Pierre Kalfon

Regisseur, Producer

Pierre Kalfon is regisseur en producer.
Er zijn 5 films gevonden.

The Blackout

1997 | Thriller, Mysterie, Experimenteel, Drama

Verenigde Staten/Frankrijk 1997. Thriller van Abel Ferrara. Met o.a. Matthew Modine, Dennis Hopper, Claudia Schiffer, Béatrice Dalle en Sarah Lassez.

Een over het paard getilde filmster heeft genoeg van Hollywood en vertrekt naar Miami. Na een nacht flink doorhalen verliest hij het bewustzijn. Jaren later probeert hij zich te herinneren wat er is gebeurd. Duister werkje van de regisseur die met niet minder obscuur, maar evenwichtiger en stijlvaster werk als Bad lieutenant, King of New York en Snake eyes internationale waardering verwierf. (IdH/VPRO Gids)

Le triangle écorché

1975 | Drama

Frankrijk 1975. Drama van Pierre Kalfon. Met o.a. Sabine Glaser, Jacques Portet, Henri Deus, Frédéric Mitterrand en Sarah Sterling.

Het klassieke verhaal van een driehoeksrelatie binnen een bourgeois-gezin. Ditmaal is het de vrouw die een minnaar neemt. De gehele film is opgebouwd rond de vraag of zij bij haar man weggaat of niet. Een mager thema, bewerkt met behulp van eindeloos geklets, zogenaamd om de in dit milieu gangbare zeden weer te geven. Een tamelijk saaie film, de laatste van deze cineast die zich sedertdien heeft gericht op de productie en de distributie. De muziek is niet gek.

Le Feu aux Lèvres

1972 | Drama, Erotiek

Frankrijk 1972. Drama van Pierre Kalfon. Met o.a. Olga Georges-Picot, Bernard Verley, Paul Guers, Jacques Portret en Karin Petersen.

Verbitterd over de dubbele moraal van haar echtgenoot en zijn notabele kennissenkring, versiert de vrouw van een seksuoloog een sensatiejournalist, die ze overhaalt om de perversiteiten van haar milieu in de openbaarheid te brengen, zonder te beseffen dat ze zelf óók het slachtoffer zal worden van zijn onthullingen. De veronderstelde aanklacht tegen de vercommercialisering van de erotiek doet hypocriet aan, omdat de film zelf niet anders doet. Dat levert overigens werkzaam suggestieve scènes op - contact tussen heldin en journalist in een seks-bioscoop waar voyeurisme op het doek en in de zaal verdubbeld wordt - hoewel het te pas en te onpas in beeld brengen van Parijse monumenten de commerciële export-overwegingen zeer nadrukkelijk duidelijk maakt.

Les Vieux loups bénissent la mort

1971 | Misdaad

Frankrijk 1971. Misdaad van Pierre Kalfon. Met o.a. José Morgane, Jean Valmont en Victor Guyan.

Een gepensioneerd gangsterkoning wreekt zich op de jongere garde. Banaal, stupide en zeer pretentieus.

La Cravache

1971 | Drama

Frankrijk 1971. Drama van Pierre Kalfon. Met o.a. Pierre Forget, Gil de Lesparda, Richard Laigre, Jacqueline Parent en Richard Salesses.

Een morbide psychologisch drama over een vader die het onverwachte overlijden van zijn vrouw afreageert op zijn twee zoons. De oudste kiest op zijn beurt zijn jongere broer als slachtoffer, tot de conflicten tot een gewelddadige uitbarsting komen. Het interessante basisgegeven wordt door regisseur Kalfon benut als een parallel met het fascisme, wat het geheel pretenties verleent die het duidelijk niet kan dragen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pierre Kalfon op televisie komt.

Reageer