Salah Aboe Seif

Regisseur

Salah Aboe Seif is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Wa sakatat fe bahr el-asal

1977 | Drama

Egypte 1977. Drama van Salah Aboe Seif. Met o.a. Farid Schawki, Izzat al Alayli, Amina Rizq, Tahia Carioca en Schewikar.

Caïro 1921. In een volkswijk leidt een waterdrager met zijn zoon en zijn schoonmoeder een eenvoudig bestaan, dat evenwel wordt beheerst door de vroegtijdige dood van zijn vrouw. Met zijn vijfendertigste film is Aboe Seif erin geslaagd een geëngageerd beeld te geven van een teruggetrokken man die het waarom van de dood van zijn geliefde maar niet kan begrijpen. Het verhaal is vormgegeven door een onwerkelijk mooie fotografie. Door Egyptische critici werd deze film beschouwd als de beste van 1977.

El Sauga el tania

1967 | Drama

Ethiopië 1967. Drama van Salah Aboe Seif. Met o.a. Soad Hosni, Schukri Sarhan, Salah Mansoer en Sanaa Gamil.

Fatma wordt door de rijke dorpsburgemeester gedwongen van haar man te scheiden en zijn tweede vrouw te worden, omdat zijn eerste vrouw onvruchtbaar blijkt. Ze verzet zich heftig tegen zijn avances en als ze zwanger wordt van haar ex-man, raakt de burgemeester verlamd. Zij sterft in het kraambed. Aboe Seifs streven films te maken die zowel 'kunstzinnig, geëngageerd, onderhoudend als educatief' zijn, wordt, met dit schitterende melodrama in de traditie van de 19e-eeuwse realistische roman, volledig bewaarheid.

El Fetauwa

1957 | Drama, Misdaad

Egypte 1957. Drama van Salah Aboe Seif. Met o.a. Farid Schawki, Saki Rostom, Tahia Carioca, Mimi Schakib en Taufik el Dekn.

Een arme boer komt naar Caïro en vindt daar werk op de groentemarkt. Door listen weet hij het monopolie van de marktkoning te breken en al snel neemt hij diens positie in. Met gebruikmaking van elementen uit het melodrama, de slapstick en de gangsterfilm is deze inmiddels klassiek geworden film een analyse van het kapitalistische marktmechanisme dat kan leiden tot een strijd op leven en dood. Aboe Seif behoort met Youssif Chahine tot de beste vertegenwoordigers van de Egyptische realistische traditie. USA/GB-titel: THE BOLDONE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Salah Aboe Seif op televisie komt.

Reageer