Jessie Nelson: regie, cast, scenario en productie.
Er zijn 9 films gevonden.

Danny Collins

2015 | Drama, Komedie, Muziek

Verenigde Staten 2015. Drama van Dan Fogelman. Met o.a. Al Pacino, Christopher Plummer, Annette Bening, Jennifer Garner en Bobby Cannavale.

Veertig jaar te laat krijgt de schatrijke maar uitgebluste liedjeszanger Danny Collins een brief van John Lennon. Die schreef ooit vanuit z'n hotelbed in het Hilton dat Danny als jonge singer-songwriter zijn kunst niet moest verkwanselen. Maar dat is precies wat Danny deed. Net als regisseur Dan Fogelman hier doet. Gemakzuchtige keuzes zorgen voor een ongeïnspireerde en volstrekt voorspelbare film waarin Al Pacino zijn kunstjes mag doen. Misschien had Fogelman veertig jaar geleden ook een brief van John Lennon moeten krijgen.

Fred Claus

2007 | Komedie, Familiefilm, Fantasy

Verenigde Staten 2007. Komedie van David Dobkin. Met o.a. Vince Vaughn, Paul Giamatti, John Michael Higgins, Miranda Richardson en Rachel Weisz.

Norse broer van de Kerstman wordt gedwongen naar de Noordpool te verhuizen.

Because I Said So

2007 | Romantische komedie

Verenigde Staten 2007. Romantische komedie van Michael Lehmann. Met o.a. Diane Keaton, Mandy Moore, Gabriel Macht, Tom Everett Scott en Lauren Graham.

Actrice Diane Keaton (Annie Hall) speelt een ziekelijk bemoeizuchtige moeder die koste wat het kost haar jongste dochter (popzangeres Moore) aan de man wil brengen. Moeder kiest voor een geslepen architect maar dochterlief ziet meer in een goedmoedige muzikant. Diane Keaton (1946) werd medio 2007 tijdens een besloten filmgala door vakgenoten in het zonnetje gezet vanwege haar indrukwekkend oeuvre. Over Because I Said So werd met geen woord gerept. Een barmhartige geste, want Keaton laat in deze komedie zien hoe een begenadigd actrice kan falen vanwege een lachwekkend onwaarachtig draaiboek in handen van een stuurloze regisseur. Een gênante vertoning.

I Am Sam

2001 | Drama

Verenigde Staten 2001. Drama van Jessie Nelson. Met o.a. Sean Penn, Dakota Fanning, Michelle Pfeiffer, Dianne Wiest en Brad Silverman.

Sean Penn speelt Sam, een bediende in een lunchroom, en hij zorgt ervoor dat niemand kan ontgaan dat er iets serieus mis met hem is. Hij wil de voogdij over zijn dochter behouden, maar dat valt niet mee: de autoriteiten vinden hem geen geschikte vader. Dat wordt procederen. Penn zet Sams handicaps zo aanstellerig neer dat hij een Oscarnominatie kreeg, en tegelijkertijd de hele film onderuit haalt. Zijn dochter (Fanning) verkondigt in haar dialogen de brave clichés die de film wil uitdragen: iedere ouder heeft problemen, en alles wat je nodig hebt is liefde. En vooral: lage IQ's zijn schattig.

The Story of Us

1999 | Drama

Verenigde Staten 1999. Drama van Rob Reiner. Met o.a. Bruce Willis, Michelle Pfeiffer, Colleen Rennison, Jake Sandvig en Tim Matheson.

Huwelijkscrises kunnen mooi drama opleveren - John Cassavetes verdiepte zich met films als Faces en Husbands in de materie - maar kunnen ook resulteren in een hoop hol geschreeuw. Dat is het geval in dit stervehikel voor Willis en Pfeiffer die een getrouwd stel spelen. Ben en Katie zijn vijftien jaar samen, hebben twee kinderen en de fut is uit hun relatie. Ze houden zich groot maar wanneer hun kinderen op zomerkamp zijn breekt de hel los. Best onprettig om naar te kijken, ondanks de twee hoofdrolspelers. Willis laat trouwens zijn blote billen zien - is dat nou een plus- of een minpunt?

Stepmom

1998 | Drama

Verenigde Staten 1998. Drama van Chris Columbus. Met o.a. Julia Roberts, Susan Sarandon, Ed Harris, Jena Malone en Liam Aiken.

Wat een geluk hebben regisseur Columbus en zijn rij scriptdokters met de voor Stepmom beschikbare acteurs! Je zou het de filmmakers nauwelijks gunnen, zo dik krijg je de sentimentele boodschap van deze tearjerker op de boterham en zo hard worstelen de acteurs om niet in de stroop te zakken. Sarandon speelt de ex-echtgenoot van Luke (Harris), die moeite heeft met het stiefmoederschap dat Luke's nieuwe vriendin Isabel (Roberts) in haar schoot geworpen krijgt. Uiteraard gaan we van achterbakse nijd naar pure familieharmonie. En dat alles kost ons bijna tweeënhalf uur.

Corrina, Corrina

1994 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1994. Romantische komedie van Jessie Nelson. Met o.a. Whoopi Goldberg, Ray Liotta, Tina Majorino, Don Ameche en Joan Cusack.

Zwarte huishoudster (Goldberg in een herhalingsoefening van haar rol in Clara's Heart en The Long Walk Home) brengt wat vreugde in het leven van een joodse weduwnaar (Liotta). Diens zevenjarige dochtertje (Majorino) vindt dat nanny maar voorgoed bij hen moet intrekken. Vaders barse verspreking: 'Luister naar je moeder', biedt in dat opzicht perspectief. In essentie is Corrina, Corrina een antiracistische film die aan de hand van een huiselijk drama laat zien dat afkomst en cultuur niet onlosmakelijk verbonden zijn. Kinderen genoten van het verhaal: op het Cinekidfestival werd de film onderscheiden met de publieksprijs.

The Switch

1992 | Drama

Verenigde Staten 1992. Drama van Bobby Roth. Met o.a. Craig T. Nelson, Gary Cole, Kathleen Nolan, Chris Mulkey en L. Scott Caldwell.

Door een motorongeluk is Larry McAfee vanaf zijn hals verlamd. Na jarenlang hulpeloos allerlei vernederingen te hebben moeten slikken van het verplegend personeel van diverse ziekenhuizen, wil hij nog maar één ding: het recht om zelf de ijzeren long waarin hij ligt, te kunnen uitschakelen. Na een taaie juridische strijd voor diverse rechtbanken krijgt hij uiteindelijk van een rechter in Georgia de toestemming.

Short Story Cinema: To The Moon, Alice

1991 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1991. Drama van Jessie Nelson. Met o.a. Chris Cooper, Karen Young, Max Elliott Slade, Alan Berger en Michael Cavanaugh.

Frank (Cooper) is werkloos. Hij woont, samen met zijn vrouw Alice (Young) en zoontje Willy (Slade), clandestien in het decor van een soap-serie. Financi[KA3]eel zitten ze helemaal aan de grond, maar ze willen de schijn hoog houden. Juist op het moment dat het geluk hen lijkt toe te lachen worden ze ontdekt door de producers van de sitcom (Kavner en Tobolowsky) en ze staan weer op straat. Het contrast tussen de werkelijkheid en de valse realiteit van de serie staat duidelijk symbool voor de vele valse waarden in de samenleving. De film is niet moraliserend of sentimenteel, integendeel de humor van de daklozen is veel spontaner dan het gekunstelde van de fantasie. Een interessant debuut van regisseur/scenarist Nelson die kon rekenen op de medewerking van enkele zeer bekende gezichten in meestal zeer kleine rolletjes (en van Hans Zimmer voor de muziek). Hij baseerde het script op het kort verhaal The Last Frontier van Lynn Sharon Schwartz. Voor de fotografie stond Chris Squires in.