Jean Image

Regisseur

Jean Image is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Pluk, naufragé de l'espace

1979 | Animatie

Frankrijk 1979. Animatie van Jean Image.

Avonturen van de jonge Nikki, die gelanceerd is in de ruimte, inclusief robots en alles wat daarbij hoort. Een film vol hele brave avonturen voor hele brave kinderen. Anders gezegd, een onvoorstelbaar zoetsappig werkje, zoals elke produktie van Jean Image, in een tijd dat de kinderen meer geboeid raken door de stijl van GOLDORAK of ULYSSE 31. Ook grafisch volkomen uit de tijd.

Joe Petit Boum Boum

1972 | Animatie

Frankrijk 1972. Animatie van Jean Image.

Een soort western in een bijenkorf, waarin de koningin gekidnapt dreigt te worden. Ondanks zijn lengte - de film duurt slechts een uur - is deze tekenfilm langdradig en allesbehalve origineel.

Aladin et la lampe merveilleuse

1969 | Animatie

Frankrijk 1969. Animatie van Jean Image.

Aladin en zijn moeder zijn zeer arm. Daar lijkt verandering in te komen als zij bezoek krijgen van een rijke oom, die Aladin meeneemt op een wereldreis. Aladin krijgt al snel in de gaten dat de oom niet zuiver op de graat is. Aardige tekenfilm, die zeker de moeite van het bekijken waard is.

Bonjour Paris

1953 | Animatie

Frankrijk 1953. Animatie van Jean Image.

Twee duiven zijn verliefd op elkaar. Tijdens hun vluchten zien we tal van karakteristieke plekken in Parijs, zoals de Eiffeltoren en de Notre-Dame. Een origineel tekenfilmpje van Jean Image met sfeervolle Parijse chansons. Ook de schrijver Jean Cocteau werkte aan deze film mee.

Jeannot l'Intrepide

1950 | Animatie

Frankrijk 1950. Animatie van Jean Image.

Jeannot, de kleinste van zeven jongens, gaat een gevecht aan met een menseneter. Hij wordt vervolgens gevangengenomen en tot insekt omgetoverd. Jean Image is Frankrijks belangrijkste maker van grote tekenfilms. Deze film van hem is zonder meer de moeite waard.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean Image op televisie komt.

Reageer