Jacqueline Blom: cast.
Er zijn 21 films en 3 series gevonden.

Cast

2023 | Komedie

Nederland 2023. Komedie van Niek Barendsen en Ilse Warringa. Met o.a. Gijs Scholten van Aschat, Jacqueline Blom, Lykele Muus, Imanuelle Grives en Claire Bender.

Uitstekende komedieserie van Ilse Warringa (De Luizenmoeder) en Niek Barendsen (Welkom in de Gouden Eeuw) over een castingbureau dat ten dode lijkt opgeschreven als de castingdirecteur (Gijs Scholten van Aschat) het iets te gezellig maakt met twee jonge actrices. Om het bureau tóch te laten voortbestaan, zetten zijn twee overgebleven collega’s (Jacqueline Blom en Michiel Nooter) samen met een gladde manager (Lykele Muus) een radicaal-progressieve koers in, met de aanstelling van een intimiteitscoördinator en véél meer oog voor diversiteit. Het resulteert in een prettig scherpe satire over de veranderende mores in de culturele sector, met veel geestige cameo’s van bekende acteurs die een uitvergrote versie van zichzelf spelen.

Ome Cor

2022 | Drama, Komedie

Nederland 2022. Drama van Martin van Waardenberg en Peter Verhage. Met o.a. Martin van Waardenberg, Floortje van Waardenberg, Rienus Krul, Jacqueline Blom en Huub Stapel.

Sympathiek project van Martin van Waardenberg, die klaar was met de bemoeienis van filmfondsen, en deze film met een bevriende regisseur draaide voor een budget van nul euro. Oer-Rotterdammer ‘Ome Cor’ is een typische sjacheraar die al zijn geluk heeft verspeeld: hij wordt zijn huis uitgezet, wordt opgelicht door een kennis en heeft een moeizame relatie met zijn dochter. Ome Cor probeert er bovenop te komen met hulp van een rits bekenden, die gespeeld worden door een enorme verzameling aan grote acteurs en beroemdheden (van Pierre Bokma tot Ahmed Aboutaleb). Het levert een geslaagd komisch drama op, dat doet denken aan Rotterdamse filmklassieker De Marathon (óók geschreven door Van Waardenberg). De opbrengsten van Ome Cor gaan grotendeels naar het Sophia Kinderziekenhuis.

Tweede Hans

2022 | Drama, Komedie

Nederland 2022. Drama van Met o.a. Stefan de Walle, Jacqueline Blom, Angela Groothuizen, Martin van Waardenberg en Margôt Ros.

Sympathiek project van Martin van Waardenberg, die klaar was met de bemoeienis van filmfondsen, en deze film met een bevriende regisseur draaide voor een budget van nul euro. Oer-Rotterdammer ‘Ome Cor’ is een typische sjacheraar die al zijn geluk heeft verspeeld: hij wordt zijn huis uitgezet, wordt opgelicht door een kennis en heeft een moeizame relatie met zijn dochter. Ome Cor probeert er bovenop te komen met hulp van een rits bekenden, die gespeeld worden door een enorme verzameling aan grote acteurs en beroemdheden (van Pierre Bokma tot Ahmed Aboutaleb). Het levert een geslaagd komisch drama op, dat doet denken aan Rotterdamse filmklassieker De Marathon (óók geschreven door Van Waardenberg). De opbrengsten van Ome Cor gaan grotendeels naar het Sophia Kinderziekenhuis.

Anne+

2021 | Drama

Nederland 2021. Drama van Valerie Bisscheroux. Met o.a. Hanna van Vliet, Thorn Roos de Vries, Jouman Fattal, Huib Cluistra en Jade Olieberg.

Anne staat op het punt om te vertrekken naar Montreal, naar grote liefde Sara. Eén probleem: Anne weet niet of ze haar leven in Amsterdam wel wil opgeven. Een leven vol feesten, vrienden en zorgen om een debuutroman die maar niet wil vlotten. Gaandeweg ontdekt Anne wat ze de wereld en zichzelf te vertellen heeft: dat je moet vieren wie je bent. Anne+ is een heerlijk inkijkje in het leven van een twijfelende millennial en laat een wereld zien waar je zo in wilt stappen: liefdevol, open-minded, eerlijk, sexy en kwetsbaar. Met een eervolle vermelding voor de liefdesscène tussen Hanna van Vliet en Thorn Roos de Vries, die zowel geil als ontwapenend intiem is.

Het hart van Hadiah Tromp

2018 | Romantische komedie

Nederland 2018. Romantische komedie van Erik de Bruyn. Met o.a. Chloé Leenheer, Valentijn Benard, Jacqueline Blom, Mike Weerts en Peter Heerschop.

Hadiah Tromp weet het zeker, nadat ze de eerste loodzware trainingsperiode achter de rug heeft: een baan bij de marine is niets voor haar. Maar als Hadiah haar vriendje betrapt met een ander stapt ze toch maar aan boord van het fregat voor haar vervolgopleiding. Daar krijgt ze te maken met de strenge, maar knappe, sergeant-majoor Paul Borremans. Aardige romcom wordt een beetje ontsierd door onaannemeljkheden en regisseur De Bruyn had zijn frisse hoofdrolspeelster wel iets strenger mogen regisseren, maar de plaatjes zijn mooi, de personages sympathiek en de liedjes zijn leuk.

Soof 2

2016 | Romantische komedie

Nederland 2016. Romantische komedie van Esmé Lammers. Met o.a. Lies Visschedijk, Fedja van Huêt, Daan Schuurmans, Achmed Akkabi en Lobke de Boer.

In het slot van de romantische komedie Soof kwam het weer helemaal goed met het ingedutte huwelijk van het titelpersonage (Visschedijk) en haar man Kasper (Van Huêt). Maar helaas, in de openingsscène van Soof 2 besluit het stel er definitief een punt achter te zetten. Wat volgt laat zich raden: hij neemt een veel te jonge vriendin, zij loopt haar oude minnaar weer tegen het lijf, de kinderen hebben het er maar moeilijk mee en op het werk loopt alles in de soep. Bijzonder ongeïnspireerde kost, alleen de charme van Visschedijk sleept je er enigszins doorheen.

Loenatik, te gek!

2014 | Komedie, Familiefilm

Nederland 2014. Komedie van Johan Timmers. Met o.a. Karen van Holst Pellekaan, Martin van Waardenberg, Dick van den Toorn, John Buijsman en Jacqueline Blom.

De vijf psychiatrische patiënten uit de kinderserie Loenatik zijn terug voor een nieuw bioscoopavontuur. Ze proberen hierin de ontvoerde zuster Ten Hoeven te redden, wat gepaard gaat met een boel achtervolgingen, slapstick en humor die alle kanten op schiet. De karikaturen zijn ditmaal allemaal net wat vetter aangezet en de belevenissen blijven oppervlakkig. Voor de jongere kijker prima entertainment, voor de oudere kijker zal nostalgie overheersen, gecombineerd met zo nu en dan een glimlach en het gevoel dat er meer in had gezeten. Genomineerd voor een publieksprijs op het Cinekid-festival.

De ontmaagding van Eva van End

2012 | Drama

Nederland 2012. Drama van Michiel ten Horn. Met o.a. Vivian Dierickx, Jacqueline Blom, Ton Kas, Rafael Gareisen en Freerk Bos.

De mollige, brildragende Eva (Dierickx) krijgt voor twee weken een in het wit gestoken blonde god mee naar huis in het kader van een schooluitwisseling. De Duitse Veit - altruïst en vogelliefhebber - stelt vervolgens het burgerlijk geluk van de familie Van End op de proef. Archetypische personages, gevangen in tableaus die aan stripverhalen refereren, belanden in absurde situaties die met deadpan humor worden gebracht. Een net te weinig originele en te statische stijloefening naar Todd Solondz' Wellcome to the Dollhouse.

Richting west

2010 | Drama

Nederland 2010. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Susan Visser, Viggo Waas, Dragan Bakema, Gijs Naber en Elise Schaap.

Drama van Nicole van Kilsdonk over een vrouw die probeert haar leven op de rails probeert te houden in de grote stad.

Penoza

2010 | Televisieserie, Misdaad, Drama

Nederland 2010. Televisieserie van Diederik van Rooijen en Pieter Bart Korthuis. Met o.a. Monic Hendrickx, Niels Gomperts, Sigrid ten Napel, Stijn Taverne en Raymond Thiry.

Carmen vindt het maar niets dat haar man op grote schaal rommelt met drugshandel. Hij belooft te stoppen, maar het valt niet mee om uit het criminele milieu te ontsnappen. 'If you can't beat them, join them' is de onvermijdelijke conclusie van de flukse vrouw. Stevige misdaadserie met een goede rollen van Monic Hendrickx als Carmen en verder van acteurs als Marcel Hensema, Tom Jansen, Olga Zuiderhoek en Raymond Thiry. Er kwamen tot dusver drie seizoenen. Verkocht aan diverse landen.

Wit licht

2008 | Drama

Nederland 2008. Drama van Jean van de Velde. Met o.a. Marco Borsato, Thekla Reuten, Ricky Koole, Peter Van den Begin en Jacqueline Blom.

Weduwnaar Eduard Zuiderwijk (War Child-ambassadeur Borsato) werkt als kok in een Oost-Afrikaans land. Als zijn zoontje moet huilen omdat zijn vriendje Abu ontvoerd is, en gerekruteerd als kindsoldaat, beseft hij dat hij in moet grijpen voor het te laat is. Bij het uitkomen van de film was de pers niet vriendelijk, de scènes met de kindsoldaten die in de jungle worden gehersenspoeld door een sinistere rebellenleider waren prima, maar Borsato als uit een helikopter hangende actieheld? Regisseur Van de Velde ging later terug naar de montagekamer en kreeg voor zijn veel betere, nieuwe versie Silent Army een staande ovatie in Cannes.

The Silent Army

2008 | Drama

Nederland 2008. Drama van Jean van de Velde. Met o.a. Marco Borsato, Adrian Galley, Jacqueline Blom, Ricky Koole en Thekla Reuten.

Opnieuw gemonteerde internationale versie van Wit Licht.

Zadelpijn

2007 | Drama

Nederland 2007. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Monique van de Ven, Jacqueline Blom, Renée Fokker, Wivineke van Groningen en Raymonde de Kuyper.

Zeven sociaal-economisch succesvolle vrouwen van rond de vijftig komen in Frankrijk samen voor de meerdaagse fietstocht die ze sinds hun Nijmeegse studententijd jaarlijks maken, de 'Tour de Tiet'. Ooit waren de dames linkse hemelbestormers maar het engagement heeft inmiddels plaatsgemaakt voor midlifecrises, scheidingen, ziekte, dood, loopbaanlust en overspel (binnen de groep). Een hilarisch, bij vlagen pijnlijk beeld van een generatie, aangenaam verlucht met studentikoos geneuzel. Televisiefilmmaker Nicole van Kilsdonk fabriceerde een levendige ensemblefilm, gebaseerd op het boek Zadelpijn en ander damesleed van Liza van Sambeek (met fietsroutes!). Gemaakt onder de noemer Telefilm.

Deining

2004 | Drama

Nederland 2004. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Jacqueline Blom, Kitty Courbois, Jaap Maarleveld, Isis Cabolet en Koen Wouterse.

Alzheimerdrama met Jacqueline Blom als de razend drukke televisiepresentatrice Cella die een broodnodige levensles krijgt nadat ze haar dementerende moeder Johanna (Courbois) in huis neemt. Twijfels over haar biologische afkomst maken de radeloosheid compleet met een moeder die steeds meer schuil gaat in onnavolgbare hersenschimmen. Een prima telefilm die naast de contractuele verplichtingen van actuele maatschappelijke thematiek hoog scoort op de menselijke maat. Breed uitgevoerde personages staan centraal met ziekte op het tweede plan als aanjager van persoonlijke ontwikkeling. Deining ontving een Gouden Kalf Beste TV Drama 2004.

Loenatik - De moevie

2002 | Familiefilm, Komedie, Drama

Nederland 2002. Familiefilm van Bobby Eerhart. Met o.a. Karen van Holst Pellekaan, Martin van Waardenberg, John Buijsman, Judith Bovenberg en Jacqueline Blom.

Patiënten Bep Brul, mevrouw De Haas, de Majoor, Fats en Dr. Doolittle moeten verhuizen omdat hun psychiatrische kliniek Zonnedael lekt, bladdert en tocht. Hun nieuwe onderkomen lijkt wel een strafkamp dus besluiten ze om te ontsnappen en terug te gaan naar hun geliefde Zonnedael. Maar niet voordat ze onderweg hun grootste en gekste fantasieën uitleven. Een uitbundige film voor jong en oud. Van Waardenberg schreef samen met Van Holst Pellekaan het scenario en werd genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste hoofdrolspeler.

Zoenzucht

1999 | Korte film, Drama

Nederland 1999. Korte film van Bie Boeykens. Met o.a. Olga Zuiderhoek, Bart Slegers, Ramona da Cruz Lopes, Jack Wouterse en Jacqueline Blom.

Engel is een meisje van negentien, dat getroffen wordt door een wonderlijke ziekte, 'zoenzucht' geheten. Iedereen die zij zoent stort bewusteloos ter aarde. Tevens heeft zij een ondefinieerbare aantrekkingskracht op mensen, en op mannen in het bijzonder.

Zaanse nachten

1999 | Fantasy, Drama

Nederland 1999. Fantasy van Kees Hin. Met o.a. Jeroen Willems, Ariane Schluter, Halina Reijn, Frieda Pittoors en Hetty Blok.

Engel is een meisje van negentien, dat getroffen wordt door een wonderlijke ziekte, 'zoenzucht' geheten. Iedereen die zij zoent stort bewusteloos ter aarde. Tevens heeft zij een ondefinieerbare aantrekkingskracht op mensen, en op mannen in het bijzonder.

Oud Geld - Serie II

1999 |

Nederland 1999. Rudolf van den Berg en Willem van de Sande Bakhuyzen. Met o.a. Pim Lambeau, Annemarie Prins, Marcel Musters, Saskia Temmink en Michiel de Monchy.

Engel is een meisje van negentien, dat getroffen wordt door een wonderlijke ziekte, 'zoenzucht' geheten. Iedereen die zij zoent stort bewusteloos ter aarde. Tevens heeft zij een ondefinieerbare aantrekkingskracht op mensen, en op mannen in het bijzonder.

fl. 19,99

1998 | Komedie

Nederland 1998. Komedie van Mart Dominicus. Met o.a. Thomas Acda, Carine Korteweg, Jeroen Willems, Leny Breederveld en Jacqueline Blom.

De titel verwijst naar de superlage prijs die trouwlustige paartjes voor [KA1]e[KA1]en (huwelijks)nacht hoeven te betalen in een chique, Amsterdams hotel voor de nacht van 31 december 1999. Bruidsparen in spe verdringen zich in de lobby; het is een bont gezelschap dat bestaat uit: yuppies, luidruchtige punkers, bejaarden, Marokkanen, homo`s, een platsprekende, ordinaire Amsterdammer (Acda) met vrouw en hond, een vrouwmens dat haar gekleurde vriend aan een verblijfsvergunning wil helpen enz. Er zijn ook typische stijve Hollanders, religieuze fanatici en racisten. Het zou de dwarsdoorsnede zijn van de Nederlandse samenleving anno 1999. Tijdens de nacht worden de contrasten nog duidelijker, niet alleen tussen de koppels, maar ook bij hun toevallige ontmoetingen in de gangen van het hotel. De scenarioschrijvers, Helena van der Meulen en debuterend regisseur Dominicus hebben duidelijk te veel hooi op de vork genomen. Het is onmogelijk iets zinnigs in bijna anderhalf uur over de diverse levens van dergelijke vogels met zo`n bont pluimage in beelden (van Rogier Stoffers) te vertellen. Soms is het geestig, soms tragisch en bij gelegenheden bitter. De sketches zijn keurig gedaan, maar veel te voorspelbaar en te clichématig. De veertig-jarige Dominicus was een tijdlang hoofdredacteur van het noodlijdende filmblad Skrien en schreef daarna scenario's. Weinig interessante Hollandse subsidiekunst, die even in twee bioscopen liep om daarna binnen zes maanden op de kleine buis vertoond te worden.

Oud geld - aflevering 7 en 8

1998 |

Nederland 1998. Willem van de Sande Bakhuyzen. Met o.a. Pim Lambeau, Annemarie Prins, Marcel Musters, Saskia Temmink en Michiel de Monchy.

De titel verwijst naar de superlage prijs die trouwlustige paartjes voor [KA1]e[KA1]en (huwelijks)nacht hoeven te betalen in een chique, Amsterdams hotel voor de nacht van 31 december 1999. Bruidsparen in spe verdringen zich in de lobby; het is een bont gezelschap dat bestaat uit: yuppies, luidruchtige punkers, bejaarden, Marokkanen, homo`s, een platsprekende, ordinaire Amsterdammer (Acda) met vrouw en hond, een vrouwmens dat haar gekleurde vriend aan een verblijfsvergunning wil helpen enz. Er zijn ook typische stijve Hollanders, religieuze fanatici en racisten. Het zou de dwarsdoorsnede zijn van de Nederlandse samenleving anno 1999. Tijdens de nacht worden de contrasten nog duidelijker, niet alleen tussen de koppels, maar ook bij hun toevallige ontmoetingen in de gangen van het hotel. De scenarioschrijvers, Helena van der Meulen en debuterend regisseur Dominicus hebben duidelijk te veel hooi op de vork genomen. Het is onmogelijk iets zinnigs in bijna anderhalf uur over de diverse levens van dergelijke vogels met zo`n bont pluimage in beelden (van Rogier Stoffers) te vertellen. Soms is het geestig, soms tragisch en bij gelegenheden bitter. De sketches zijn keurig gedaan, maar veel te voorspelbaar en te clichématig. De veertig-jarige Dominicus was een tijdlang hoofdredacteur van het noodlijdende filmblad Skrien en schreef daarna scenario's. Weinig interessante Hollandse subsidiekunst, die even in twee bioscopen liep om daarna binnen zes maanden op de kleine buis vertoond te worden.

De zeven deugden - Brok-Stukken

1998 |

Nederland 1998. Annemarie van de Mond. Met o.a. Roos Meijer, Henriëtte Tol, Jappe Claes, Reinout Bussemaker en Jacqueline Blom.

De titel verwijst naar de superlage prijs die trouwlustige paartjes voor [KA1]e[KA1]en (huwelijks)nacht hoeven te betalen in een chique, Amsterdams hotel voor de nacht van 31 december 1999. Bruidsparen in spe verdringen zich in de lobby; het is een bont gezelschap dat bestaat uit: yuppies, luidruchtige punkers, bejaarden, Marokkanen, homo`s, een platsprekende, ordinaire Amsterdammer (Acda) met vrouw en hond, een vrouwmens dat haar gekleurde vriend aan een verblijfsvergunning wil helpen enz. Er zijn ook typische stijve Hollanders, religieuze fanatici en racisten. Het zou de dwarsdoorsnede zijn van de Nederlandse samenleving anno 1999. Tijdens de nacht worden de contrasten nog duidelijker, niet alleen tussen de koppels, maar ook bij hun toevallige ontmoetingen in de gangen van het hotel. De scenarioschrijvers, Helena van der Meulen en debuterend regisseur Dominicus hebben duidelijk te veel hooi op de vork genomen. Het is onmogelijk iets zinnigs in bijna anderhalf uur over de diverse levens van dergelijke vogels met zo`n bont pluimage in beelden (van Rogier Stoffers) te vertellen. Soms is het geestig, soms tragisch en bij gelegenheden bitter. De sketches zijn keurig gedaan, maar veel te voorspelbaar en te clichématig. De veertig-jarige Dominicus was een tijdlang hoofdredacteur van het noodlijdende filmblad Skrien en schreef daarna scenario's. Weinig interessante Hollandse subsidiekunst, die even in twee bioscopen liep om daarna binnen zes maanden op de kleine buis vertoond te worden.

Achilles en het zebrapad

1995 |

Nederland 1995. Paula van der Oest. Met o.a. Valeria Drangosch, Jacqueline Blom, Ellis van den Brink en Eric Arends.

De film vertelt het verhaal van een jeugdige brommerkoerier die mee wil doen aan een wedstrijd om het ' ongelukkigste bewustzijn'. Hij denkt kans te maken op de hoofdprijs omdat hij in het verleden noch in de toekomst kan kijken en daardoor veroordeeld is tot een beklemmend bestaan in het hier-en-nu. De film begint met een onstuimige brommerrit door Amsterdam. Een ontmoeting met een bijna omvergereden jonge moeder brengt de snelheidsduivel uit balans. Hij beseft dat hij door zijn jachtige leefwijze nauwelijks tijd heeft om opgedane indrukken te verwerken. Wanneer hij de tocht nog eens langzaam overdoet, gaat hij zijn omgeving met andere ogen bekijken.

Rue Verte

1994 |

1994. Dorothée Van Den Berghe. Met o.a. Peter Kern, Guy Dermul, Zeliha Kahya, Jacqueline Blom en Kadèr Gürbuz.

De film vertelt het verhaal van een jeugdige brommerkoerier die mee wil doen aan een wedstrijd om het ' ongelukkigste bewustzijn'. Hij denkt kans te maken op de hoofdprijs omdat hij in het verleden noch in de toekomst kan kijken en daardoor veroordeeld is tot een beklemmend bestaan in het hier-en-nu. De film begint met een onstuimige brommerrit door Amsterdam. Een ontmoeting met een bijna omvergereden jonge moeder brengt de snelheidsduivel uit balans. Hij beseft dat hij door zijn jachtige leefwijze nauwelijks tijd heeft om opgedane indrukken te verwerken. Wanneer hij de tocht nog eens langzaam overdoet, gaat hij zijn omgeving met andere ogen bekijken.

De kandidaten

1991 |

Nederland 1991. Idse Grotenhuis. Met o.a. Jan Wegter, Jan Leibbrandt, Marieke Heebink, Jacqueline Blom en Peter Blok.

De film vertelt het verhaal van een jeugdige brommerkoerier die mee wil doen aan een wedstrijd om het ' ongelukkigste bewustzijn'. Hij denkt kans te maken op de hoofdprijs omdat hij in het verleden noch in de toekomst kan kijken en daardoor veroordeeld is tot een beklemmend bestaan in het hier-en-nu. De film begint met een onstuimige brommerrit door Amsterdam. Een ontmoeting met een bijna omvergereden jonge moeder brengt de snelheidsduivel uit balans. Hij beseft dat hij door zijn jachtige leefwijze nauwelijks tijd heeft om opgedane indrukken te verwerken. Wanneer hij de tocht nog eens langzaam overdoet, gaat hij zijn omgeving met andere ogen bekijken.