Val Avery: cast.
Er zijn 29 films en 1 serie gevonden.

A Fish in the Bathtub

1998 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1998. Romantiek van Joan Micklin Silver. Met o.a. Jerry Stiller, Anne Meara, Mark Ruffalo, Jane Adams en Missy Yager.

In New Yorks joodse milieus gespecialiseerde regisseuse van Hester Street (1975) en Crossing Delancey (1988) beziet met zichtbaar plezier een tamelijk overzichtelijke crisis in het huwelijk van Sam en Molly. Sam is een koppige ouwe baas die zijn quasi-meegaande Molly tot wanhoop drijft: hij maakt stennis in de supermarkt als z´n favoriete pleepapier is uitverkocht, rookt sigaren in huis maar wil niet dat vrouwlief een raam openzet, en laat zijn vis ('a little gift from me to me´) in de badkuip rondzwemmen. Als de scheiding van tafel en bed een feit is (Molly trekt in bij zoon Joel) komen Molly´s vriendinnen Sam de wacht aanzeggen: 'Zelfs wolven blijven bij hun vrouwtje, dat zag ik laatst nog op Discovery.´ Mooi ensemblespel van Jerry Stiller (Mr. Costanza in Seinfeld) en zijn real life partner Anne Meara.

The Messenger

1987 | Actiefilm, Misdaad

Italië​/​​Verenigde Staten 1987. Actiefilm van Fred Williamson. Met o.a. Fred Williamson, Val Avery, Cameron Mitchell, Sandy Cummings en Michael Dante.

Een voormalige Groene Baret (Amerikaanse Vietnam-commando) die drie jaar in een Italiaanse gevangenis doorbrengt als gentleman/geveltoerist, wordt herenigd met zijn slanke vrouw, die al na enkele minuten wordt vermoord wegens betrekkingen met een internationaal drugssyndicaat. Manlief wreekt haar door bendeleden in Italië, Chicago, Las Vegas en Los Angeles te elimineren. Technisch slecht verzorgd, en Williamson kan acteren noch regisseren.

Courage

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van Jeremy Kagan. Met o.a. Sophia Loren, Billy Dee Williams, Hector Elizondo, Val Avery en Ron Rifkin.

Drama over een kranige huisvrouw die, als zij ontdekt dat haar zoon verslaafd is aan drugs, gaat werken als infiltrante voor de DEA (Drug Enforcement Agency). Loren is bewonderenswaardig als sloofje uit het New Yorkse Queens. Het goed doortimmerde script van E. Jack Neuman is gebaseerd op een tijdschriftartikel in het blad New York uit 1984, geschreven door Michael Daly en getiteld: Mother Courage.

Out of the Darkness

1985 | Misdaad

Verenigde Staten 1985. Misdaad van Jud Taylor. Met o.a. Martin Sheen, Hector Elizondo, Matt Clark, Jennifer Salt en Eddie Egan.

In 1976-77 wordt New York geterroriseerd door een seriemoordenaar die zichzelf Son of Sam noemt en zijn slachtoffers lukraak met een geweer neerschiet. Er is geen enkel aanwijsbaar motief. Inspecteur Eddie Zigo (Sheen) is belast met het onderzoek. Uit verklaringen van getuigen komt een profiel te voorschijn dat verdacht veel lijkt op dat van zijn dochter. Een getrouw verslag van een van de grootste klopjachten op een moordenaar die ooit door de politie op touw zijn gezet. Toen hij werd uitgeschakeld had Son of Sam zes doden en zeven zwaargewonden op zijn geweten. Na de sterke openingsscène gaat de spanning, doortrokken van het dilemma van Eddie Zigo, in crescendo naar een zenuwslopende climax. Uitstekend uitgewerkt scenario van T.S. Cook, in beeld gebracht door Brian West.

The Pope of Greenwich Village

1984 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1984. Misdaad van Stuart Rosenberg. Met o.a. Eric Roberts, Mickey Rourke, Daryl Hannah, Geraldine Page en Kenneth McMillan.

De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Vincent Patrick (die ook het scenario schreef) en gaat over een tweetal Newyorkse Italo-Amerikanen, die na hun baan kwijt geraakt te zijn, in de hoop op beter, een kraak zetten waarbij een politieman per ongeluk omkomt. Het gestolen geld blijkt van een lokale maffia-baas te zijn (The Pope of Greenwich Village, gespeeld door Young) en een beerput van corruptie, misdaad en sociale misstanden wordt opengetrokken. Ondanks de wat lange aanloop om tot het sterke plot te komen en de daaruit voortvloeiende actie is de film een prima milieu-schildering van de zelfkant van het leven in New York City. Overtuigend spel van Roberts en Rourke.

Easy Money

1983 | Komedie

Verenigde Staten 1983. Komedie van James Signorelli. Met o.a. Rodney Dangerfield, Joe Pesci, Geraldine Fitzgerald, Candy Azzara en Taylor Negron.

Dangerfield is fotograaf en gespecialiseerd in babyfoto's. Hij is gehuwd en vader maar houdt er desondanks een flamboyante levensstijl op na. Hij ontzegt zichzelf niets. Hij rookt, drinkt, houdt van lekker eten en kan geen vrouw met rust laten. Wanneer zijn schoonmoeder sterft, verandert zijn hele leven, want ze laat hem en zijn gezin tien miljoen dollar na. Maar er staat een vreemde clausule in het testament: om het geld te kunnen innen moet hij een jaar lang een voorbeeldig leven leiden. Wie kan lachen om de simplistische extroverte en vulgaire humor van Dangerfield, komt hier wel aan zijn trekken, maar dit filmdebuut van de komiek is te mijden voor iedereen die humor met inhoud wil. De man heeft zelfs het lef om W.C. Fields te imiteren. Het lawaaierige scenario is van Dangerfield, Michael Endler, P.J. O'Rourke en Dennis Blair. Fred Schuler schoot er de beelden bij.

Jinxed

1982 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1982. Komedie van Don Siegel. Met o.a. Bette Midler, Ken Wahl, Rip Torn, Val Avery en Jack Elam.

Rommelige zwarte humor over een nachtclubzangeres in Las Vegas, de zak met wie ze leeft, en een jonge croupier die de vent aan zijn eigen tafel heeft weten te saboteren. Hoewel qua rol ietwat verscheurd, zorgt Rip voor enig amusement, maar het veel beschreven gebrek aan harmonie tussen Midler en Wahl en Midler en Siegel is op het doek te merken. Scenarioschrijver 'Brian Blessed' is in werkelijkheid Frank D. Gilroy. Camerawerk van Vilmos Zsigmond. David Newman schreef mee aan het scenario.

The Chosen

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Jeremy Paul Kagan en Jeremy Kagan. Met o.a. Maximilian Schell, Rod Steiger, Robby Benson, Barry Miller en Hildy Brooks.

Benson, de zoon van de conservatieve chassidische rabbijn Steiger (die zijn rol voortreffelijk neerzet) leert Miller kennen, de zoon van de verlichte, zionistische professor Schell in het Newyorkse Brooklyn van 1944. Ze worden goede vrienden. Als na WO II de werkelijke omvang van de vernietiging van de joden door de nazi's bekend wordt, ijvert professor Schell voor een vrije joodse staat, maar wandelende rabbijn Steiger vindt dat grote onzin en verbiedt zijn zoon Benson iedere verdere omgang met Miller. Later als de staat Israël allang een feit is, ontmoeten de twee vrienden van weleer elkaar weer. Een uitstekend gespeelde en prachtig bewerkte film naar het autobiografische boek van Chaim Potok dat een buitenstaander een goed idee geeft over de subtiele verschillen, die er nu eenmaal binnen het jodendom bestaan. Later een musical op Broadway.

Continental Divide

1981 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1981. Drama van Michael Apted. Met o.a. John Belushi, Blair Brown, Allen Goorwitz, Carlin Glynn en Tony Ganois.

Een van die films gemaakt naar een van tevoren uitgedokterd concept, dat niet mis kan gaan en toch mislukt is: de paden van een keiharde dagbladcolumnist in Chicago (Belushi) en een zelfbewuste natuuronderzoekster (Brown) die thuis in de Rocky Mountains adelaars bestudeert, kruisen elkaar. Wordt het wat met de romance tussen die twee? Deze film is hooguit interessant omdat Belushi nu eens normale en beminnelijke persoon speelt. Het scenario is van Lawrence Kasdan die kennelijk niet goed wist hoe hij er een eind aan moest geven. Het camerawerk is van John Bailey.

Choices

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Silvio Narizzano. Met o.a. Paul Carafotes, Victor French, Lelia Goldoni, Val Avery en Dennis Patrick.

Gedeeltelijk dove puber Carafotes raakt geïsoleerd wanneer hij vanwege zijn 'handicap' niet mag voetballen. Goed bedoeld, maar dik opgelegd drama vindt baat bij goed spel.

Brubaker

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Stuart Rosenberg. Met o.a. Robert Redford, Yaphet Kotto, Jane Alexander, Murray Hamilton en David Keith.

Een gevangenis in het zuiden van de Verenigde Staten wordt geteisterd door corrupte bewaarders, gruwelijke vechtpartijen, slavernij en verkrachting. Behoorlijk deprimerende film met Redford als de nieuwe, idealistische directeur Henry Brubaker die orde op zaken wil stellen. Dat doet hij door zichzelf te laten arresteren om zo van binnenuit te zien waar de rotte plekken zitten. Integer, naar verluidt waar gebeurd verhaal drijft op het charisma van Redford, maar ook hij weet Brubaker niet boven het niveau van een traditioneel gevangenisdrama uit te tillen. Let op Morgan Freeman (Walter), in een van zijn eerste (kleine) filmrollen.

Heroes

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Jeremy Kagan. Met o.a. Henry Winkler, Sally Field, Harrison Ford, Val Avery en Olivia Cole.

Acteur Henry Winkler was halverwege de jaren zeventig razend populair vanwege zijn vertolking van eendimensionale gladjakker The Fonz in de sitcom Happy Days. Dat de man niet geschikt was voor een serieuze filmrol werd pijnlijk duidelijk in Heroes, een film waarin Winkler een doorgedraaide Vietnamveteraan verbeeldt die zijn wapenbroeders wil opzoeken. In handen van komediant Winkler wordt gekte koddig en misère lollig. Voeg daarbij lichtgewicht Sally Field als de vrouw die valt voor de stakker, en je hebt een film die alleen hoog scoort op curiositeitswaarde.

Quincy: Snake Eyes

1976 | Misdaad

Verenigde Staten 1976. Misdaad van Joel Oliansky. Met o.a. Jack Klugman, John S. Ragin, Robert Ito, Val Bisoglio en Lynette Mettey.

Een vreemde ziekte breekt uit in een pas geopend hotel met casino, die veel weg heeft van een epidemie. Het eerste slachtoffer is een zangeres, en slaat daarna over op de gasten. De hoteldokter die overbelast is, mag van de hotelmanager geen hulp van buitenaf inroepen. Omdat Quincy en zijn collega's toevallig ook in het hotel logeren, wordt aan hen gevraagd zich over de zaak te buigen. Er sterven steeds meer mensen, en Quincy besluit sectie te verrichten op de lichamen. De medici denken aan vergiftiging, en er blijkt een hele georganiseerde misdaad achter te steken.

Harry and Walter Go to New York

1976 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1976. Misdaad van Mark Rydell. Met o.a. James Caan, Elliott Gould, Diane Keaton, Michael Caine en Charles Durning.

Het idee om een paar sterren bij elkaar te mikken om een klassieker te forceren werkt zelden, en ook hier niet, met een weinig ervaren regisseur en een vrij vlak scenario. Maar de sterren schitteren in de luxe beelden van Kovács (Easy Rider). Harry en Walter, twee stuntelende dieven, dromen eind negentiende eeuw van een carrière in de vermaakbranche. In de gevangenis ontmoeten zij de aristocratische meesterdief Adam Worth die een grootse bankroof beraamt. Harry en Walter besluiten Worth een stapje voor te zijn, in gezelschap van de radicale journaliste Lissa.

Russian Roulette

1975 | Thriller

Verenigde Staten 1975. Thriller van Lou Lombardo. Met o.a. George Segal, Cristina Raines, Bo Brundin, Denholm Elliott en Gordon Jackson.

Moordenaars dreigen Sowjet-premier Kosygin tijdens zijn reis naar Vancouver te doden. Segal moet een voortvluchtige relschopper pakken van wie men denkt dat hij de moord wil uitvoeren. Een gewelddadige, onbevredigende thriller.

Columbo: Identity Crisis

1975 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1975. Mysterie van Patrick McGoohan. Met o.a. Peter Falk, Patrick McGoohan, Leslie Nielsen, Otis Young en Bruce Kirby.

Columbo (Falk) raakt verwikkeld in spionage met moord: een account-executive van een reclamebureau die een dubbelleven leidt als geheim agent wordt in een hinderlaag gelokt en geëxecuteerd. De dader krijgt zijn verdiende loon dankzij de slimme speurder. Doorsnee werkje met een wat vergezocht plot.

The Laughing Policeman

1974 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1974. Misdaad van Stuart Rosenberg. Met o.a. Walter Matthau, Bruce Dern, Albert Paulsen, Anthony Zerbe en Anthony Costello.

Matthau en Dern zijn in topvorm als rechercheurs Jake en Leo die op zoek gaan naar de moordenaar van acht buspassagiers. Het aangename van deze 'Martin Beck'-verfilming is dat het tempo soms stokt om ruimte te geven aan sfeer, met een blik op de stad of een niet-essentiële dialoog. Maar wie die lachende politieman nu is, geen idee. Of het moet een ironische aanduiding zijn voor Jake, die zelfs geen glimlach weggeeft. (IdH/VPRO Gids)

Columbo: A Friend Indeed

1974 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1974. Mysterie van Ben Gazzara. Met o.a. Peter Falk, Richard Kiley, Michael McGuire, Rosemary Murphy en Val Avery.

McGuire elektrokuteert zijn vrouw en vraagt advies aan zijn vriend commissaris Kiley, die hem aanraadt aangifte te doen van een inbraak met moord. Vervolgens dwingt Kiley McGuire tot medeplichtigheid bij de doodslag op zijn vrouw. De morsige Columbo brengt de twee wandaden terug tot hun ware proporties, ontmaskert de daders en maakt een eind aan de chantage. Een alledaagse Columbo, die voor de liefhebbers nog altijd de moeite waard is.

Papillon

1973 | Avonturenfilm, Drama, Biografie, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1973. Avonturenfilm van Franklin J. Schaffner. Met o.a. Steve McQueen, Dustin Hoffman, Don Gordon, Victor Jory en Anthony Zerbe.

Volgens zijn eigen memoires was Henri 'Papillon' Charrière niet schuldig aan moord en werd hij onterecht als gevangene verscheept naar de Île du Diable-gevangenis in Frans Guyana. Zijn verhaal leverde in elk geval een fraaie, epische ontsnappingsfilm op. Papillon (McQueen) ontmoet op het detentieschip de beroemde oplichter Louis Dega (Hoffman). Zware jongens pogen Dega te vermoorden, maar Papillon voorkomt dat en daarna maken de twee een deal: Papillon zal Dega beschermen en Dega zal zijn beschermer helpen met zijn ontsnappingspogingen.

Madigan: The Park Avenue Beat

1972 | Misdaad

Verenigde Staten 1972. Misdaad van Alex March. Met o.a. Richard Widmark, John Larch, Rae Allen, Charles Cioffi en William Roerick.

Rechercheur Madigan (Widmark) behoedt een op non-actief gestelde collega voor de val in de goot, als hij huurmoordenaar voor de onderwereld wil worden. Volledig routinematig. Het scenario is van Peter Allan Fields en achter de camera stond de getrouwe Jack Priestley.

Firehouse

1972 | Actiefilm

Verenigde Staten 1972. Actiefilm van Alex March. Met o.a. Richard Roundtree, Vince Edwards, Andrew Duggan, Richard Jaeckel en Val Avery.

Er ontwikkelt zich een gespannen situatie wanneer na de dood van een brandweerman, het brandweerstation een zwarte recruut (Roundtree) op proef aanneemt, als vervanging. De afloop wordt net gehaald, dankzij ongewoon goede combinatie van film uit voorraad en studiowerk. Pilot voor kortdurende tv-serie.

Columbo: The Most Crucial Game

1972 | Mysterie, Misdaad, Sportfilm

Verenigde Staten 1972. Mysterie van Jeremy Kagan. Met o.a. Peter Falk, Robert Culp, Dean Stockwell, Valerie Harper en James Gregory.

Een `klassieke` Columbo (een kwieke Falk) met sterbezetting die speelt in sportkringen. De irritante bezitter van een American Football team, playboy Stockwell, wordt letterlijk koud gemaakt met een blok ijs aan de rand van zijn zwembad tijdens de eerste helft van een wedstrijd door zijn getergde manager Culp. Een perfecte misdaad zonder moordwapen en een waterdichte alibi van de dader (hij was in het stadion en belde zijn baas) zodat algauw de schuld geschoven wordt op trainer Gregory, ware het niet dat de morsige speurder in zijn Peugeot 403 cabriolet er anders over dacht. De 'Los Angeles Rockets' zijn in werkelijkheid de 'Los Angeles Lakers' en Susan Howard is bekend van Dallas.

The Anderson Tapes

1971 | Misdaad, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1971. Misdaad van Sidney Lumet. Met o.a. Sean Connery, Dyan Cannon, Martin Balsam, Christopher Walken en Paul Benjamin.

Na tien jaar in de nor heeft ex-kluiskraker Duke Anderson (Connery) nieuwe inzichten en kompanen. Die komen uitstekend van pas bij het plan om een luxueus appartementencomplex in Manhattan volledig leeg te halen. Helaas voor Duke worden zijn bewegingen minutieus door camera's, telefoontaps en 'mannetjes' gevolgd. Daarmee geeft regisseur Lumet aan een spannende, in de climax onvermoed grimmige caper een verbazingwekkend actueel Orwelliaans tintje. Funky Quincy Jones-soundtrack, leuke bijrol van Walken, maar Balsam steelt de show als aimabele nicht annex louche antiekhandelaar.

Minnie and Moskowitz

1971 | Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1971. Komedie van John Cassavetes. Met o.a. Gena Rowlands, Seymour Cassel, Val Avery, Tim Carey en Katherine Cassavetes.

Minnie (Rowlands) is conservatrice in een museum en Moskowitz (Cassel) een parkeerwachter die 's avonds op de versiertoer gaat. De twee zijn op den duur hun vrijgezellenleven zat. Ze beginnen iets met elkaar, maar Minnie kan niet goed tegen het zwerversbestaan van Moskowitz en wil hem haar normen opleggen. Geslaagde mixture van de Hollywoodfilm en de underground. Het werd een volwaardige produktie in de Hollywoodtraditie, zonder dat Cassavetes toegaf aan de conventies van commerciële films als LOVE STORY. Het scenario van Cassavetes zelf is vlotter en gemakkelijker te volgen dan die van zijn vroegere films. Camera was in handen van Arthur J. Ornitz.

Columbo Dead Weight

1971 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1971. Mysterie van Jack Smight. Met o.a. Peter Falk, Eddie Albert, Suzanne Pleshette, Kate Reid en John Kerr.

Pleshette beweert dat ze vanaf haar zeiljacht heeft gezien, hoe een man, gehuld in een badjas, in een strandvilla op een andere man in uniform heeft geschoten. Het stoffelijk overschot behoort aan kolonel Kerr, die met vice-admiraal Albert in duistere zaakjes verwikkeld was. Columbo (Falk) weet uit vaag bewijsmateriaal zijn zaak op te bouwen.

A Dream of Kings

1969 | Drama

Verenigde Staten 1969. Drama van Daniel Mann. Met o.a. Anthony Quinn, Irene Papas, Inger Stevens, Sam Levene en Radames Pera.

Emotioneel relaas over de stoere Quinn die probeert aan geld te komen om met zijn ziekelijke zoon naar Griekenland te reizen. Levendig beeld van de Griekse gemeenschap in Chicago, geschreven door Harry Alan Petrakis. Stevens is bijzonder goed als jonge weduwe die zich aangetrokken voelt tot Quinn.

Faces

1968 | Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1968. Drama van John Cassavetes. Met o.a. John Marley, Gena Rowlands, Lynn Carlin, Seymour Cassel en Fred Draper.

De ongenadige ontleding van een veertien jaar oud huwelijk van middenklassers in de cinéma vérité-stijl die Cassavetes reeds gebruikte voor Shadows. In deze film benadert hij het huwelijk uitgesproken pessimistisch. Centraal staan Marley en Rowlands die compleet uit elkaar gegroeid zijn en elkaar niets meer te zeggen hebben. Toch wil het met de echtscheiding niet vlotten. Zeer boeiend melodrama dat niet steeds logisch verloopt, wat zowat het handelsmerk zou worden van Cassavetes' films. Gemaakt met uiterst beperkte middelen, heeft de prent toch een zeer grote impact. Het was bovendien zijn eerste film met echtgenote Rowlands, die in praktisch al zijn volgende producties een hoofdrol zou spelen. Marley kreeg de prijs voor de mannelijke vertolking op het Festival van Venetië. Cassavetes schreef zelf het scenario en voor de fotografie deed hij beroep op Al Ruban.

Hombre

1967 | Western

Verenigde Staten 1967. Western van Martin Ritt. Met o.a. Paul Newman, Fredric March, Richard Boone, Diane Cilento en Cameron Mitchell.

Gezelschap postkoetspassagiers leert elkaar tijdens reis door ongenaakbaar Arizona beter kennen dan ze lief is. Het gegeven lijkt een beetje op dat van Stagecoach (die befaamde western van John Ford) met dit verschil dat niemand van de reizigers echt deugt. Ook John Russell (Newman) niet. Hij is een loner, die door Apache indianen werd opgevoed, een 'hombre' die z'n blanke pappenheimers kent. Pas aan het slot van de film - en dat is dan echt op de valreep - toont hij iets van z'n nobele inborst. Eerder maakten regisseur Ritt en Newman oa de western Hud en The Outrage, een soort remake van Kurosawa's Rashomon.

The Twilight Zone

1959 | Televisieserie, Fantasy, Horror, Mysterie, Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten 1959. Televisieserie van Rod Serling. Met o.a. Rod Serling, Robert McCord, Vaughn Taylor, Jack Klugman en James Best.

Na een nucleaire catastrofe heeft boekenwurm Henri het rijk alleen op aarde. Eindelijk kan hij rustig lezen, hij heeft de hele bieb voor zichzelf! Maar dan breekt zijn bril en kan hij niet meer lezen. Het is het typisch ironische plot van een aflevering uit het eerste seizoen van The Twilight Zone, een buitengewoon succesvolle tv-serie, met losse afleveringen die thematisch uit de hoek van sf, fantasie en horror kwamen. In de vijf seizoenen waren veel later beroemde acteurs voor het eerst te zien: William Shatner, Robert Duvall, Dennis Hopper en Robert Redford. In 2013 door het Writers Guild of America uitgeroepen tot de op twee na beste serie aller tijden.

Edge of the City

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Martin Ritt. Met o.a. John Cassavetes, Sidney Poitier, Jack Warden, Kathleen Maguire en Ruby Dee.

Blanke jongeman (de latere regisseur Cassevetes) is getuige van moord op zwarte collega (Poitier), maar doet niets. Waarna hij door schuldgevoel verteerd wordt. Moedige, en voor de tijd baanbrekende film. Robert Alan Aurthur bewerkte zijn eigen tv-film voor de film, getiteld A Man Is Ten Feet Tall, dat twee jaar daarvoor voor het eerst was uitgezonden. Sommige scènes werden op locatie in New York opgenomen, wat de authenticiteit van deze realistische, sobere film nog verder vergroot. Het is bovendien het filmdebuut van regisseur Martin Ritt, die later naam zou maken met onder meer Hud, Sounder en The Front.