Roger Towne: scenario.
Er zijn 3 films gevonden.

The Recruit

2003 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 2003. Actiefilm van Roger Donaldson. Met o.a. Al Pacino, Colin Farrell, Bridget Moynahan, Gabriel Macht en Kenneth Mitchell.

Gelikte thriller over een oude CIA-baas Burke (Pacino), die de jonge lefgozer Clayton (Farrell) onder zijn hoede neemt. Clayton krijgt een fysiek en psychisch moordende training en moet dan ook nog eens, samen met Burke, op zoek naar een verrader in eigen gelederen. Maar: 'Niets is wat het lijkt,' kondigt Burke aan. De Australische regisseur Roger Donaldson verheft het kat-en-muisspel, ondanks een voorspelbaar scenario, tot onderhoudend en bij vlagen spannend vermaak. De eerste Hollywoodproductie waaraan de CIA officieel meewerkte. Apple werkte ook mee: in de film is geen Windows-computer te zien.

In the Company of Spies

1999 | Actiefilm, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1999. Actiefilm van Tim Matheson. Met o.a. Elizabeth Arlen, Sean Beck, Tom Berenger, Ron Silver en Clancy Brown.

Gezien de onderwerpen (spionage, politieke intrige, CIA) en de vaart van deze knappe tv-thriller, zou men denken dat de schrijver Tom Clancy (The Hunt for Red October, Clear and Present Danger) is. Weliswaar vormen de voornamen van de hoofdacteurs deze beroemde naam, In the Company of Spies is geschreven door Roger Towne (The Natural). Ex-CIA agent Jefferson (Berenger) wordt in dienst teruggeroepen om een collega te redden uit de klauwen van de Noord-Koreaanse veiligheidsdienst. In In the Company of Spies toont de CIA in volle glorie, en dat is in tijden van negatieve publiciteit nooit weg. Ook bekend onder de titel The Agency.

The Natural

1984 | Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 1984. Sportfilm van Barry Levinson. Met o.a. Robert Redford, Robert Duvall, Glenn Close, Kim Basinger en Wilford Brimley.

De geschiedenis van de (fictieve) honkbalkampioen Roy Hobbs (Redford): van de dood van zijn vader in 1918, toen hij veertien was, via zijn gloriejaren en het abrupte einde van zijn carrière, tot de nieuwe triomfen vijftien jaar nadien. De scriptschrijvers bewerkten de debuutroman van Bernard Malamud tot een tamelijk conventionele sportfilm maar behielden gelukkig intrigerende elementen, zoals de magische wonderknuppel van Hobbs, en de moeizame verhoudingen met een drietal vrouwen. Redford is een overtuigende hoofdrolspeler, Close is op dreef als oude vlam. Het boek was beter, maar de film kent grandioze momenten.