Bill Thurman

Acteur

Bill Thurman is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

Shadow Of The Past

1995 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1995. Drama van Terry Benedict. Met o.a. Dwight Yoakam, Michelle Joyner, Kiersten Warren, Bo Hopkins en Cindy Pickett.

Virgil (Yoakam) liet zijn vriendin Katelin (Joyner) en hun zoontje in de steek om zich bij een rodeo-circus als clown aan te sluiten. Sheriff Acuff (Getz) zat hem op de hielen. Inmiddels zijn 7 jaar verstreken. Het kon niet uitblijven: de show komt naar zijn voormalige woonplaats.

Painted Hero

1995 | Western, Drama

Verenigde Staten 1995. Western van Terry Benedict. Met o.a. Dwight Yoakam, Michelle Joyner, Kiersten Warren, Cindy Pickett en John Getz.

VV.

Hawken's Breed

1988 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1988. Western van Charles B. Pierce. Met o.a. Peter Fonda, Serene Hedin, Bill Thurman, Jack Elam en Sue Ane Langdon.

Fonda als de doorgewinterde woudloper, die in het goeie ouwe Tennessee verliefd wordt op een Indiaanse vrouw die door haar stam is uitgestoten, valt nog wel te pruimen. Maar het magere plot wordt opgedikt met het ene bloederige gevecht na het andere met karikaturale smeerlappen en wilden uit de bush-bush.

Noon Wine

1985 | Drama

Verenigde Staten 1985. Drama van Michael Fields. Met o.a. Fred Ward, Lise Hilboldt, Stellan Skarsgård, Pat Hingle en Enrique Brown.

Zuid-Texas 1896. Boer Ward zit tot over zijn oren in het werk en wanneer een vreemdeling zich aanmeldt neemt hij deze onmiddellijk als hulp in dienst. Wie is die Zweed (Skarsgard) en waarom bevindt hij zich zo ver van huis? Maar wie moppert er nu als hij zijn werk doet? De man wordt onmisbaar. Negen jaar later verschijnt Hingle die beweert de Zweed te herkennen als een man die destijds uit een krankzinnigengesticht ontsnapte. Dan breekt de hel los. Toneelmatig, maar uiterst boeiend portret van individualisten die niet kunnen verdragen dat buitenstaanders zich met hun leven bemoeien. Prachtig spel van de hoofdrolspelers. Fields baseerde zijn scenario op een verhaal van Katherine Anne Porter. Schitterend gefotografeerd door Juan Ruiz- Anchia. Uitvoerende producenten zijn James Ivory en Ismael Merchant.

Alamo Bay

1985 | Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1985. Drama van Louis Malle. Met o.a. Amy Madigan, Ed Harris, Ho Nguyen, Donald Moffat en Truyen V Tran.

Een Vietnamese immigrant trotseert diverse moeilijkheden om zo Amerikaans mogelijk te worden en haalt zich daarbij de woede van een dorp op het hoofd, en vooral van Shang Pierce. De Golf van Mexico is als locatie gekozen en het milieu waarin de film zich afspeelt bestaat uit vissers die in de golf hun brood verdienen; daar werkt menige gastarbeider voor een fooi en brengt zodoende de werkgelegenheid in gevaar. Malle komt gelukkig niet met cliché-figuren zoals tal van cineasten. De immigrant is hier wel degelijk een dief en de gewone Amerikaan zit ingewikkelder in elkaar. Sterke film, doordacht gemaakt. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Scenario van Alice Arlen. Camerawerk van Curtis Clark.

Mountaintop Motel Massacre

1983 | Horror

Verenigde Staten 1983. Horror van Jim McCullough Sr. Met o.a. Bill Thurman, Anna Chappell, Will Mitchell, Virginia Loridans en Amy Hill.

Een krankzinnige oude vrouw sabelde vele kleine dieren in kleine stukjes. En toen hakte ze een klein kind dood. En toen viel ze een jong stel aan met een gifslang. En toen bedolf ze een oude man onder de ratten. En toen... Deze afschuwelijke film lijkt wel in elkaar te zijn geflanst met afgekeurde scènes uit andere afschuwelijke horrorfilms.

Keep My Grave Open

1980 | Thriller

Verenigde Staten 1980. Thriller van S.F. Brownrigg. Met o.a. Camille Carr, Stephen Tobolowsky, Gene Ross, Sharon Bunn en Bill Thurman.

Een jonge vrouw woont met haar broer, die niemand ooit ziet, in een afgelegen huis. We moeten denken dat de broer verschillende bezoekers doodt maar wie PSYCHO heeft gezien, weet wel beter. Alvorens deze sombere griezelfilm te maken, die nauwelijks de moeite waard is, maakte de producer/regisseur Brownrigg die in Texas woont, het veel roemruchtere DON'T LOOK IN THE BASEMENT.

The Evictors

1979 | Horror

Verenigde Staten 1979. Horror van Charles B. Pierce en Charles Pierce. Met o.a. Michael Parks, Jessica Harper, Vic Morrow, Sue Ane Langdon en Dennis Fimple.

Een paartje betrekt een griezelig huis. Ze zijn zich niet bewust van het gewelddadige verleden van het pand. Vermoeiend dat een zo bekend patroon voor de zoveelste keer wordt herhaald.

Creature from Black Lake

1976 | Horror

Verenigde Staten 1976. Horror van Joy Houck Jr.. Met o.a. Jack Elam, Dub Taylor, Dennis Fimple, John David Carson en Bill Thurman.

Twee jongemannen trekken de moerassen van Louisiana in en stuiten op Het Monster. Ondanks het lage budget niet echt slecht, maar wel helemaal volgens het bekende patroon.

Gator Bait

1974 | Thriller, Actiefilm, Erotiek

Verenigde Staten 1974. Thriller van Ferd Sebastian en Beverly Sebastian. Met o.a. Claudia Jennings, Sam Gilman, Doug Dirkson, Clyde Ventura en Bill Thurman.

De oogverblindende Jennings (ex Play Mate van Playboy) is een wilde kat uit de bayous, die vals beschuldigd wordt van moord. Dat had men niet moeten doen, want ze mept op een ongelooflijke manier terug naar haar achtervolgers. Een prent over verkrachting en wraak, gefilmd temidden van hete en vochtige moerassen in de monding van de Mississippi. In zijn soort een klassiek werkje, maar wie zou er nou op dit soort films vol onnodig geweld zitten te wachten? Kennelijk zijn er genoeg mensen, die van dit ziekelijke gedoe houden, want er kwam een vervolg.

Curse of the Swamp Creature

1966 | Horror

Verenigde Staten 1966. Horror van Larry Buchanan. Met o.a. John Agar, Francine York, Shirley McLine, Bill Thurman en Jeff Alexander.

Een geologische expeditie stuit op een gekke dokter die een mens-monster aan het ontwikkelen is. Waardeloos goedkoop gemaakte rommel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bill Thurman op televisie komt.

Reageer