Othon Bastos

Acteur

Othon Bastos is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Bicho de Sete Cabeças

2001 |

Italië/Brazilië 2001. Laís Bodanzky. Met o.a. Caco Ciocler, Jairo Matos, Cassia Kiss, Othon Bastos en Rodrigo Santoro.

Abril Despedaçado

2001 | Drama, Actiefilm

Frankrijk/Brazilië/Zwitserland 2001. Drama van Walter Salles. Met o.a. Jose Dumont, Rita Assemany, Luiz Carlos Vasconcelos, Ravi Ramos Lacerda en Flavia Marco Antonio.

Fraai gestileerde film over strijdende families en bloedwraak. Net als in Central do Brasil, goed voor twee Oscarnominaties en bijna zestig andere filmprijzen, kiest regisseur Salles in Behind the Sun voor het vertelperspectief van een kleine jongen. Opnieuw is het een effectieve vertelwijze, gesteund door sterk spel en gevat in oogstrelend camerawerk, met gloedvolle tinten. Het eenvoudige verhaal slaat echter dood op platte symboliek en behaagzieke mooifilmerij. Regisseur Salles baseerde zijn film op 'Een breuk in april' van Ismail Kadare, maar hij nam alleen het thema van de bloedwraak over en zette het verhaal verder volledig naar zijn hand.

Central do Brasil

1998 | Drama

Brazilië/Frankrijk 1998. Drama van Walter Salles. Met o.a. Fernanda Montenegro, Vinícius de Oliveira, Marília Pêra, Soia Lira en Othon Bastos.

In zijn openingsbeelden schildert voormalig documentairemaker Salles effectief de ieder-voor-zich wereld waarin zijn verhaal zich afspeelt: rond een trein die zojuist het station van Rio de Janeiro is binnen gekomen ontstaat een adembenemende chaos. In het station schrijft Dora (Montenegro) brieven in opdracht van analfabeten. Maar ze posten doet ze niet. Op een dag wordt ze geconfronteerd met het harde bestaan van de 9-jarige Josué (De Oliveira), die juist zijn moeder heeft verloren en op zoek wil naar zijn vader. Mooi spel van zowel de Braziliaanse tv-vedette Montenegro, die werd genomineerd voor een Oscar, als de jonge, ontwapenende De Oliveira.

Sermoes, Os

1989 | Biografie, Historische film

Brazilië 1989. Biografie van Julio Bressane. Met o.a. Othon Bastos, Eduardo Tornaghi, Paschoal Villaboim en Bia Nunes.

Een film over het leven van de priester Antonio Vieira, die in 1608 in Lissabon werd geboren en in 1697 in Salvador vermoord. Hij stond bekend om zijn preken in zijn eigen taal. Het ontbreekt deze film misschien aan objectiviteit en een nauwkeurige analyse, maar hij is integer en goed uitgevoerd. De maker is een van de meest gerespecteerde cineasten van de hedendaagse Braziliaanse cinema.

Chico Rei

1985 | Drama

Brazilië 1985. Drama van Walter Lima Jr.. Met o.a. Severo D'Acelino, Othon Bastos en Cosme Dos Santos.

In de 18e eeuw neemt een groep voorstanders van de slavernij de koning van de Kongo gevangen en brengt hem naar Brazilië om hem te verkopen. Daar werkt hij als slaaf totdat hij een goudmijn vindt en hij tenslotte een rijke eigenaar wordt. Middelmatig uitgevoerd, maar tamelijk onderhoudend.

A proxima vitima

1983 | Thriller

Brazilië 1983. Thriller van João Batista de Andrade. Met o.a. Antônio Fagundes, Mayara Magri, Gianfrancesco Guarnieri, Othon Bastos en Louise Cardoso.

Handig gemaakte en bij momenten spannende politieke thriller over een tv-reporter die werkt aan een serie over moorden op prostituées. Via zijn contacten met de sociale verworpelingen van Sao Paolo ziet hij in dat de aanstichter van de misdaad eigenlijk de corrupte overheid is. De straatscènes zijn bijna documentair en het geheel is een dapper, kritisch portret van een systeem dat de nodige vragen oproept.

O Dragào da maldade contra o Santo guerreiro

1969 | Drama

Brazilië 1969. Drama van Glauber Rocha. Met o.a. Sergio Ricardo, Mauricio do Valle, Odete Lara, Othon Bastos en Hugo Carvana.

'Antonio das mortes' was een moordenaar van de zogenaamde 'cangaceiros' en nu wordt hij ontboden in verband met de dreiging van een weder opleving van deze beweging: om verschillende redenen zal hij al vlug besluiten om van kamp te veranderen. Ondanks zijn totale gebrek aan cinematografische kwaliteit, behoort deze film tot de klassiekers van de Braziliaanse cinema en is hij verantwoordelijk voor het populair worden van Rocha's stijl in Europa. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Alfonso Beato. Ook bekend als ANTONIO DAS MORTES.

Deus e o diabo na terra do sol

1967 | Drama

Brazilië 1967. Drama van Glauber Rocha. Met o.a. Lidio Silva, Yona Magalhaes, Othon Bastos, Yona Magalhaes en Lidio Silva.

'Antonio das mortes' was een moordenaar van de zogenaamde 'cangaceiros' en nu wordt hij ontboden in verband met de dreiging van een weder opleving van deze beweging: om verschillende redenen zal hij al vlug besluiten om van kamp te veranderen. Ondanks zijn totale gebrek aan cinematografische kwaliteit, behoort deze film tot de klassiekers van de Braziliaanse cinema en is hij verantwoordelijk voor het populair worden van Rocha's stijl in Europa. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Alfonso Beato. Ook bekend als ANTONIO DAS MORTES.

Deus e o Diabo na terra do sol

1963 | Drama

Brazilië 1963. Drama van Glauber Rocha. Met o.a. Geraldo Del Rey, Yoná Magalhaes, Mauricio do Valle en Othon Bastos.

Aan de hand van een dialectische constructie van God en de Duivel, gesymboliseerd door de figuren van een zalig verklaarde en een bandiet, worden de oorzaken en de gevolgen van de ellende in het noordoosten van Brazilië onderzocht. Een van de standaardwerken van de Braziliaanse cinema en tevens de belangrijkste film van deze regisseur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Othon Bastos op televisie komt.

Reageer