Shankar Charkraborty

Acteur

Shankar Charkraborty is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Uttara

2000 | Drama, Bollywood

India 2000. Drama van Buddhadev Dasgupta. Met o.a. Jaya Seal, Tapas Pal, Shankar Chakraborty, R.I. Asad en Tapas Adhikari.

Nemai (Pal) en Balaram (Chakraborty) zijn overwegwachters bij de spoorwegen in een afgelegen uithoek in Bengalen in India. Er passeren maar weinig treinen. Ze zijn evenwel met hun tamelijk saaie en uitzichtloze bestaan beslist niet ontevreden. Behalve de sociale zekerheid door het werk, vermaken ze zich best met hun gezamenlijke hobby: de worstelsport. Ze hebben immers zee[KA3]en van tijd. Het gaat hen niet om wie er wint, maar om het gebeuren zelf. Dan gaat Balaram trouwen met de schone Uttara (Seal). Hierdoor slaat hun bestaan en vooral dat van Nemai uit de balans. Er ontstaat onrust en in India lopen de gemoederen snel op: binnen de kortste keren staan hindoes uit het dorpje tegenover fundamentalistische moslims. De 56-jarige regisseur Dasgupta kreeg op het festival van Venetië de regieprijs, maar dat zegt een Westeuropese kijker weinig. Die heeft geen oog voor de prachtige, trage beelden. Die kijker meent dat de spelprestaties houterig en amateuristisch zijn en hij vindt eveneens dat er technisch van alles en nog wat hapert aan de film. En hij heeft gelijk. Uitsluitend geschikt voor de allerfijnste fijnproevers onder de meest pretentieuze kijkers. Het homoerotische scenario is van regisseur Dasgupta naar een verhaal van Samaresh Bose. Het camerawerk is van Asim Bose. Exporttitel: THE WRESTLERS.

Charachar

1993 | Drama

India 1993. Drama van Buddhadeb Dasgupta en Buddhadev Dasgupta. Met o.a. Rajit Kapoor, Laboni Sarkar, Sadhu Meher, Shankar Chakraborty en Monoj Mitra.

De familie van Lakhinder (Kapoor) heeft altijd geleefd van vogelvangst en de verkoop ervan, maar hijzelf houdt zoveel van die diertjes dat hij ze niet meer wil verkopen. Hij is zodanig in beslag genomen door de vogels dat hij niet eens merkt dat zijn vrouw Sari (Sarkar) een intieme relatie is begonnen met de man die de vogels moet doorverkopen op de markt in Calcutta. Als blijkt dat deze laatste de vogels verkoopt als voedingswaar weigert Kapoor nog één vogel aan hem door te geven. Lieve, simplistische allegorisch aandoende film over een man die niet in staat is de maatschappij het hoofd te bieden. Regisseur Dasgupta schreef zelf het scenario, de mooie fotografie is van Soumendu Roy.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Shankar Charkraborty op televisie komt.

Reageer