José Benavides Jr.

Regisseur

José Benavides Jr. is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

Tierra de pasiones

1942 | Drama, Musical

Mexico 1942. Drama van José Benavides Jr.. Met o.a. Jorge Negrete, Margarita Mora en Carlos Orellana.

Als de eerste mango van de boom is gevallen gebiedt de dorpstiran dat het feest moet beginnen. Een onuitstaanbaar melodrama met een oneindig aantal liedjes.

La Feria de las flores

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van José Benavides Jr.. Met o.a. Antonio Badú, María Luisa Zea en Estela Inda.

De eerzame Valentín strijdt, geholpen door een goede vriend, tegen de verdorven Don Dionisio om de eer van zijn familie te redden. De film is geregisseerd met een opmerkelijke tegenzin en onbeholpenheid. De liedjes zijn belangrijker dan de plot.

Lo que el viento trajo

1941 | Komedie

Mexico 1941. Komedie van José Benavides Jr.. Met o.a. Jesús Martínez 'Palillo', Elvia Salcedo en Agustín Isunza.

Een jonge reizende kwakzalver gaat terug naar zijn dorp waar hij verliefd wordt op de dochter van een rijke grondbezitter. Een parodie op de beroemde klassieker GONE WITH THE WIND. Bij de ontvangst van de film is, door het verwarrende, zeer povere resultaat, zowel de producent als de regisseur en bespot door het publiek.

Alejandra

1941 | Drama

Mexico 1941. Drama van José Benavides Jr.. Met o.a. Arturo de Córdova, Susana Guízar, Sara García en Anita Blanch.

Een schrijver vindt voor de deur van zijn huis een baby die zijn dochter blijkt te zijn. Ze groeit op zonder dat haar vader iets weet. Belachelijk, onuitstaanbaar melodrama dat zich verlustigt aan het onderwerp incest, dat in die tijd nogal beladen was.

Pobre diablo

1940 | Komedie

Mexico 1940. Komedie van José Benavides Jr.. Met o.a. Fernando Soler, Manolita Saval en Carlos Orellana.

Drie zwervers die pas uit de gevangenis zijn ontslagen, vinden werk in de bouw. Al spoedig ontstaan er problemen als zij een oude vrijster tegenkomen. Sentimentele komedie die weinig van een komedie weg heeft en nog minder gevoeligheid uitstraalt.

El Zorro de Jalisco

1940 | Avonturenfilm

Mexico 1940. Avonturenfilm van José Benavides Jr.. Met o.a. Pedro Armendáriz, Consuelo de Alba, Emilio Fernández en Agustín Insunza.

Een mysterieuze gemaskerde man beschermt een heel dorp tegen de aanval van bandieten. Een bescheiden maar zeer achtenswaardige film die zich afspeelt, zonder daarvan een geheim te maken, in dezelfde landelijke omgeving van Jalisco als de film LA MARCA DEL ZORRO die in 1920 door Fred Niblo werd geregisseerd.

En un burro tres baturros

1939 | Komedie

Mexico 1939. Komedie van José Benavides Jr.. Met o.a. Carlos Orellana, Sara García, Joaquín Pardavé en Carlos López Moctezuma.

Na de Spaanse Burgeroorlog emigreren enkele schilderachtige personages van Aragón naar Mexico. De film, die is gebaseerd op een Argentijns theaterstuk, is het debuut van deze regisseur. Op gepaste wijze geregisseerd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer José Benavides Jr. op televisie komt.

Reageer