Leo Hiemer is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Leni

1994 | Familiefilm, Drama, Oorlogsfilm

Duitsland 1994. Familiefilm van Leo Hiemer. Met o.a. Johannes Thanheiser, Johanna Thanheiser, Christa Berndl, Martin Abram en Franz Buchrieser.

In 1937 brengt een non een pasgeboren meisje naar een boerenhoeve van het wat oudere, kinderloze echtpaar Aibele in de Allg[KA3]au in Beieren. Alwina Aibele (Berndl) verheugt zich op het feit dat zij de kans krijgt `moeder` te worden. Het meisje wordt Leni (Magdalena) genoemd. Algauw wordt Johann Aibele (Johannes Thanheiser) duidelijk gemaakt dat er iets niet klopt met haar afstamming - het is Duitsland van de Nurnberger wetten.

Schön war die Zeit

1988 | Drama

Duitsland 1988. Drama van Klaus Gietinger en Leo Hiemer. Met o.a. Gottfried John, Ewa Blasczcyk, Edgar Selge, Ottfried Fischer en Jessica Kosmalla.

Hoe zag de Duitse film eruit toen na de oorlog de produktie weer op gang kwam? Deze boosaardig-venijnige satire laat het ons zien. We volgen het lot van drie filmmakers en we zien bijvoorbeeld hoe een film vol Nazi-ideologie wordt omgebouwd tot vrolijke 'Heimatfilm'. Camerawerk van Marian Czura.

Daheim sterben die Leut'

1985 | Drama, Komedie

Duitsland 1985. Drama van Klaus Gietinger en Leo Hiemer. Met o.a. Walter Nuber, Norbert Hauber, Josef Lau, Luise Zodel en Constanze Maier.

Een boer uit de Allgäu verzet zich tegen de aansluiting van een nieuwe waterleiding voor zijn boerderij omdat hij zelf over een natuurlijke bron beschikt. Rondom dit verzet spelen zich nog allerlei gebeurtenissen af, die het leven van de mensen in deze streek typeren. De film werd met amateur-acteurs opgenomen en kent rake sfeertekeningen. Scenario van beide regisseurs en achter de camera stond Marian Czura.