Kazuyoshi Okuyama is regisseur en producer.
Er zijn 5 films gevonden.

Rowing Through

1996 | Sportfilm

Canada/Japan/Verenigde Staten 1996. Sportfilm van Masato Harada. Met o.a. Colin Ferguson, Leslie Hope, Peter Murnik, James Hyndman en Michiko Hada.

Tiff Wood droomt ervan goud te halen op de Olympische Spelen, maar zijn droom valt in duigen als de Verenigde Staten in 1980 de Russische Spelen boycotten. Zijn geduld en moed worden op de proef gesteld wanneer hij vier jaar moet wachten op de volgende Spelen

Nanguo Zaijian, Nanguo

1996 | Drama, Thriller

Japan/Taiwan 1996. Drama van Hou Hsiao-hsien. Met o.a. Jack Kao, Hsu Kuei-ying, Lim Giong, Annie Shizuka Inoh en Hsi Hsiang.

Portret van een verveeld viertal tussen de twintig en 35 uit Taiwan dat zich via de kleine misdaad snel hoopt te verrijken om met genoeg geld een disco te openen in Shanghai en op die manier nog veel rijker te worden. Rond Kao (Kao), een jonge getatoeëerde gangster en zijn viendin Ying (Kuei-ying), een gescheiden moeder die als animeermeisje werkt, popzanger Flat Head (Lim Giong) en een barzangeresje, de onschuldig kijkende Pretzel (Inoh), gebeurt verder nauwelijks iets, behalve als zij van de stad land inwaarts trekken om gangster Hsi (Hsiang) op te zoeken, waar Pretzel een poging doet haar polsen door te snijden. Genomineerd voor een Gouden Palm, maar niet verkregen.

Black Jack

1996 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Japan 1996. Animatie van Osamu Dezaki.

Black Jack is een miraculeuze genezer, die illegaal operaties tot een goed einde kan brengen, die voor de beste chirurgen onmogelijk zijn. Hij verhuurt zijn scalpel aan de meest biedende, verschijnt op onverklaarbare manier in de operatiekamer, verricht zijn heksentoer en verdwijnt even onverklaarbaar. Nu staat hij voor de grootste krachttoer uit zijn loopbaan: er is een generatie opgestaan van onverslaanbare superathleten. Als een van hen sterft ontdekt Black Jack bij de autopsie in haar hersenen een vreemde parasiet. Een tekenfilm die we zeker niet aanraden om met de allerkleinsten te gaan bekijken want die zullen er wel slapeloze nachten aan overhouden. Animatiefreaks zullen er daarentegen veel plezier aan beleven. Het scenario van Eto Mori en Dezaki is gebaseerd op een in Japan overweldigend populair tekenverhaal van Osamu Tezuka, die wel eens beschouwd wordt als de vader van de Manga. Voor het camerawerk werd beroep gedaan op Hirokata Takahashi en Hajime Noguchi. Dolby Stereo.

Rampo

1994 | Fantasy, Thriller

Japan 1994. Fantasy van Kazuyoshi Okuyama en Kazuyshi Okuyama. Met o.a. Naoto Takenada, Michikio Hada, Masahiro Motoki, Teruyuki Kagawa en Mikijiro Hira.

Japan, einde jaren 1920-30. De melancholieke auteur Takenaka leest in een krantenbericht dat een huisvrouw haar man op langzame, pijnlijke manier vermoord heeft, volgens een recept uit één van zijn boeken. Geïntrigeerd gaat hij de vrouw opzoeken en ze blijkt helemaal te passen bij zijn persoonlijke schoonheidsideaal. Hij gaat over haar schrijven. Hij raakt in de ban van zijn literaire arbeid, waarbij hij fictie en werkelijkheid niet meer uit elkaar kan houden. Een soort THE DARK HALF, gebaseerd op een roman van Edogawa Rampo, de Japanse Stephen King. De stijl doet echter meer denken aan THE NAKED LUNCH wat het voor een westerling zeker niet eenvoudig maakt om erin door te dringen. Fascinerend maar bewust complex scenario van Okuyama en Yuhei Enoki. Gefotografeerd door Yasushi Sasakibara.

Furandâsu no inu

1975 | Animatie, Familiefilm

Japan 1975. Animatie van Yoshio Kuroda.

Nello woont met zijn straatarme grootvader Jacob op een gepacht boerderijtje niet ver van Antwerpen. Hij is bevriend met Marieke Vermeulen, de rijke molenaarsdochter. Haar vader wil niet dat Marieke met een boerenkinkel omgaat. Nello brengt met zijn grootvader iedere dag de melk rond in een hondenkar, die getrokken wordt door Patrasche. Het dier was ooit in een mishandelde toestand gevonden langs het kanaal. Nello zou graag kunstschilder willen worden, zoals Rubens. Zijn grootvader wordt echter ziek en Nello's doel lijkt veraf. Het in Japan razend populaire verhaal uit Hoboken over Nello en Patrasche moest vanzelfsprekend in het land van de rijzende zon bewerkt worden tot een tekenfilm. Er komen wel enkele bekende Antwerpse monumenten in voor, zoals de Onze-Lieve-Vrouw kathedraal en het stadhuis, maar voor landschappen en kleding heeft duidelijk het Hollandse Zeeland model gestaan. Toch zullen zowel jong als oud ontroerd worden door de vriendschap en de belevenissen van Nello en Patrasche. Deze voor de allerkleinsten al geschikte smartlap werd al eerder verfilmd en was in 1999 het onderwerp van een Amerikaanse speelfilm. De roman van Ouida werd bewerkt door Miho Maruo. Het camerawerk is van Shigekazu Morishita. In de originele Japanse versie horen we de stemmen van Makoto Tsumura, Sakura Tange, Kosei Tagi, Kosei Tomita, Taeko Nakanishi, Toshiko Kamei, Turiko Fuchizaki, Masato Hirano, Shinodu Adachi, Eiken Mine, Akiko Taneguechi, Zukimasu Natori, Ken Shiroyama, Kenichi Ogata, Takao Oyama en Takashi Matsuo. Door Wim Pel Productions werd een Nederlandse versie gemaakt in een vertaling van Wil Boerboom en onder de regie van Jan Nonhof. Hierin horen we de stemmen van Daan Ammeraal, Marjolein Algera, Bram Bart, Bas de Bruin, Maaike Cauwenberg, Lucas Dietens, Ajolt Elsakkers, Hans Karsenburg, Joris Knaapen, Jan Nonhof, Sander van der Poel, Trevor Reekers, Phil Rommy, Wim van Rooij, Joey Smits, Dominique van Valkenberg en Hymke de Vries. Deze film is op de 52 oorspronkelijke tv- afleveringen van 24 minuten gebaseerd en staat ook bekend als GEKIJÔBAN FURAANDASU NO INU die officieel werd uitgebracht in 1997. Hij kan afhankelijk van de versie bekort zijn tot 93 minuten. Dolby Stereo.