Günther Simon: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

Heroin

1967 | Misdaad

Oost Duitsland 1967. Misdaad van Horst Brandt. Met o.a. Günther Simon en Werner Dissel.

De douane rolt een heroïnebende op.

Brot und Rosen

1967 | Drama

Oost Duitsland 1967. Drama van Horst Brandt en Heinz Thiel. Met o.a. Günther Simon, Eva-Maria Hagen en Harry Hindemith.

Een man die krijgsgevangene was in WOII wordt trouw partijlid. Het hoogtepunt in zijn leven was de afvaardiging naar het partijcongres.

Der Frühling braucht Zeit

1966 | Drama

Oost Duitsland 1966. Drama van Günter Stahnke. Met o.a. Eberhard Mellies, Günther Simon, Elfriede Née, Doris Abesser en Rolf Hoppe.

Een ingenieur raakt in de problemen als hij zich verzet tegen beslissingen van zijn meerderen. Een typische opvoedkundige film uit de DDR. Geschreven door Hermann O. Lauterbach, Konrad Schwalbe en Günther Stahnke. Gefilmd door Hans-Jürgen Sasse.

Der Reserveheld

1964 | Komedie

Oost Duitsland 1964. Komedie van Wolfgang Luderer. Met o.a. Rolf Herricht, Günther Simon en Marita Böhme.

Een komedie over een komiek die op herhaling moet. In het geheel niet leuk.

Geheimarchiv an der Elbe

1962 | Oorlogsfilm

Oost Duitsland 1962. Oorlogsfilm van Kurt Jung-Alsen. Met o.a. Hans-Peter Minetti, Günther Simon en Alfred Hetterle.

Aan het eind van WO II proberen enige SS-ers, om in een goed blaadje te komen, gegevens over spionnen in handen van de Amerikanen te spelen. De Russische contraspionagedienst zit echter niet stil.

Guten Tag, lieber Tag

1961 | Drama, Komedie

Oost Duitsland 1961. Drama van Gerhard Klingenberg. Met o.a. Rudolf Wessely, Manfred Krug, Margret Homeyer, Günther Simon en Stefan Lisewski.

De jeugd moet leren dat er nog andere dingen in het leven zijn dan muziek, zoals bijvoorbeeld werken. Onuitstaanbare opvoedingsfilm uit de DDR.

Der Fremde

1960 | Drama

Oost Duitsland 1960. Drama van Johannes Arpe. Met o.a. Günther Grabbert, Günther Simon en Harry Hindemith.

Een nieuwe arbeider in de bruinkoolwinning moet even aan zijn nieuwe omgeving wennen, maar dan stuwt hij de produktie naar recordhoogte. Typische propagandafilm.

Geschwader Fledermaus

1958 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm

Oost Duitsland 1958. Oorlogsfilm van Erich Engel. Met o.a. Wolfgang Heinz, Günther Simon en Christine Laszar.

In de tijd dat Frankrijk een koloniale oorlog voerde in Vietnam, assisteerden Amerikaanse bevoorradingsschepen de Fransen uit financieel gewin, maar moeten daarvoor uiteindelijk een hoge prijs betalen.

Sheriff Teddy

1957 | Familiefilm

Oost Duitsland 1957. Familiefilm van Heiner Carow. Met o.a. Günther Simon, Else Wolz, Erich Franz, Helga Göring en Fred Düren.

Een op stripverhalen verzot Westberlijns jongetje komt in Oost-Berlijn terecht, waar zijn niewe vrienden hem leren dat het lezen van strips alleen maar van kwaad tot erger kan leiden. Ook in Nederland waren er in de jaren 1950-1960 door de regering gesteunde acties van opvoeders waarbij de jeugd gevraagd werd deze schadelijke lectuur op school ter vernietiging in te leveren.

Ernst Thälmann - Führer seiner Klasse

1955 | Biografie

Oost Duitsland 1955. Biografie van Kurt Maetzig. Met o.a. Günther Simon, Hans-Peter Minetti, Karla Runkehl, Karl Brenk en Paul R. Henker.

Vervolg van de officiële DDR-biografie vanaf 1923 tot Thälmanns terechtstelling door de nazi's in 1944 in Buchenwald. Ondanks alle propagandaclichés waarop door de regie de nadruk wordt gelegd, een iets betere film dan het vorige deel.

Ernst Thälmann - Sohn seiner Klasse

1954 | Biografie

Oost Duitsland 1954. Biografie van Kurt Maetzig. Met o.a. Günther Simon, Hans-Peter Minetti, Erika Dunkelmann, Gerhard Bienert en Erich Franz.

Oostduitse filmbiografie over de bekende communistenleider. Een flink budget kan niet verhinderen dat een interessant gegeven verworden is tot botte partijpropaganda, een persoonlijkheid als Thälmann onwaardig.

Anna Susanna

1953 | Drama

Oost Duitsland 1953. Drama van Richard Nicolas. Met o.a. Günther Simon, Peter Marx en Werner Peters.

Een reder laat een schip zinken om met het geld van de verzekering een bankroet te voorkomen. De overlevenden klagen hem tevergeefs aan. Op hoop van zegen in Oost Duitsland.