassin-fabriek in het onooglijke Australische gat Spotswood. Hopkins kan zijn ogen niet geloven; het lijkt wel of de tijd hier honderd jaar is blijven stilstaan.

In Too Deep

1989 | Thriller, Misdaad, Muziek

Australië 1989. Thriller van Colin South en John Tatoulis. Met o.a. Santha Press, Hugo Race, John Flaus, Rebekah Elmaloglou en Richard Aspel.

Ondanks de door en door sombere sfeer, slaagt deze thriller er nauwelijks in boven het niveau van een waarschuwend verhaaltje uit te stijgen. Een jazz-zangeres heeft een verhouding met een gewelddadige punker (gespeeld door de Australische rockster Race) en dat leidt tot moeilijkheden voor haar familie. Filmwetenschapper Flaus zet op overtuigende wijze een geobsedeerde smeris neer.

Fame and Misfortune

1985 | Familiefilm, Komedie

Australië 1985. Familiefilm van Karl Zwicky. Met o.a. Kylie Minogue, Myles Collins, Marie Redshaw, John Flaus en Olivia Ball.

Zes-delige miniserie met het Australische tieneridool van toen Minogue (vooral bekend als de opstandige tienermeid in de soap NEIGHBOURS en later als hit-zangeres) als de slimme zus Sam van de tiener Tim (Collins). Hij is diep ongelukkig omdat hij een brokkenmaker is, en op school het pispaaltje. Een bezoek aan een kermisterrein zal zijn leven veranderen. Hij wil graag een piano hebben. Door zijn moed zal hij het geld hiervoor vergaren, na een aantal ontgoochelingen te hebben overwonnen. Leuke kinder- en tienerminiserie over gekoesterde dromen die bewaarheid worden.

The Plains of Heaven

1982 | Drama

Australië 1982. Drama van Ian Pringle. Met o.a. Richard Moir, Reg Evans, Gerard Kennedy, John Flaus en Brian McKenzie.

Twee mannen werken op een relaisstation voor satellietverbindingen, ergens ver weg in de bergen van Australië. Ze worden gek van eenzaamheid en verveling, en dat zal de kijkers niet vreemd voorkomen. Ook bij hen zal de verveling toeslaan, bij deze slappe regie en gemompelde teksten. De plaatjes zijn heel suggestief, net als de griezelige filmmuziek van Andrew Duffield. Ook bekend als PANIC STATION.

Blood Money

1980 | Misdaad, Drama

Australië 1980. Misdaad van Chris Fitchett. Met o.a. John Flaus, Bryan Brown, Chrissie James, Peter Stratford en Ron Brierley.

Een professionele dief verneemt dat hij niet lang meer te leven heeft, wat hem op het idee brengt de familie van zijn vervreemde broer te helpen, door een vermogende gangster te beroven. Aan de details van de roofoverval, die de kijker achteraf krijgt te zien, valt geen touw vast te knopen, maar dit korte, beklemmende misdaaddrama vindt baat bij de knappe acteerprestaties. Hoofdrolspeler Flaus is een gevestigd filmcriticus en -deskundige, die zelf in vele Australische produkties optreedt, meestal als keiharde jongen.

Palm Beach

1979 | Drama

Australië 1979. Drama van Albie Thoms. Met o.a. Ken Brown, Nat Young, Bryan Brown, Amanda Berry en Julie McGregor.

De paden van een aantal mensen kruisen elkaar en hun lotsbestemming raakt met elkaar verweven. Regisseur Thoms laatste film tot nu, schildert een portret van het Australische surfparadijs en de Australian way of life. De morgenstond heeft geen goud in de mond, want de personages hebben angst, ze zijn onzeker en ontevreden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Flaus op televisie komt.

Reageer