Umberto Smaila

Acteur, Componist

Umberto Smaila is acteur en componist.
Er zijn 5 films gevonden.

Svitati

1999 | Komedie

Italië 1999. Komedie van Ezio Greggio. Met o.a. Mel Brooks, Ezio Greggio, Julie Condra en Gianfranco Barra.

Veteraan Mel Brooks neemt zichzelf al jaren niet meer serieus en dat werkt in deze pretentieloze komedie waarin hij moet doorgaan voor gestoorde oorlogsveteraan Jake. De oude vader van Italiaan Bernardo (regisseur/komiek Geggio) werd tijdens WO II gered door Jake en wil voor zijn dood zijn oude Amerikaanse vriend ontmoeten. Bernardo stemt in, reist naar Amerika en smokkelt Jake uit een psychiatrische kliniek, tot in Italië op de hielen gezeten door Jake's dokter Barbara (Condra). Screw Loose is geen kunststuk maar grossiert in bewezen verbale en fysieke humor met Greggio standvastig aan het roer en Mel Brooks stuntelend aan zijn zijde.

Delitti i profumi

1988 | Mysterie, Komedie

Italië 1988. Mysterie van Vittorio De Sisti. Met o.a. Jerry Cala, Umberto Smaila, Simonetta Gianfelici, Mara Venier en Lucrezia Lante Della Rovere.

Een privé-detective en een inspecteur van politie onderzoeken de vreemde zaak van vier meisjes die het leven lieten bij mysterieuze zelfverbrandingen. Van deze plot had iets goeds gemaakt kunnen worden, maar deze regisseur en acteurs waren daartoe niet in staat.

I miei primi 40 anni

1987 | Biografie, Erotiek

Italië 1987. Biografie van Carlo Vanzina. Met o.a. Carol Alt, Elliott Gould, Jean Rochefort, Pierre Cosso en Giuseppe Pambieri.

Deze film, gebaseerd op de scandaleuze autobiografie van Marina Ripa Di Meana, is een verspilling. De mooie Alt speelt Marina die als mode-ontwerpster het geluk en de liefde in de wereld van de jetset achternajaagt. Als Marina vanwege haar seksuele avontuurtjes (tussen 1960 en 1980) met rijke jetsetters geen beroemde Italiaanse was geweest, zou deze film nooit gemaakt zijn. Zonde van de acteurs. Het script (geschreven door Enrico en Carlo Vanzina) en de regie zijn beneden de maat. Het laatste filmoptreden van Capucine, die in 1990 overleed.

Una vacanza bestiale

1980 | Komedie

Italië 1980. Komedie van Carlo Vanzina. Met o.a. Jerry Calà, Nini Salerno, Umberto Smaila en Franco Oppini.

Een stel touristen worden bedrogen door hun reisbureau. De gids laat hen alleen achter, ergens in noord Afrika. Vier mannen komen terecht in het paleis van een sheik. Zij zien zich genoodzaakt zich te verkleden als buikdanseressen. Een farce, deze klucht met de Italiaanse grapjassen die optreden onder de naam 'De Katten van Vicolo Miracoli'. Bah.

Arrivano i gatti

1980 | Komedie

Italië 1980. Komedie van Carlo Vanzina. Met o.a. Umberto Smaila, Nini Salerno, Franco Opponi en Jerry Calà.

Gedeeltelijk autobiografische film over het hoogtepunt van de al ontbonden groep 'Gatti di Vicolo Miracoli'. Vier vrienden willen het maken in de showbusiness. Vanuit Verona gaan ze naar Rome om hun geluk te beproeven. Had een goede film kunnen zijn, maar Vanzina verprutst het met domme grappen en dito situaties.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Umberto Smaila op televisie komt.

Reageer