Thomas Eje

Acteur

Thomas Eje is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Operation Cobra

1995 | Familiefilm, Avonturenfilm, Actiefilm

Denemarken 1995. Familiefilm van Lasse Spang Olsen. Met o.a. Anders Schoubye, Kasper Andersen, Lotte Arnsjberg, Thomas Eje en Solbjørg Højfeldt.

Regisseur Olsen, die in het filmvak begon als stuntman, heeft een spannende film gemaakt over twee buurjongens die een terroristisch complot ontdekken en dat ter elfder ure verijdelen. Zo sparen ze het leven van een hoge ome. Het scenario van Michael Larsen is gebaseerd op de roman van de populaire Deense thrillerschrijver Anders Bodelsen en het werd in 1978 al eerder gefilmd onder de titel OPERASJON COBRA in Noorwegen door Ola Solum. Het camerawerk is van Anthony Dod Mantle.

Den Röde traad

1989 | Komedie, Muziek

Denemarken 1989. Komedie van Piv Bernth. Met o.a. Thomas Eje, Michael Bundesen, Michael Hardinger, Kim Daugaard en Claus Asmussen.

In 1945 bevrijdt een Amerikaans-Brits-Russisch trio een door een Duits officier gegijzelde eigenares van een hotel op Jutland. Jaren later keren de zonen van dit trio er terug om er een vermeende Duitse oorlogsschat terug te vinden. Geschreven en gespeeld door de leden van populaire Deense popgroep Shu-bi-dua met uiteraard hun hits. Bernth kreeg voor haar speelfilmdebuut duidelijk te weinig tijd en kapitaal om er echt iets leuk van te bakken.

Tukuma

1985 | Drama

Denemarken 1985. Drama van Palle Kjaerulff-Schmidt. Met o.a. Thomas Eje, Naja Rosing Olsen, Rasmus Lyberth, Benedikte Schmidt en Rasmus Thygesen.

Eje, een sympathieke Deen vertrekt naar Groenland om zijn vermiste broer op te sporen. De Groenlanders moeten aanvankelijk niks hebben van de Europese vastelander, die te gehaast, te onrustig en ongerust is, maar geleidelijk aan weet hij het ijs te breken en de mysterieuze omstandigheden van de verdwijning op te helderen. Met een Tukuma wordt een persoon bedoeld die het veel te druk heeft. Bijzondere film, gefilmd tegen een bijzonder decor. De fotografie was in handen van Dirk Brüel en Birger Bohm. Het scenario is van Klaus Rifbjerg, Josef Motzfeld en regisseur Kjaerulff-Schmidt.

Forraederne

1983 | Drama, Oorlogsfilm

Denemarken 1983. Drama van Ole Roos. Met o.a. Allan Olsen, Ole Meyer, Sanne Salomonsen, Lisbet Dahl en Frits Helmuth.

Twee vrienden sluiten zich tijdens WOIItamelijk onbezonnen aan bij het Frikorps Danmark, een Deens regiment dat samen met de Duitse troepen vocht tegen de communisten. Hoewel ze voor het einde van de oorlog hun vergissing inzien en ze bij hun vlucht zelfs een nazi doden, worden ze tóch na de oorlog genadeloos opgejaagd. Gewond en uitgeput belanden ze uiteindelijk in hun geboortedorp, waar ze echter ook op een muur van wantrouwen en onbegrip stuiten. Harde, compromisloze dramatische film die nog maar eens de waanzin van de oorlog en de gevolgen ervan aanklaagt. USA/GB-titel THE TRAITORS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thomas Eje op televisie komt.

Reageer