Frank Deford

1938 Acteur, Scenarist

Frank Deford (1938) is acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Four Minutes

2005 | Biografie, Drama, Sportfilm

Verenigde Staten 2005. Biografie van Charles Beeson. Met o.a. Jamie Maclachlan, Christopher Plummer, Shaun Smyth en Amy Rutherford.

Amerikaanse televisiefilm van de marktleidende sportzender ESPN, met recht gepromoot onder de noemer, 'inspirerend verhaal'. De vier titelminuten slaan op de tijdsspanne voor een geholde mijl. In 1954 wist de Brit Roger Bannister de barrière te doorbreken. Wat het inspirerend maakt is dat Roger het record brak terwijl hij voltijd medicijnen studeerde (de man wil naar verluidt worden herinnerd als een vermaard neuroloog). Frank Deford, een gerenommeerde sportcommentator en -journalist (oa voor Sports Illustrated), schreef een artikel over de geschiedenis en fabriceerde het draaiboek voor de film. Een aanrader, vanwege de geaffecteerde emotie, het rake tijdsbeeld en het grondige acteerwerk.

Real Sports with Bryant Gumbel

1995 | Sportfilm, Musical

Verenigde Staten 1995. Sportfilm van Jeff Winn. Met o.a. Bryant Gumbel, Billy Crystal, Sonja Steptoe, Jim Lampley en Frank Deford.

VV.

Trading Hearts

1988 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1988. Romantiek van Neil Leifer. Met o.a. Raul Julia, Beverly D'Angelo, Jenny Lewis en Parris Buckner.

D'Angelo bivakkeert met haar dochtertje, Lewis, in een woonwagen en wil graag een bekende zangeres worden. Julia is een uitgerangeerde honkballer. Het meisje besluit dat hij een ideale vader zou zijn en probeert hem te koppelen aan haar moeder. Belangrijkste sta-in-de-weg is haar echte vader, maar het komt allemaal in orde natuurlijk. Het aanwezige talent werd grotendeels verspild in deze film. Lewis is de reden om eventueel toch te kijken. De voormalige burgemeester van New York Ed Koch speelt een rolletje als toerist in Florida. Scenario van Frank DeFord.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frank Deford op televisie komt.

Reageer