Chang Yi

Acteur

Chang Yi is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

The Victim

1981 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1981. Actiefilm van Hung Kam-Bo. Met o.a. Hung Kam-Bo, Chang Yi, Lung Ka-Yan, Fanny Wang en Yi Po.

Een zwaarlijvige jongeman is druk in de weer om een zeer norse en afwijzende kung fu-meester ertoe te bewegen hem als leerling aan te nemen. Een hechte plot; uitstekende kung fu- duels; enkele geestige komediescènes. Verplicht voor de liefhebbers van het genre. De regisseur/acteur Hung Kam-Bo staat op de titelrol als Samo Hung.

Secret of Shaolin Poles

1981 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1981. Actiefilm van Au Yang-Chun. Met o.a. Meng Fei, Shoji Kasada, Delon Tam en Chang Yi.

De patriot Fang Shih-Yu wordt achtervolgd door het Chingleger en krijgt bovendien te maken met de Japanse bokser Dragon Lee, met wie hij een duel aangaat. Het wat langdradige scenario wordt soms verrassend door de ingehouden strijdtaferelen en een zekere creatieve verbeeldingskracht.

Ten Brothers of Shao-Lin

1980 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1980. Actiefilm van Ting Chung. Met o.a. Chia ling, Wang Tao, Chang Yi, Wang Fi-Long en Liu Li-Yui.

Een film over de Ching-Dynastie en de kung fu-avonturen van een tiental Shaolin-krijgers in het door Manchu-troepen overvallen en bestuurde China. Het bloed vloeit rijkelijk als de Shaolin-helden de verwerpelijke Manchu's ter verantwoording roepen. De plot is alleen begrijpelijk voor doorgewinterde liefhebbers van het kung fu-genre. Een onafgebroken reeks krachtmetingen.

The 18 Bronzemen

1978 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1978. Actiefilm van Joseph Kuo. Met o.a. Polly Shang-Kuan, Tien Peng, Huang Chia-Ta, Chiang Nan en Chang Yi.

Tijdens de Ching-Dynastie vluchten vele Ming-gezinde Kung Fu-vechters voor het wrede Manchu-bewind naar afgelegen boeddhistische Shaolin-kloosters, die door de regering dan ook worden beschouwd als loyalistische verzetshaarden. Bevelen gaan uit om de kloosters met de grond gelijk te maken. Over dit conflict gaat deze kostuumfilm, die vlotte Kung Fu- zwaardavonturen biedt in een enigszins huilerig, melodramatisch kader.

Shaolin's Silver Spear

1975 | Avonturenfilm, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1975. Avonturenfilm van Sung Ting-Mei. Met o.a. Wang Yu, Hsu Feng, Chang Yi en Hsu Chin.

China, ca. 1600. De legendarische lancier Lung Fei-Yung ontsteekt in toorn als zijn oude leermeester door een bandiet wordt ontvoerd. Virtuoze maar niet zeer overzichtelijke zwaardavonturen. De film is in picturaal opzicht van grote schoonheid.

The Invincible Sword

1973 | Avonturenfilm, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1973. Avonturenfilm van Hsu Tseng-Hung. Met o.a. Wang Yu, Hsu Feng, Chang Yi, Chen Hung-Lieh en Paul Chang.

China, ca. 1460. Generaal Yueh Fei is gevangen gezet door de corrupte Chin Hue. De nobele zwaardvechter Ling mobiliseert een acrobatenfamilie voor een bevrijdingsactie. Een flitsende zwaardfilm waarin het bloed huizenhoog opspat. Een rap maar naïef avontuur.

The Bells of Death

1973 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1973. Actiefilm van Yueh Fung. Met o.a. Chin Ping, Chang Yi, < Ku Feng en Chao Hsin-Yen.

Drie bandieten vermoorden familie van houthakker Wei Fu die bij oude ridder in de leer gaat om zwaardvechten machtig te worden. Standaard zwaard- en avonturenwerkje profiteert van knappe cameravoering.

Lady Whirlwind

1971 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1971. Actiefilm van Huang Feng. Met o.a. Mao Ying, Chang Yi, Pai Ying, Chien Yueh-Sheng en Hung Chin-Pao.

Een zeer kort aangebonden hapkido-specialiste zoekt de man die verantwoordelijk was voor de zelfmoord van haar zuster. Dit rappe en virtuoze Kung Fu-werk is in een onduidelijk kader geplaatst, maar is een must voor de liefhebbers van de hapkido-technieken van Mao Ying (op de titelrol als Angela Mao). De openingsscène, waarin zij eigenhandig het casino met de grond gelijkmaakt, is inmiddels klassiek. USA-titel: DEEP THRUST.

Stormy Sun

1970 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1970. Actiefilm van Wu Min-Hsiung. Met o.a. Chang Yi, Tien Mi en Pai Yeng.

Hong Chings familie wordt gedood door trawanten van bendeleider Li Da-Yea. Hong legt het boerenwerk neer en besteedt enige jaren aan het uitroeien van de bende. Een inspiratieloos vluggertje; fletse kleuren; uiterst clichématig.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Chang Yi op televisie komt.

Reageer