Enrique Guzmán is acteur.
Er zijn 13 films gevonden.

Ellas los prefieren ... locas

1976 | Komedie

Spanje/Mexico 1976. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Sacristán, Teresa Velázquez, Enrique Guzmán, Esperanza Roy en Antonio Ozores.

Een manager moet met een homosexueel naar bed gaan, zodat zijn vrouw er niet achter komt dat hij een minnares onderhoudt. Een middelmatig blijspel, hoewel het verhaal genoeg scherpzinnige vondsten bevat.

Sor Ye-Ye

1967 | Komedie, Muziek

Spanje/Mexico 1967. Komedie van Ramón Fernández en Ramon Fernandez. Met o.a. Hilda Aguirre, Manuel Gil, Enrique Guzmán, Lina Canalejas en Enrique Guzman.

Een jonge zangeres doet haar intrede in een klooster. Een even idiote als groteske film.

Acompáñame

1966 | Komedie, Musical

Spanje 1966. Komedie van Luis César Amadori. Met o.a. Rocío Dúrcal, Enrique Guzmán, Jesús Tordesillas en Carlos Casaravilla.

De film vertelt over de ontluikende liefde tussen twee beginnende zangers. Ze willen allebei slagen in de wereld van de muziek. Het produkt is alleen gemaakt om te pronken met de te verwaarlozen artistieke en muzikale kwaliteiten van twee idolen uit de tijd, Rocío Dúrcal en Enrique Guzmán.

Nacidos para cantar

1965 | Komedie, Musical

Mexico/Argentinië 1965. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Enrique Guzmán, Julissa, Violeta Rivas en Chucho Salinas.

Een jongen doet zich, op diens verzoek, voor als een bekende Argentijnse zanger. De zaak wordt ingewikkelder wanneer de vriendin van de zanger verschijnt en de jongen verliefd wordt op een ander meisje. Een onverdraaglijke muzikale komedie.

Fiebre de juventud

1965 | Komedie

Mexico/Ecuador 1965. Komedie van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Enrique Guzmán, Begoña Palacios, Rosa María Vázquez en Fernando Luján.

Twee jonge mannen die een succesvol muzikaal duo vormen leren twee mooie meisjes van goede komaf kennen. Ze worden verliefd, ondanks de grote karakterverschillen. Een oppervlakkige komedie, met een matig script en minimale regie.

Especialista en chamacas

1965 | Komedie, Musical

Mexico 1965. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Enrique Guzmán, Javier Solís, 'Tin Tan' en Diana Mariscal.

Een jonge arts staat voor een dilemma, zijn beroep uitoefenen of muziek gaan maken, hetgeen hij heel graag zou willen. Een domme komische musical.

La juventud se impone

1964 | Komedie, Musical

Mexico 1964. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Enrique Guzmán, César Costa, Patricia Conde en Lucy Gallardo.

Twee vrienden slagen er na veel moeilijkheden in dankzij hun liedjes jeugdidolen te worden. Door de storende achtergrondmuziek en het verschrikkelijke tempo dat Soler zijn film gaf, is deze muzikale komedie een ware nachtmerrie.

Canta mi corazón

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Libertad Lamarque, Enrique Guzmán, Sara García en Roberto Cañedo.

Een jongen besluit zijn studie op te geven om zanger te worden, ondanks het verzet van zijn moeder, dat overigens wel mee blijkt te vallen. Een overdreven melodramatische film, flauw en belerend.

Vivir de sueños

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Enrique Guzmán, Angélica María, Manolo Muñoz en Olivia Michel.

Twee jonge mensen worden in de trein op het eerste gezicht verliefd. Beiden stellen zich tijdens de reis voor hoe het leven van de ander eruit ziet. Een suikerzoet en onnozel verhaal.

Mi alma por un amor

1963 | Komedie, Musical

Mexico 1963. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Enrique Guzmán, Angélica María, Manolo Muñóz en Sonia Infante.

Om met een jonge vrouw te kunnen trouwen sluit de hoogbejaarde geleerde Faustino een pact met de duivel. Die geeft hem in ruil voor zij ziel gedurende zes maanden zijn jeugd terug. Wat hij echter niet weet, is dat de hemel een beschermengel naar zijn geliefde heeft gestuurd. Een tot in het belachelijke overdreven komedie naar Faust van Goethe.

Twist locura de juventud

1962 | Komedie, Musical

Mexico 1962. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Rosa Arenas, Enrique Guzmán, María Eugenia San Martín en Carmen Molina.

Een bekende dancing waar men de 'twist' danst dreigt gesloten te worden door de 'Vereniging voor Geestelijke Gezondheid', die de bezoekers beschuldigt van ondermijning van de moraal en de goede zeden. De film eindigt met de kernachtige uitspraak: 'Wij danken alles aan de twist'. De twist kun je de oneindige banaliteit van deze film niet aanrekenen.

Mi vida es una canción

1962 | Komedie, Musical

Mexico 1962. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Enrique Guzmán, Angélica María, Begoña Palacios en Berta Moss.

Een jongen met een mooie stem wordt ontdekt door een artiest in ruste, die een ster van hem maakt. Zelfs de onvermijdelijke muzieknummers maken een afgemeten indruk in deze routineuze film.

La Forastera

1951 | Drama

Spanje 1951. Drama van Antonio Román. Met o.a. Conrado San Martín, Elena Barrios en Enrique Guzmán.

Een persoonlijke tragedie van een jonge ingenieur. Een weinig geloofwaardige film, grof geregisseerd.