Lance Comfort is regisseur en producer.
Er zijn 24 films gevonden.

Devils of Darkness

1965 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1965. Horror van Lance Comfort. Met o.a. William Sylvester, Hubert Noel, Tracy Reed, Carole Gray en Diana Decker.

Een Engelse toerist verliest zijn vriendin en een kennis bij een aantal mysterieuze 'ongevallen' in Bretagne. Het onderzoek voert naar Baron Sinistre, een satanist met vampier-achtige kwaliteiten. Een verzorgd niemendalletje. Scenario van Lyn Fairhurst.

Be My Guest

1965 | Musical

Verenigd Koninkrijk 1965. Musical van Lance Comfort. Met o.a. David Hemmings, Stephen Marriot, Andrea Monet, Avril Angers en Joyce Blair.

Jonge Hemming stelt een poging een schijn-songfestival te organiseren aan de kaak, terwijl zijn familie een huisje aan zee betrekt. Waardeloze musical.

Tomorrow at Ten

1964 | Drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1964. Drama van Lance Comfort. Met o.a. John Gregson, Robert Shaw, Alec Clunes en Alan Wheatley.

Een spannend drama over de ontvoerder van een kind die sterft en de jongen achterlaat in een huis waar een tijdbom tikt.

Live It Up

1963 | Muziek, Musical

Verenigd Koninkrijk 1963. Muziek van Lance Comfort. Met o.a. David Hemmings, Veronica Hurst, Jennifer Moss, John Pike en Jennifer Moss.

Het pluspunt in deze bescheiden musical is Hemmings in de hoofdrol als boodschappenjongen die in een combo van vrienden gaat spelen. Ze nemen een plaat op en staan plotseling in de Top Veertig.

The Breaking Point

1961 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1961. Thriller van Lance Comfort. Met o.a. Peter Reynolds, Dermot Walsh, Joanna Dunham, Lisa Gastoni en Jack Allen.

Een hoge regeringsambtenaar in geldnood, wordt betrokken bij het complot van een communistisch land om de economie van een buurland te destabiliseren. Een om den brode gemaakte thriller.

The Ugly Duckling

1959 |

1959. Lance Comfort. Met o.a. Jess Conrad, John Harvey, Michael Ward, Norma Marla en Harold Goodwin.

Een hoge regeringsambtenaar in geldnood, wordt betrokken bij het complot van een communistisch land om de economie van een buurland te destabiliseren. Een om den brode gemaakte thriller.

Make Mine a Million

1959 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1959. Komedie van Lance Comfort. Met o.a. Arthur Askey, Sid James, Dermot Walsh, Olga Lindo en Clive Morton.

Een grimeur wordt ertoe verleid een reclameslogan in een niet-commercieel tv-programma te smokkelen. Een geestige Arthur Askey-komedie die nog steeds doel treft. Sid James is in grote vorm als de man die geen enkel middel schuwt om zijn voorraad wasmiddelen aan de man te brengen.

Menace in the Night

1958 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1958. Misdaad van Lance Comfort. Met o.a. Griffith Jones, Lisa Gastoni, Vincent Ball, Eddie Byrne en Vincent Bal.

Een futloos verhaaltje over een getuige van een moord die door de bende onder druk wordt gezet niet te getuigen.

Thunder Over Tangier

1957 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1957. Drama van Lance Comfort. Met o.a. Robert Hutton, Martin Benson, Derek Sydney, Lisa Gastoni en Robert Sutton.

Een slordig verslag van vluchtelingen die opgelicht worden met valse paspoorten.

The Man in the Road

1957 |

Verenigd Koninkrijk 1957. Lance Comfort. Met o.a. Derek Farr, Ella Raines, Donald Wolfit en Karel Stepanek.

Ondanks sterke rollen een saai verhaal over communisten die trachten een geheime formule aan een wetenschapper te ontfutselen.

Bang You're Dead

1954 | Drama, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1954. Drama van Lance Comfort. Met o.a. Jack Warner, Veronica Hurst en Derek Farr.

Bijzondere studie over twee jongeren die betrokken raken bij een moord, wat vreemde effecten heeft op hun leven. USA-titel: GAME OF DANGER.

Eight O'Clock Walk

1952 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1952. Misdaad van Lance Comfort. Met o.a. Richard Attenborough, Cathy O'Donnell, Derek Farr en Ian Hunter.

Rechtszaaldrama, met goed tempo, dat erin slaagt spanning op te bouwen rond het moordproces. Goed spel van Attenborough.

Portrait of Clare

1951 | Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1951. Romantiek van Lance Comfort. Met o.a. Margaret Johnston, Richard Todd, Robin Bailey en Ronald Howard.

Film zonder al te veel betekenis en weinig pretenties, steunend op flashbacks van een vrouw die aan haar kleindochter over haar vroegere romances vertelt.

Silent Dust

1949 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1949. Drama van Lance Comfort. Met o.a. Nigel Patrick, Stephen Murrey, Beatrice Campbell, Sally Gray en Marie Lohr.

Dit is het theatrale, maar aardige verhaal van een blinde landbezitter, wiens plan om een monument ter nagedachtenis van zijn zoon, die een heldendood stierf in de oorlog, te onthullen gedwarsboomd wordt wanneer de zoon terugkeert en een lafaard, moordenaar en chanteur blijkt te zijn. De film is gebaseerd op het toneelstuk The Paragon van Roland en Michael Pertwee.

Daughter of Darkness

1947 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1947. Drama van Lance Comfort. Met o.a. Siobhan McKenna, Anne Crawford, Maxwell Reed, George Thorpe en Barry Morse.

Een moorddadig Iers dienstmeisje heeft een fijne, maar fatale neus voor mannen. Een absurd melodrama in grand guignol-stijl, gesitueerd op de sombere heide van Yorkshire. Naar het toneelstuk They walk alone van Max Catto, die ook het scenario schreef. Camerawerk van Stan Pavey.

Temptation Harbour

1946 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1946. Drama van Lance Comfort. Met o.a. Robert Newton, Simone Simon, William Hartnell, Marcel Dalio en Margaret Berton.

Newton als seinwachter vindt een bundel gestolen geld, houdt het voor zich en geeft het uit aan zijn dochter. Vervelend en voorspelbaar melodrama gedompeld in onafwendbare studiomist. Naar de roman [KL]L`Homme de Londres[KLE] van Georges Simenon, eerder al onder die titel in Frankrijk verfilmd door Henri Decoin (1943).

Bedelia

1946 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1946. Thriller van Lance Comfort. Met o.a. Margaret Lockwood, Ian Hunter, Barry K Barnes, Anne Crawford en Jill Esmond.

Na[KA3]ieve Hunter huwt een vrouw met een verleden - inclusief (zoals blijkt) haar banden met diverse echtgenoten die mysterieus aan hun eind zijn gekomen. Boeiend maar niet vreselijk spannend. Naar een roman van Vera Caspary.

Great Day

1945 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1945. Oorlogsfilm van Lance Comfort. Met o.a. Flora Robson, Eric Portman, Sheila Sim, Walter Fitzgerald en Isabel Jeans.

Een huisvrouw in oorlogstijd moet omgaan met een verbitterde en alcoholische echtgenoot. Zij en de andere vrouwen van het Women's Institute maken zich op voor een bezoek van Eleanor Roosevelt.

Hotel Reserve

1944 | Oorlogsfilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1944. Oorlogsfilm van Lance Comfort, Victor Hanbury en Mutz Greenbaum. Met o.a. James Mason, Lucie Mannheim, Raymond Lovell, Herbert Lom en Patricia Medina.

Gevluchte Oostenrijkse student wordt verdacht van spionage als zijn filmrolletje niet alleen natuuropnamen blijkt te bevatten, maar ook foto's van geheime Franse installaties. Om zijn onschuld te bewijzen gaat hij zelf achter de echte spion aan. Een effectieve, spannende spionagefilm naar Eric Amblers roman 'Epitaph for a spy'.

When We Are Married

1943 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1943. Komedie van Lance Comfort. Met o.a. Sydney Howard, Raymond Huntley, Olga Lindo, Ethel Coleridge en Marian Spencer.

Drie echtparen die aanzien genieten in het plaatsje waar ze wonen, komen op hun vijfentwintigste huwelijksdag tot de ontdekking dat hun huwelijken misschien niet wettig zijn. Een geslaagde komedie naar het werk van J.B. Priestley. Deze acteurs zijn ook de eersten die het stuk op de planken speelden. Howard werd toegevoegd in de grappige rol van de fotograaf die wel een slokje lust.

Squadron Leader X

1942 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1942. Oorlogsfilm van Lance Comfort. Met o.a. Eric Portman, Ann Dvorak, Walter Fitzgerald, Barry Jones en Henry Oscar.

Portman als nazi-held doet zich voor als Brits piloot die in Engeland Duitse spionnen moet contacteren. Zwaar op de hand liggend oorlogsverhaal. Scenario van de gereputeerde ex-Hongaarse journalist en scenarist Emeric Pressburger.

Penn of Pennsylvania

1941 | Biografie, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1941. Biografie van Lance Comfort. Met o.a. Clifford Evans, Deborah Kerr, Dennis Arundell, Aubrey Mallalieu en D.J. Williams.

Herhalingen werken verpletterend op deze soms intelligente maar vooral vervelende biografie van de Quaker William Penn. Hoogtepunten zijn zijn proces voor vrijheid van geloof, en het stichten van de kolonie in Pennsylvania.

Hatter's Castle

1941 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1941. Drama van Lance Comfort. Met o.a. Deborah Kerr, James Mason, Robert Newton en Emlyn Williams.

Mooie rolverdeling moet redelijk materiaal ondersteunen in verhaal over een arme man die meedogenloos een droom nastreeft om sociaal geaccepteerd te worden. Naar het boek van A.J.Cronin.

Courageous Mr. Penn

1941 |

1941. Lance Comfort. Met o.a. D. J. Williams, Aubrey Mallalieu, Dennis Arundell, Clifford Evans en Deborah Kerr.

Mooie rolverdeling moet redelijk materiaal ondersteunen in verhaal over een arme man die meedogenloos een droom nastreeft om sociaal geaccepteerd te worden. Naar het boek van A.J.Cronin.