Oreste Lionello

Acteur

Oreste Lionello is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Sfrattato cerca casa equo canone

1983 | Drama

Italië 1983. Drama van Pier Francesco Pingitore. Met o.a. Pippo Franco, Anna Mazzamauro en Oreste Lionello.

Het hoofd van een groot aantal families in een geïntegreerd woonproject krijgt een uitzettingsbevel. Nadat hij bedrogen is door een corrupte ambtenaar van een staatswoningbouwvereniging, lijkt hij niet meer uit de problemen te komen, terwijl hij tevergeefs probeert een nieuw tehuis te vinden. Italië heeft te kampen met chronische huisvestingsproblemen en deze film probeert de situatie satirisch voor te stellen, maar dat mislukt. Het acteerwerk is maar matig.

Quella peste di Pierina

1982 | Komedie

Italië 1982. Komedie van Michele Massimo Tarantini. Met o.a. Marina Marfoglia, Oreste Lionello, Carmen Russo, Lucio Montanaro en Ugo Fancareggi.

Pierina (Marfoglia) is een lelijke tiener met een bril. Ze heeft wel een uiterst welgeschapen zusje (Russo). Pierina is een kreng, en dat zal iedereen weten ook. Ze haalt graag streken uit ten koste van anderen. De flirtpatijen van haar zusje ziet ze met lede ogen aan. Een goedkope, grove klucht met als enig lichtpuntje Carmen Russo, die echt heel sexy is en zo nu en dan uit de kleren gaat.

Tutti a squola

1979 | Komedie

Italië 1979. Komedie van Pier Francesco Pingitore. Met o.a. Pippo Frano, Lino Banfi, Isabella Biagini en Oreste Lionello.

De film had een lovenswaardig sociaal thema, dat geheel en al verknoeid is door er een absurde en idiote komedie van te maken. Een leraar van een middelbare school met een stereotiepe ouderwetse inborst krijgt te maken met moderne verschijnselen zoals drugs en feminisme. Overdreven spel en zwakke regie verruïneren een goed idee. Doodzonde!

L'imbranato

1979 | Komedie

Italië 1979. Komedie van Pier Francesco Pingitore. Met o.a. Pippo Franco, Laura Troschel, Franco Lochner, Sergio Leonardi en Oreste Lionello.

Pippo Sperandio (Franco) is een bescheiden werknemer die voor een rijke industrieel werkt. Hij overtuigt zijn baas ervan hem in zijn plaats een vakantie in een toeristenoord op Sardinië te laten doorbrengen, terwijl de industrieel met een mooie dame elders zijn vakantie doorbrengt. Na een reeks tegenslagen ontvoert een bende criminelen Pippo, ervan overtuigd dat hij de industrieel is. Pippo Franco speelt een grappige rol in een overigens middelmatige film.

Kakkientruppen

1977 | Oorlogsfilm, Komedie

Italië 1977. Oorlogsfilm van Franco Martinelli. Met o.a. Gianfranco D'Angelo, Lino Banfi en Oreste Lionello.

Alleraardigste satire, spelend tijdens WO I. In een absurde Duitse militaire eenheid zitten een motorkoerier die onvermoeibaar militaire orders en brieven rondbrengt, een jood wiens executie steeds opnieuw wordt uitgesteld en een Hitler die probeert te ontsnappen door zich te verkleden als de zwerver van Charlie Chaplin. De film is gebaseerd op de strip STURMTRUPPEN van Bonvi.

Il Soldato di ventura

1975 | Avonturenfilm, Komedie, Historische film, Actiefilm

Italië/Frankrijk 1975. Avonturenfilm van Pasquale Festa Campanile en Pasquale Festa-Cama. Met o.a. Bud Spencer, Enzo Cannavale, Jacques Dufilho, Andréa Ferréol en Angelo Infanti.

Een Italiaans dorpje wordt in de 16e eeuw belegerd door de Fransen, zodat de bevolking en het Spaanse garnizoen uitgehongerd dreigen te worden. De aanvoerder van een groep huurlingen stelt de Spanjaarden een uitbraakpoging voor. Deze komisch- avontuurlijke, nieuwe versie van de film van vóór WO II, ETTORE FIERAMOSCA, geeft de goedmoedige kolos Spencer de kans om zijn krachtpatserij te tonen in een minder kinderlijke film dan we van hem gewend zijn. De willekeurige, losse verhaaltrant en het verdwijnen en verschijnen van de personages wekken de indruk dat de film drastisch werd ingekort.

Perchè quelle strane gocce di sangue sul corpo di Jennifer?

1972 | Horror, Thriller, Erotiek

Italië 1972. Horror van Giuliano Carmineo. Met o.a. George Hilton, Edwige Fenech, Annabella Incontrera, Georges Rigaud en Paola Quattrini.

Bewoonsters van een Milanees flatgebouw die stuk voor stuk frivole beroepen hebben - call-girl, stripteaseuse, fotomodel - worden zonder motief vermoord met een scalpel. Na nog meer slachtoffers en valse verdenkingen blijkt de dader de vader van een lesbienne te zijn, die 'immorele vrouwen die zijn kind hebben verpest' wilde uitroeien. Zoveelste horrorthriller waarin vrouwen worden afgeslacht en die zoveel sensatie overhoop haalt - een nudistenkolonie van drugsverslaafden - dat het komisch zou zijn geworden als de teneur niet zo onfris was. Waarom wordt de dader zo uitdrukkelijk als een zionistische jood geportretteerd?

4 mosche di velluto grigio

1971 | Horror, Thriller

Italië/Frankrijk 1971. Horror van Dario Argento. Met o.a. Michael Brandon, Mimsy Farmer, Jean-Pierre Marielle, Francine Racette en Bud Spencer.

Jongeman heeft een onbekende die hem naar het leven stond, uit zelfverdediging gedood en wordt sindsdien gechanteerd. Intimidatie en moorden in zijn directe omgeving volgen en ook een privé-detective vindt geen spoor. Het scenario legt een bedrieglijk causaal verband tussen onafhankelijke gebeurtenissen, waardoor de ontknoping boerenbedrog is. Deze thriller heeft twee in alle opzichten opmerkelijk uitgevoerde scènes en de rest lijkt daar slordig omheen bedacht, met dik aangezette shockeffecten en zogenaamd drama dat onbedoeld komisch wordt.

Il Profeta

1967 | Komedie

Italië 1967. Komedie van Dino Risi. Met o.a. Vittorio Gassman, Ann-Margret, Yvonne Sanson, Liana Orfei en Oreste Lionello.

Een man van middelbare leeftijd heeft zich uit de moderne beschaving teruggetrokken en leeft in isolement in de bergen. Een op een primeur beluste tv-reporter vestigt de aandacht op hem en maakt hem als een zgn. `profeet` tot prooi van de media en goeroezoekers. Niet voorbereid op de veranderingen en nieuwe trends in de evoluerende samenleving, wordt hij een niet begrijpend en weerloos object voor commerci[KA3]ele uitbuiting. Deze vroege (en daardoor alweer gedateerde) satire op pseudo-filosofieën is niet al te gelukkig gecast : Gassman is te weinig naïef voor de intrigerende wereldvreemdheid en Ann-Margret heeft onvoldoende zelfspot om de rol van trend-volger door te prikken.

I due sanculotti

1966 | Komedie

Italië 1966. Komedie van Giorgio Simonelli. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Oreste Lionello en Giustino Durano.

Parijs, 1789. Twee Siciliaanse immigranten komen terecht in het geweld en de maatschappelijke onrust van het schrikbewind dat volgt op de Franse revolutie. Meer dan eens lopen de beide onschuldige Sicilianen de kans op het schavot te eindigen, maar steeds weten zij zich te redden. Leuke, onderhoudende film.

I due evasi di Sing Sing

1964 | Komedie

Italië 1964. Komedie van Lucio Fulci. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Oreste Lionello.

Twee onhandige kerels redden per ongeluk het leven van een maffia-kopstuk. Uit dankbaarheid introduceert hij hen in de bokswereld, waar Franco Franchi de onwillige bokser is. Er zijn heel wat scènes bij waar je hartelijk om kunt lachen.

L' Eroe di Babilonia

1963 | Avonturenfilm

Frankrijk/Italië 1963. Avonturenfilm van Siro Marcellini. Met o.a. Gordon Scott, Geneviève Grad, Andrea Scotti, Moira Orfei en Piero Lulli.

Koning van Babylon wordt vermoord door zijn broer die schrikbewind uitoefent, waarbij maagden en krijgsgevangenen aan goden worden geofferd. Groep revolutionairen haalt wettige kroonprins uit Perzië om strijd tegen tiran aan te voeren. Scenario biedt genoeg wendingen om aandacht voor tamelijk armetierig spektakel enigszins geboeid vast te houden. Ex-Tarzan Scott heeft meer acteerervaring dan andere body-builders en ook dat blijkt voordeel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Oreste Lionello op televisie komt.

Reageer