Damon Dash

1971 Regisseur, Acteur, Producer

Damon Dash (1971) is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 5 films gevonden.

State Property 2

2005 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 2005. Actiefilm van Damon Dash. Met o.a. Beanie Sigel, Noreaga en Damon Dash.

De Amerikaan Beans heeft nog steeds het monopolie in handen van de drugswereld in Philadelphia. Als een nieuwe bende probeert mee te profiteren, is Beans genoodzaakt hier een einde aan te maken.

State Property

2002 |

Verenigde Staten 2002. Abdul Malik Abbott. Met o.a. Beanie Sigel, Memphis Bleek, Damon Dash en Jay Z.

'Je legt je bij ons neer, of we leggen je neer.' Dat is de boodschap van Beans, een gefrustreerde zwarte boef die de misdaadbaas van Philadelphia wil worden. Hij komt een heel eind, maar de concurrentie richting de top blijkt moordend. Een soortgelijk verhaal speelde zich in de jaren tachtig af in het berucht rauwe Philadelphia. Fraai bronmateriaal voor een misdaadklassieker, maar de makers kozen voor een handjevol gedegen acteurs met massa's klunzen in de marge waardoor de productie geen enkel moment geloofwaardig overkomt. Pakkende inhoud, belabberde uitvoering.

Paid in Full

2002 | Misdaad, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 2002. Misdaad van Charles Stone III. Met o.a. Wood Harris, Mekhi Phifer, Kevin Carroll, Esai Morales en Chi McBride.

Portret van jonge ondernemers in het Harlem van de jaren tachtig. Ace (Harris) besluit zijn baantje bij een wasserette te verruilen voor iets veel lucratievers: hij neemt de crackhandel over van zijn vriend Mitch (Phifer) die een tijdje in de bak zit. Business is booming, al snel weten Ace en zijn vrienden niet meer wat ze moeten doen met al die bankbiljetten. Maar paranoia en geweld liggen op de loer. Aan het scenario werd meegeschreven door AZ Alpo, iemand die het indertijd daadwerkelijk ver schopte in de drugshandel in New York. Sterke jaren tachtig rap-soundtrack.

Highlander: Endgame

2000 | Sciencefiction, Thriller, Fantasy

Verenigde Staten 2000. Sciencefiction van Douglas Aarniokoski. Met o.a. Adrian Paul, Christopher Lambert, Bruce Payne, Lisa Barbuscia en Donnie Yen.

Vierde aflevering van de hitfilm uit 1986. Eeuwige zwaardzwaaier Christopher Lambert heeft het na honderden jaren wapengekletter en de dood van talloze stervelingen wel gehad met zijn onsterfelijkheid en trekt zich terug in een heilig toevluchtsoord. De bedoeling is dat hij daar niet mag worden aangevallen maar driftkikker Kell zoekt hem toch op voor een confrontatie. Het origineel wordt ook in deze aflevering niet geevenaard maar Endgame is een soepele B-actiefilm zonder al te veel pseudo-intelligente doorkijkjes.

Backstage

2000 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 2000. Documentaire van Chris Fiore. Met o.a. Jay Z, DMX en Method Man.

Rechttoe rechtaan verslag van de 'Hard Knock Life'-tour van een tiental hiphoppers door de Verenigde Staten en Canada in 1999. De gangmaker is Jay-Z, een rapper uit Brooklyn die eind jaren negentig razend populair werd. De platenmaatschappij wilde hem voor de tour koppelen aan een toegankelijke R&B-band maar Jay-Z koos voor bevriende rappers, zoals DMX en Method Man. De documentaire bevestigt deels het beeld van geldbeluste rouwdouwers maar geeft bovenal zicht op kansarme twintigers die de Amerikaanse goot hebben verruild voor de Amerikaanse droom.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Damon Dash op televisie komt.

Reageer