Hiroshi Saitô

Regisseur, Scenarist

Hiroshi Saitô is regisseur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Samurai Fiction

1998 | Avonturenfilm

Japan 1998. Avonturenfilm van Hiroyuki Nakano. Met o.a. Morio Kazama, Mitsuru Fukikoshi, Tomoyasu Hotei, Tamaki Ogawa en Mari Natsuki.

Japan rond 1550. De shogun is de onbetwistbare heerser over het land. Zijn macht wordt bedreigd als de samurai Kazamatsuri (Hotei) zijn kostbare zwaard steelt. De shogun geeft de jonge samurai Heishiro (Kazama) opdracht het gestolen wapen terug te halen. Hiermee begint een bewogen reis door een onherbergzaam land. Heishiro ontmoet op zijn zoektocht enkele merkwaardige lieden, w.o. een geslepen krijgsheer en zijn naïeve zoon, een oude ninja en zijn leerlingen, zwaardmeester Ronin en zijn onschuldige, maar gewiekste dochter. Een liefdevolle parodie op de klassieke Japanse samurai-films van meesterregisseurs als Kurosawa en Kobayashi. De verwijzingen naar die films zijn dan ook legio. Nakano wil echter duidelijk niet de spot drijven met deze rolprenten, daarvoor zijn zijn beeldcomposities en gevechtschoreografie veel te verzorgd. Het videoclip-achtige ritme maakt duidelijk dat Nakano in Japan vooral bekend staat als maker van muziekfilmpjes. Hotei die de rol speelt van de dief, is trouwens in werkelijkheid een rockmuzikant. Hiroshi Saito schreef het scenario. Yujiro Yajima stond achter de camera. Panavision.

Comet in Moominland

1992 | Komedie

Japan/Nederland 1992. Komedie van Hiroshi Saitô. Met o.a. Rabbe Smedlund, Jyrki Kovaleff, Elina Salo, Ulla Tapaninen en Pertti Koivula.

Wicky de Viking? Maya de Bij? Alfred J. Kwak? Allemaal tekenfilmseries gemaakt door Japanner Hiroshi Saitô. Comet in Moominland is een verfilming van het Moomin-boek 'Kometen kommer'. Tove Jansson was de geestelijk moeder van de lieve trolletjes genaamd Moomins ('Moems' in het Nederlands) in hun Moominvallei met Moominhuisjes. Zij schreef de kinderboeken en maakte de illustraties waarop te zien is dat de trolletjes eruitzien als kleine witte nijlpaardjes. In Comet in Moominland gaat het Moomin-kind met zijn vriendje Sniff naar een observatorium omdat er een komeetinslag dreigt. Onderweg komen allerlei grappige wezens het avontuur versieren, zoals postzegelverzamelaar Hemulen. Na de dood van Tove Jansson in 2001 werden in Finland Moomin-postzegels gedrukt met speciaal aaizachte trolletjes.

Pinocchio

1991 | Animatie

Japan 1991. Animatie van Hiroshi Saitô.

De wereldberoemde Pinocchio in een mooi getekende Japanse versie, waarin uiteraard zijn 'vader', de meubelmaker Gepetto, het eendje Gina, zijn vriendinnetje, een sluwe vos, een zwerfkat en een rondreizende poppenkast voorkomen.

Alfred J. Kwak (1-14)

1989 |

Nederland 1989. Vivian Pieters en Hiroshi Saitô.

De wereldberoemde Pinocchio in een mooi getekende Japanse versie, waarin uiteraard zijn 'vader', de meubelmaker Gepetto, het eendje Gina, zijn vriendinnetje, een sluwe vos, een zwerfkat en een rondreizende poppenkast voorkomen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hiroshi Saitô op televisie komt.

Reageer