Janusz Morgenstern is regisseur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Panna nikt

1997 | Drama, Horror

Polen 1997. Drama van Andrzej Wajda. Met o.a. Anna Wielgucka, Anna Mucha, Anna Powierza, Stanislaw Celinska en Jan Janga-Tomaszewski.

De vreselijk verlegen, 15-jarige Marysia heeft moeite zich aan haar nieuwe omgeving aan te passen nadat haar ouders naar een grote stad zijn verhuisd. Dat verandert wanneer ze vriendschap sluit met haar eigenwijze, artistieke klasgenoot Kaisa. Verfilming van de gelijknamige roman van Tomek Tryzna werd tijdens het afgelopen festival van Berlijn buiten competitie vertoond. Het emotionele Miss Nobody betekende een breuk met Wajda´s eerdere, uitgesproken politieke films. Dat wil overigens niet zeggen dat hij met deze film geen boodschap te verkondigen heeft. 'Naar mijn mening zijn films over emoties de meest geschikte manier om verzet te bieden tegen het alsmaar toenemende geweld en de erotiek op het scherm,' zei hij in Berlijn over zijn nieuwste film.

Mniejsze niebo

1980 | Drama

Polen 1980. Drama van Janusz Morgenstern. Met o.a. Roman Wilhelmi, Beata Tyszkiewicz, Jan Englert, Władysław Kowalski en Janusz Zaorski.

Een gevoelige film van de veteraan Morgenstern, waarin een man van middelbare leeftijd zich plotseling afvraagt waarvoor hij leeft. Hij besluit zich enige tijd te isoleren om tot bezinning te komen en doet dat door de hele dag op een druk perron heen en weer te lopen. Als een ambitieuze tv-reporter lucht krijgt van deze merkwaardige bezigheid en besluit een reportage over hem te maken, is hiervan een fatale afloop het gevolg. Een interessante, existentiële film met voortreffelijk spel van Roman Wilhelmi, waarbij de verslaggeving niet van haar beste kant wordt getoond.

Do widzenia do jutra

1960 | Romantiek

Polen 1960. Romantiek van Janusz Morgenstern. Met o.a. Zbigniew Cybulski, Teresa Tuszy[KA1]nska, Gra[KA9]zyna Muszy[KA1]nska, Jacek Fedorowicz en Barbara Baranowska.

Niemendalletje over pogingen van de leider van een klein studenten-theater om de dochter van een buitenlandse consul het hof te maken. Helaas spreekt hij haar taal niet, kan niet goed tennissen en kan hij zijn liefdesverklaring niet kwijt. Het is het spel van Cybulski waardoor deze eersteling van Morgenstern wordt gedragen. Hij heeft samen met twee anderen (o.a. Bogumil Kobiela) het scenario geschreven en zich waarschijnlijk laten inspireren door ervaringen met zijn eigen satirische theatergroep, waarop de groep in de film lijkt. Vermeldenswaardig is nog dat Roman Polanski een kleine rol speelt.