Ramiro Oliveros

Acteur

Ramiro Oliveros is acteur.
Er zijn 25 films gevonden.

El rey y la reina

1985 | Drama, Historische film

Spanje 1985. Drama van José Antonio Paramo. Met o.a. Omero Antonutti, Nuria Espert, Xavier Elorriaga, Victor Valverde en Ramiro Oliveros.

Spanje 1936. Tuinier R[KA1]omulo (Antonutti) verafgoodt zijn werkgeefster hertogin van Alqu[KA1]ezar (Espert) ondanks het feit dat ze hem doorlopend kleineert. Wanneer de oorlog uitbreekt keren de rollen echter om. Rómulo zorgt ervoor dat de hertogin uit de handen blijft van de burgers die de macht overnamen. De hertogin wordt een gevangene in haar eigen kasteel waar haar tuinier het u voor het zeggen heeft. Een Buñueliaanse parabel over de wispelturigheid van het meester/knecht-rollenspel. De acteurs leveren aanvaardbare prestaties, maar de regisseur heeft wel hoger gegrepen dan hij kan waarmaken met als gevolg dat de film zich soms voortsleept. Fernando Saenz baseerde zijn scenario op een roman van Ramon José Sender. Fotografie van Francisco Fraile.

El Cafre

1984 | Avonturenfilm

Mexico/Spanje 1984. Avonturenfilm van Gilberto Gazcón. Met o.a. Ramiro Oliveros, Concha Márquez Piquer, Blanca Guerra en Joaquín Cordero.

Een goedgelovige vrachtwagenchauffeur raakt betrokken bij een smokkelaffaire in Mexico. Een onbelangrijke film.

Hundra

1983 | Avonturenfilm

Spanje 1983. Avonturenfilm van Matt Cimber. Met o.a. Laurene Landon, Maria Casal, John Ghaffari, Ramiro Oliveros en Louis Lorenzo.

Als een stam van koene krijgsvrouwen wordt overvallen en uitgemoord, trekt de enige overlevende, de aantrekkelijke en zeer zwaardvaardige Hundra er op uit om wraak te nemen. Een bloedig spoor van mannelijke slachtoffers wordt tenslotte gestopt door... een man. Een redelijk goede actiefilm met muziek van Ennio Morricone.

Othello

1982 | Oorlogsfilm

Spanje/Frankrijk 1982. Oorlogsfilm van Max H. Boulois. Met o.a. Tony Curtis, Joanna Pettet, Max H. Boulois, Nadiuska en Gerard Barray.

Een zwarte huursoldaat die in Afrika vecht wordt steeds meer van afgunst vervuld. Een belachelijke bewerking van het beroemde toneelstuk Othello van Shakespeare, gecombineerd met Afrikaanse oorlogsavonturen.

Juego de poder

1982 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk/Spanje 1982. Misdaad van Fausto Canel. Met o.a. Jon Finch, Catriona McColl, Neil Hallet, Lautaro Murúa en Ramiro Oliveros.

Een specialist op het gebied van de kernenergie wordt door groepen terroristen achtervolgd. Een weinig succesvolle, zeer middelmatige, pseudo-ecologische 'thriller'.

El Ser

1982 | Horror

Spanje 1982. Horror van Sebastián D'Arbó. Met o.a. Mercedes Sampietro, Ramiro Oliveros, Narciso Ibáñez Menta en Alfredo Luchetti.

Van gene zijde probeert een overleden gezinshoofd een oplossing te vinden voor de problemen van zijn weduwe en kinderen. Een afschuwelijk parapsychologisch horror-knoeiwerk, hoewel er een goede rolvertolking van Sampietro in zit.

Viaje al más allá

1980 | Horror

Spanje 1980. Horror van Sebastián D'Arbó. Met o.a. Ramiro Oliveros, Narciso Ibáñez Menta, Emilio Gutiérrez Caba, Rosa Morata en Montserrat Prous.

Tijdens een bijeenkomst onder het voorzitterschap van een bekende parapsycholoog brengen verschillende mensen verslag uit van buitenzintuiglijke voorvallen die zij meegemaakt hebben. Dit onuitstaanbare knoeiwerk, met de opbouw van horrorfilms van de Engelse producent Amicus, werpt zich arrogant op als een cinematografische verering van de parapsychologie.

Apocalypse domani

1980 | Misdaad

Italië/Spanje 1980. Misdaad van Antonio Margheriti. Met o.a. John Saxon, Elizabeth Turner, Giovanni Lombardo Radice, Cinzia de Carolis en Ramiro Oliveros.

Een Vietnam-veteraan krijgt als gevolg van zijn traumatische ervaring in de loopgraven kannibalistische neigingen, die besmettelijk blijken te zijn. De aanvankelijk tamelijk interessante film ontaardt al snel in bloederig en onsmakelijk effectbejag.

Cabo de vara

1978 | Drama

Spanje 1978. Drama van Raúl Artigot. Met o.a. Santiago Ramos, Alexandra Bastedo, Ramiro Oliveros en Alfredo Mayo.

Een jonge man wordt onrechtmatig in de gevangenis opgesloten. Een zeer middelmatig melodrama dat zich in de gevangenis afspeelt. De tweede produktie van cameraman Raúl Artigot.

Vamonos, Barbara

1977 |

Spanje 1977. Cecilia Bartolomé. Met o.a. Amparo Soler Leal, Ramiro Oliveros, Julieta Serrano en Iván Tubau.

Een vrouw van middelbare leeftijd en haar dochter zijn op zoek naar zichzelf en gaan daarom op reis. De eerste film van de regisseuse, die het script samen met Concha Romero en Sara Azcárate schreef, is een duidelijk feministisch produkt dat geen succes behaalde.

Las Locuras de Jane

1977 | Komedie

Spanje 1977. Komedie van Joaquín Coll Espona. Met o.a. Blanca Estrada, Ramiro Oliveros, María Salerno, Antonio Mayans en Mabel Escaño.

De jonge Jane aarzelt onbewust tussen twee mannen. Een bescheiden komedie die derhalve onopgemerkt bleef.

Volvoreta

1976 | Drama, Romantiek

Spanje 1976. Drama van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Amparo Muñoz, Antonio Mayans, Ramiro Oliveros en Mónica Randall.

In Galicië worden een dienstbode en een jongen uit een hogere sociale klasse verliefd op elkaar. Een mislukt melodrama naar een roman van Fernández Flórez.

Mçs allç del deseo

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Ramiro Oliveros, Maria Luisa San José en Monica Randal.

In Galicië worden een dienstbode en een jongen uit een hogere sociale klasse verliefd op elkaar. Een mislukt melodrama naar een roman van Fernández Flórez.

Más allá del deseo

1976 | Romantiek

Spanje 1976. Romantiek van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. María Luisa San José, Ramiro Oliveros, Mónica Randall, Patricia Granada en Francisco Valladares.

Een man wordt hartstochtelijk verliefd op een getrouwde vrouw. Het verval van een vroeger zeer interessante regisseur.

Desnuda inquietud

1976 | Fantasy, Erotiek

Spanje 1976. Fantasy van Miguel Iglesias. Met o.a. Nadiuska, Ramiro Oliveros, Luis Induni en Gil Vidal.

Een zeer aantrekkelijke vrouw bezit parapsychologische machten. Grof, te vaak gekopieërd verhaal, dat ook nog met een zeer klein budget gerealiseerd werd.

Tu Dios y mi infierno

1975 | Drama

Panama/Spanje 1975. Drama van Rafael Romero Marchent. Met o.a. John Phillip Law, Alexandra Bastedo, Ramiro Oliveros, Analía Gadé en Janvier Escrivá.

Een losbandig meisje wordt hopeloos verliefd op een knappe, integere priester. Een krankzinnig katholiek melodrama, waarin bij toeval een paar van de vermakelijkste momenten en dialogen uit de hele Spaanse film voorkomen.

La Mosca hispánica

1975 | Komedie

Verenigd Koninkrijk/Spanje 1975. Komedie van Bob Kellett. Met o.a. Nadiuska, Terry-Thomas, Ramiro Oliveros, Leslie Phillips en Andrea Allan.

Een elegante Engelse gentleman ontdekt een zeer krachtige liefdesdrank. Een totaal onbelangrijke, zeer grove, pseudo- erotische klucht van generlei kwaliteit. Ook bekend als THE SPANISH FLY.

La Cruz del Diablo

1975 | Horror

Spanje 1975. Horror van John Gilling. Met o.a. Carmen Sevilla, Ramiro Oliveros, Adolfo Marsillach, Emma Cohen en Fernando Sancho.

In de 19e eeuw komt een Engelse schrijver naar Spanje om zich te verdiepen in de legende van de tempelridders. De verfilming van een werk van Gustavo A. Bécquer, één van de beste Spaanse romantische lyrici; derhalve een zeer interessant thema. Het wordt echter verpest door een middelmatig scenario, een slappe regie en verkeerde acteurs. De laatste film van John Gilling.

Novios de la muerte

1974 |

Spanje 1974. Rafael Gil. Met o.a. Julian Mateos, Ramiro Oliveros en Juan Luis Galiardo.

In de 19e eeuw komt een Engelse schrijver naar Spanje om zich te verdiepen in de legende van de tempelridders. De verfilming van een werk van Gustavo A. Bécquer, één van de beste Spaanse romantische lyrici; derhalve een zeer interessant thema. Het wordt echter verpest door een middelmatig scenario, een slappe regie en verkeerde acteurs. De laatste film van John Gilling.

Los Novios de la muerte

1974 | Thriller, Drama

Spanje 1974. Thriller van Rafael Gil. Met o.a. Juan Luis Galiardo, Julián Mateos, Ramiro Oliveros, Fernando Sancho en Helga Liné.

Een gangster die onlangs uit de gevangenis is ontslagen gaat in het Spaanse legioen. Hij wil zich wreken op zijn vroegere rivaal, die om de politie te ontvluchten in militare dienst is gegaan. Een belachelijke verheerlijking van het militarisme die schijnheilig verborgen is in een thriller.

La Madrastra

1974 | Drama

Mexico/Spanje 1974. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Ampara Rivelles, John Moulder-Brown, Ramiro Oliveros en Ismael Merlo.

Een rijpe ex-prostituée wordt verliefd op de leraar van haar stiefkind, die homoseksueel blijkt te zijn ... Een dermate stompzinnig melodrama dat het zelfs vermakelijk overkomt als men het met gevoel voor humor bekijkt.

Una Mujer prohibida

1973 | Thriller

Spanje 1973. Thriller van José Luis Ruiz Marcos. Met o.a. Ramiro Oliveros, Esperanza Roy, Amparo Soler Leal en José Nieto.

Een politieagent wordt verliefd op een onweerstaanbare prostituée. Een mislukte poging de mythe van de vamp, die zo veel voor de Amerikaanse thriller heeft betekend, aan te passen aan de Spaanse werkelijkheid.

Los Viajes escolares

1973 | Drama

Spanje 1973. Drama van Jaime Chávarri. Met o.a. Bruce Robinson, Maribel Martín, Ramiro Oliveros, Lucía Bosé en Guillermina Motta.

Een jongen leeft in een decadente familiekring die hem niet begrijpt. In zijn eerste film viel Chavarri het familiemilieu al hevig aan. De film had minder succes dan de volgende.

El Pantano de los cuervos

1973 | Horror

Ecuador/Spanje 1973. Horror van Manuel Caño. Met o.a. Ramiro Oliveros, Marcelle Biechetti, Fernando Sancho en Fabiola Vallejo.

Een gefrustreerde geleerde gooit de resultaten van zijn mislukte experimenten weg in het nabije moeras, zonder rekening te houden met de gevolgen daarvan. Een film van het allerlaagste allooi.

El Asesino está entre los trece

1973 | Misdaad

Spanje 1973. Misdaad van Javier Aguirre. Met o.a. Patty Shepard, Simón Andreu, Jack Taylor, Dyanik Zurakowska en Ramiro Oliveros.

Een knappe weduwe brengt op haar landgoed de dertien mensen bijeen die worden verdacht van de moord op haar man. Al snel vinden er misdaden plaats. In de stijl van Agatha Christie gemaakt, maar toch een bijzonder trage en vervelende film, slechts opmerkelijk door de grillige rolverdeling.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ramiro Oliveros op televisie komt.

Reageer