Graciana Chironi

Acteur

Graciana Chironi is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Familia Rodante

2004 | Komedie, Drama

Argentinië/Brazilië/Frankrijk/Duitsland 2004. Komedie van Pablo Trapero. Met o.a. Graciana Chironi, Ruth Dobel, Liliana Capurro, Bernardo Forteza en Federico Esquerro.

Wanneer de 84-jarige Emilia wordt uitgenodigd voor het huwelijk van een achternicht, besluit ze er met haar hele familie heen te gaan: kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen worden in een oude camper gepropt voor een 1000 kilometer lange reis die in Buenos Aires begint en bij de grens met Brazilië moet eindigen. Regisseur Trapero laat maar weinig los over het persoonlijke leven van zijn personages en toch leren we ze wat beter kennen via autopech, verkeersgedoe, geruzie en romantische verwikkelingen. Het levendige camerawerk maakt het gebrek aan privacy - én de hitte - goed invoelbaar in deze aangename familiekomedie.

Mundo grúa

1999 | Drama, Komedie

Argentinië 1999. Drama van Pablo Trapero. Met o.a. Luis Margani, Adriana Aizemberg, Daniel Valenzuela, Roly Serrano en Federico Esquerro.

Pablo Trapero kreeg de Tijgerprijs tijdens het Rotterdamse Filmfestival en ook de criticiprijs vanwege `het sobere en coherente realisme waarmee de film de menselijkheid van de hoofdpersoon toont´. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit sobere realisme misschien niet iets is waar iedereen voor warmloopt. Er gebeurt nu eenmaal niet veel in de zwartwit beelden over de 49-jarige Argentijn Rulo (Margani), die zeer gewoon is alhoewel hij als musicus tijdelijk succes kende in de jaren zeventig. Rulo voelt zijn geluk wederkeren als zijn vriend (Valenzuela) hem een baan biedt in de bouw. Rulo begint een opleiding als kraanbestuurder, maar gemakkelijk gaat het niet met zijn dikke buik en kettingrookgedrag. Onderwijl probeert zijn zoon (Esquerro) met een gitaar in de modderige voetsporen van pa te treden en start Rulo zelf een affaire met kioskmevrouw Adriana (Aizemberg). Mundo grúa (Kraanwereld) legt onmiskenbaar de vergane glorie, de aspiraties, de verveling en de uitzichtloosheid bloot die iedereen in Argentinië kent. (VM/VPRO Gids)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Graciana Chironi op televisie komt.

Reageer