Félix Dafauce

Acteur

Félix Dafauce is acteur.
Er zijn 26 films gevonden.

Los Líos de Estafania

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Augusto Fenollar. Met o.a. Carmen Villani, Máximo Valverde, Francisco Cecilio, Alfonso del Real en Félix Dafauce.

Een jonge vrouw beraamt een plan om het fortuin van een vriend van haar verloofde te bemachtigen. Echt afschuwelijk.

En mil pedazos

1981 | Mysterie

Spanje/Mexico 1981. Mysterie van Carlos Puerto. Met o.a. Hugo Stiglitz, Victoria Vera, Héctor Alterio, José Calvo en Andrés Resino.

Een privé-detective wordt verliefd op een jonge vrouw die sprekend op zijn overleden dochter lijkt. Een armzalige en pretentieuze thriller die 'klassiek' wil zijn en vol zit met verwijzingen naar VERTIGO van Hitchcock.

La Ocasión

1978 | Erotiek, Drama

Spanje 1978. Erotiek van José Ramón Larraz. Met o.a. Teresa Gimpera, Javier Escrivá, Félix Dafauce en Roberto Camardiel.

Een groep losbandige hippies doet een inval in een chalet en verkracht een vrouw. Een kopie van de op zich al tamelijk erbarmelijke vroege films van Wes Craven.

Valiente

1964 | Drama

Spanje 1964. Drama van Luis Marquina. Met o.a. Jaime Ostos, Mercedes Alonso, Conchita Núñez en Félix Dafauce.

De sleutelmomenten uit het leven van een stierenvechter worden in herinnering geroepen door verscheidene personen die met hem te maken hadden. Een CITIZEN KANE van Spaanse makelij, die zich alleen van de middelmaat onderscheidt door de magische aanwezigheid van Alonso.

Perro golfo

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Domingo Viladomat. Met o.a. Maurice Marsac, Pilar Cansino, Pepe Isbert en Félix Dafauce.

Een slager gebruikt de gaven van zijn hond om zijn doeleinden te bereiken. Een zeer slechte film.

Gritos en la noche

1962 | Horror

Spanje/Frankrijk 1962. Horror van Jesús Franco. Met o.a. Howard Vernon, Riccardo Valle, Maria Silvers, Conrado Sanmartin en Diana Lorys.

Een vroegere gevangenisarts ontvoert, met behulp van twee zombies die hij aan de dodencel heeft overgehouden, lichte vrouwen om met hun bloed zijn levend verbrande dochter tot leven te wekken. Een politieman komt hem op het spoor en gebruikt zijn vriendin als lokaas. Vóór hij export-porno aan de lopende band ging maken had Franco een bescheiden reputatie in het horror-genre, vooral dank-zij zijn behendigheid in het plagiëren van beroemde voorbeelden. Deze film leent veel van CALIGARI en HOUSE OF USHER, maar houdt de spanning erin, en het fanatieke uiterlijk van Vernon is ideaal voor de krankzinnige geleerde.

Destino: Barajas

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Ricardo Blasco. Met o.a. Germán Cobos, Marisa de Leza, Manuel Zarzo, Manolo Marán en Ricardo Valle.

Verschillende anekdotes die zich rondom het Madrileense vliegveld Barajas afspelen. Een liefdes-zedenschets, zonder pretenties maar ook onschadelijk.

Cerrado por asesinato

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van José Luis Gamboa. Met o.a. Rafael Alonso, Mara Cruz, Félix Dafauce en Alfredo Mayo.

Een integere ambtenaar overweegt de mogelijkheid een Engelse miljonaire te vermoorden. Een totaal nietszeggende komedie.

Autopsia de un criminal

1962 | Misdaad

Spanje 1962. Misdaad van Ricardo Blasco. Met o.a. Francisco Rabal, Danielle Godet, Howard Vernon en Félix Dafauce.

Een avonturierster wil haar geliefde vermoorden om te kunnen trouwen met de diplomaat die zij zojuist heeft verleid. Deze goede detectivefilm heeft een fantastische rolverdeling. Twee buitenlandse acteurs, Godet en Vernon, waren destijds veelvuldig in Spaanse films te zien. Ze verleenden ook aan deze film hun medewerking.

Honorables sinverguenzas

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van José Luis Gamboa. Met o.a. Carmen de Lirio, Félix Dafauce, Alfonso Godá en Aurora Redondo.

Een onnozele dorpeling loopt in de hoofdstad in de val van een paar gauwdieven. Een komedie zonder enige kwaliteit.

Un Trono para Cristy

1960 | Romantiek

Spanje/Duitsland 1960. Romantiek van Luis César Amadori. Met o.a. Christine Kauffman, Angel Aranda, Dieter Borsche en Félix Dafauce.

De liefdesgeschiedenis van een jonge Spanjaard en een Amerikaans meisje. Deze film is alleen voor liefhebbers van beeldromans bestemd.

Te doy mi vida

1958 | Drama

Italië/Spanje 1958. Drama van Pino Mercanti. Met o.a. Madeleine Fischer, Félix Dafauce, Lina Yegros en Antonio Riquelme.

De romance van een eenvoudige telefoniste en een jonge aristocraat. De ouders van de jongen zijn er op tegen. Van geen enkel belang.

Pasos

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van Clemente Pamplona. Met o.a. Lina Rosales, Alfredo Mayo, Marion Mitchell en Félix Dafauce.

Een man die niet meer kan praten wordt door jaloezie verteerd nadat zijn vrouw bij een advocaat is gaan werken. Een zeer originele film die zich in alles onderscheidt van de toenmalige Spaanse cinema.

Mensajeros de paz

1957 | Komedie, Fantasy

Spanje 1957. Komedie van José María Elorrieta. Met o.a. Rafael Luis Calvo, Félix Dafauce, Antonio Amorós, José María Tasso en Antonio Casas.

De Drie Koningen proberen na te gaan of de mensen nog in hen geloven. In deze zeer slappe film komt de voortreffelijke 'cast' ternauwernood uit de verf.

Un Fantasma llamado amor

1956 | Horror, Fantasy, Romantiek

Spanje 1956. Horror van Ramón Torrado. Met o.a. Conchita Goyanes, Elías Rodríguez, Carlos Casaravilla, Félix Dafauce en Carlos Romero Marchent.

Twee kinderen herhalen onbewust het verhaal van Romeo en Julia. Een overdreven en slaapverwekkende film.

Familia provisional

1955 | Komedie

Spanje 1955. Komedie van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Antonio Casal, Susana Canales, Juanjo Menéndez en Félix Dafauce.

In de schoot van een typisch Spaanse familie ontstaan problemen... Een van de slechtste films van deze regisseur, ondanks dat het scenario afkomstig is van Berlanga.

Todo es posible en Granada

1954 | Komedie

Spanje 1954. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Merle Oberon, Francisco Rabal en Félix Dafauce.

Een Amerikaanse wil een Spanjaard ervan overtuigen zijn land aan haar te verkopen. Schilderachtig maar toch niet veel bijzonders.

La Ciudad perdida

1954 | Misdaad, Actiefilm

Italië/Spanje 1954. Misdaad van Margarita Alexandre en Rafael Torrecilla. Met o.a. Cosetta Greco, Fausto Tozzi, Félix Dafauce en Manolo Morán.

Een gangster komt in Spanje terwijl een politiemacht hem op de hielen zit. In Madrid neemt hij een meisje als gijzelaar. Een ordinaire thriller zonder opmerkelijke kwaliteiten.

Nubes de verano

1953 | Komedie

Portugal/Spanje 1953. Komedie van Arthur Duarte. Met o.a. Manuel Santos Carvalho, María Olgín, Pepe Isbert en Félix Dafauce.

De moeilijkheden van een eenvoudige winkelier die een hoge wisselbrief moet betalen. Een magere film die in Spanje, het co-producerende land, nauwelijks is vertoond.

El Seductor de Granada

1953 | Romantiek

Spanje 1953. Romantiek van Lucas Demare. Met o.a. Luis Sandrini, Malvina Pastorino, Rubén Rojo en Félix Dafauce.

De driehoeksverhouding tussen een Argentijnse cowboy, de zuster van zijn baas en een jonge Spanjaard. Zonder enig belang.

Cabaret

1952 | Misdaad

Spanje 1952. Misdaad van Eduardo Manzanos. Met o.a. Fernando Rey, Nati Mistral, José Bódalo en Félix Dafauce.

Verbitterd probeert de vroegere verloofde van een artieste haar en haar huidige geliefde te beschuldigen van een vuil zaakje. Een opvallende detectivefilm, die goed geproduceerd is en waarin goed gespeeld wordt.

Surcos

1951 | Drama

Spanje 1951. Drama van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. María Asquerino, Luis Peña, Francisco Arenzana en Félix Dafauce.

Een boerenfamilie besluit naar de stad te trekken op zoek naar betere levensomstandigheden. Eén van de klassiekers uit de Spaanse cinema en één van de meest geslaagde films van deze regisseur, die met succes en op overtuigende wijze het Italiaanse neo-realisme introduceerde. Een prachtige film, waarvan het draaiboek door de grote romanschrijver Gonzalo Torrente Ballester geschreven werd.

Lola la piconera

1951 | Oorlogsfilm

Spanje 1951. Oorlogsfilm van Luis Lucia. Met o.a. Juanita Reina, Virgilio Teixeira, Félix Dafauce en Manuel Luna.

Tijdens de onafhankelijkheidsoorlog zweept de heldhaftige Lola het volk op tegen de Franse invasie. Een goedkope vorm van patriottisme.

El Final de una leyenda

1950 | Romantiek

Spanje 1950. Romantiek van Ricardo Gascón. Met o.a. Cesare Danova, Carmen Rey, Rafael Calvo en Félix Dafauce.

Twee jonge mensen houden van elkaar ondanks de tegenstand van hun ouders. Een afgezaagd onderwerp, dat bovendien onbeduidend werd geregisseerd.

Un Marido barato

1941 | Komedie

Spanje 1941. Komedie van Armando Vidal. Met o.a. Nini Montián, Luis García Ortega, Rosita Montaña en Félix Dafauce.

Een miljonairsweduwe lijdt eronder dat haar slechts het hof wordt gemaakt door baatzuchtige aanbidders. Ondanks de paternalistische ondertoon toch een sympathiek en onderhoudend blijspel.

Nobleza baturra

1925 | Komedie

Spanje 1925. Komedie van Juan Vilá. Met o.a. Inocencia Alcubierre, Carlos Fernán-Gómez, Felipe Fernansur en Félix Dafauce.

Een gifkikker brengt een roddelverhaal in omloop om de vrouw die hem minachtte in diskrediet te brengen. Dit plattelandsdrama Werd een van de grootste successen van de Spaanse zwijgende film werd. Na de komst van de geluidsfilm werden nieuwe versies opgenomen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Félix Dafauce op televisie komt.

Reageer