Václav Gajer

Regisseur, Scenarist

Václav Gajer is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Za Trnkovým Keřem

1980 | Familiefilm, Komedie

Servië en Montenegro 1980. Familiefilm van Václav Gajer. Met o.a. Gustáv Valach, Tomáš Holý, Jana Brejchová, Josef Kemr en František Hanus.

Een jongen brengt enkele dagen door bij zijn grootvader die boswachter is. Hier leert hij de natuur liefhebben en respecteren, terwijl opa veel moeite moet doen om industrialisatie en vervuiling tegen te gaan. Hij wordt voortdurend onder druk gezet door de directie van een rooibedrijf. Sympathieke, lieve film die jongeren probeert bij te brengen dat natuur belangrijker is dan indrustrie. Een helicopter wordt gebruikt als dreigend symbool van de oprukkende 'vooruitgang'. De acteurs zijn zeer goed in hun rollen. Gajer schreef het scenario samen met Josef Pohl en Venuse A. Sekyrová. Aan de camera stond Rudolf Milič.

Na pytlácké stezce

1979 | Familiefilm, Avonturenfilm

Servië en Montenegro 1979. Familiefilm van Václav Gajer en Vaclav Gajer. Met o.a. Tómaš Holý, Gustáv Valasch, Josef Kemr, Vaclav Sloup en Karel Augusta.

De tweede film, na POD JEZECVI SKALOU uit 1978, in een serie over de twaalf-jarige schooljongen Vasek, die de schoonheid van de natuur ontdekt. Hij wil liever niet naar het buitenland op vakantie maar kiest voor het bos waar zijn opa jachtopziener is, en samen komen zij een stroper op het spoor. Een onderhoudend en prachtig gefilmd avontuur voor kinderen. Scenario van Josef Pohl en de regisseur. Camerawerk van Rudolf Milič.

Pod jezevči skǎlou

1978 | Familiefilm, Avonturenfilm

Servië en Montenegro 1978. Familiefilm van Václav Gajer. Met o.a. Gustáv Valach, Thomáš Holý, Jana Brejchová, Josef Vinklář en Zdeněk Buchvaldek.

De eerste film over de twaalf-jarige Vasek (Holy), die bij zijn grootvader (Valach) in het Boheemse woud de vakantie doorbrengt. Onderhoudend met het accent op de vrije natuur, vertrouwen en wederzijds respect, maar ook met de nodige spanning als de jongen de tekkel van zijn opa uit de klauwen van een gevaarlijk das redt. Om binnen het budget te blijven: Valach speelt zowel grootvader als houtvester Straka. Scenario van de regisseur en Josef Pohl. Camerawerk van Rudolf Milič.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Václav Gajer op televisie komt.

Reageer