Ray Ashcroft

Acteur

Ray Ashcroft is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Criminal

1994 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1994. Drama van Corin Campbell Hill. Met o.a. Paul Popplewell, Leanne Whalley, Cheryl Godeer, Nicky Evans en Jensen Marriott.

Simon Willerton is een tiener vol verbeeldingskracht en humor, maar onaangepast. In andermans ogen is hij vreemd. Voor zijn klasgenoten het mikpunt van spot. Ze treiteren en slaan hem. Gewelddadige jongens slepen de goedgelovige Simon mee in hun roofzucht. Maar ook de rol van misdadiger kan hij zich niet aanmeten 'zoals het hoort'. Simon groeit op in het ruigste deel van Bradford in Noord-Engeland. In zijn manier van doen neigt hij naar autisme. Zijn ziel is poƫtisch. Hij dicht en bidt op zijn eigen manier en is heel direct in het uiten van gevoelens. Zijn idool is Elvis Presley. Binnen de normen van de maatschappij past dit allemaal niet. Er zijn maar enkelen - waaronder kinderen - die hem waarderen zoals hij is. Wanneer hij probeert bij zijn misdadige 'vrienden' te horen, mislukt hij ook als dief. Simon wordt nog beurser geslagen dan hij al is. Niettemin houdt hij zijn geestige, fantasierijke inborst. In de jeugdgevangenis kan hij dit niet meer volhouden. Simon, 'een luchtverfrisser in een jasje', pleegt zelfmoord op zeventienjarige leeftijd

Birth of the Beatles

1979 | Muziek, Biografie

Verenigde Staten 1979. Muziek van Richard Marquand. Met o.a. Stephen Mackenna, Rod Culbertson, John Altman, Ray Ashcroft en Ryan Mitchell.

Dramatisering van de vroege dagen van John, Paul, George en Ringo en de vijfde Beatle, Pete Best. Onbekende gezichten moeten voor de Fab Four doorgaan en de groep Rain zingt Beatleliedjes, maar waarom moesten we genoegen nemen met vervangers?

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ray Ashcroft op televisie komt.

Reageer