Marcel Aboulker

Regisseur

Marcel Aboulker is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

La Dame de chez Maxim's

1950 | Komedie

Frankrijk 1950. Komedie van Marcel Aboulker. Met o.a. Arlette Poirier en Saturnin Fabre.

Vierde adaptatie tot nu toe van het meesterwerk van Georges Feydeau (1899), regelmatig opnieuw gebracht door theaters in de hele wereld, nu al bijna een eeuw lang. Emile Chautard maakte de eerste, Franse versie (1912) die als verloren gegaan wordt beschouwd, terwijl de beide versies daarna niet Frans zijn, te weten een van Amleto Palermi (1919) en een van Alexandre Korda (1933). Robert Beauvais werkte mee aan deze vierde bewerking. De titel geeft de inhoud in grote lijnen al aan want `Maxim`s` is een historisch monument, en een alom bekende locatie voor nachtelijke spektakels. De film vertelt over de gecompliceerde liefdes van de jonge heer Crevette (Poirier), niet een echt werelds type, op de toon van een satirische komedie. De handeling is gesitueerd rond 1900. Een pittig tempo, terwijl de onweerstaanbare Fabre als generaal Petypon de Gr[KA2]ele (Pokdalig) niet mag worden gemist. Leuk om naar te kijken. Deze voortijdig, na slechts vijf films (1905-1952) overleden filmer moet herontdekt worden.

Les Aventures des Pieds Nickelés

1948 | Avonturenfilm, Komedie

Frankrijk 1948. Avonturenfilm van Marcel Aboulker. Met o.a. Colette Brosset, Rellys, Maurice Baquet, Robert Dhéry en Claire Gérard.

Een filmavontuur van beroemde helden, ontsnapt uit de strips van Forton. Het is heel moeilijk de figuren uit een stripverhaal op film over te brengen, en veel regisseurs hebben zich er aan vertild. Aboulker is er wel in geslaagd deze onmogelijke opgave te volvoeren en zijn film is nauwelijks verouderd. Twee jaar later ging hij wel in de fout, terwijl Chambon in 1964 helemaal zou mislukken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marcel Aboulker op televisie komt.

Reageer