Wu Jing

1974 Regisseur, Acteur, Scenarist

Wu Jing (1974) is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Wolf Warrior 2

2017 | Actiefilm

China 2017. Actiefilm van Wu Jing. Met o.a. Wu Jing, Frank Grillo, Celina Jade en Scott Adkins.

Supervechtersbaas Leng Feng (regisseur en martial arts-ster Wu) beveiligt in een Afrikaans land vrachtschepen tegen piraterij. Dan breekt de hel los: het land wordt geteisterd door een Ebola-achtig virus én een burgeroorlog. Feng moet al snel - in z'n eentje, ongewapend - enkele tientallen landgenoten en de Afrikaanse moeder van z'n petekind uit de klauwen van bloeddorstige rebellen en Europese huurlingen redden. 'China is de nieuwe wereldmacht', is nadrukkelijk de boodschap van deze uiterst nationalistische, uiterst lucratieve blockbuster. Subtiel is de film dus bepaald niet, maar de actiescènes zijn fantastisch.

SPL 2: A Time for Consequences

2015 | Actiefilm, Misdaad

China/Hongkong SAR van China 2015. Actiefilm van Cheang Pou-Soi. Met o.a. Tony Jaa, Wu Jing, Zhang Jin en Louis Koo.

Martial arts-liefhebbers weten genoeg als we vertellen dat Tony Jaa de hoofdrol speelt in dit vermakelijke actievehikel. Voor wie niet met de Thaise Muay Thai-held bekend is: sinds films als Ong-Bak (2003) en Tom Yum Gong (2005) is hij één van de absolute sterren in het genre, al is hij maar zelden in de bioscoop te zien. Ditmaal geeft hij gestalte aan een Thaise cipier die betrokken raakt bij Chinese organenhandel. De vechtscènes zijn fantastisch, maar is er zowaar ook ruime aandacht voor onbenullige zaken als plot én karakterontwikkeling.

Badges of Fury

2013 | Komedie, Actiefilm

China 2013. Komedie van Wong Tsz Ming. Met o.a. Jet Li, Collin Chou, Wu Jing, Wen Zhang en Michelle Chen.

Een jonge rebelse agent en zijn door de wol geverfde partner moeten in de straten van Hong Kong op zoek gaan naar een seriemoordenaar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wu Jing op televisie komt.

Reageer