Greg Davies

Acteur

Greg Davies is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Inbetweeners Movie

2011 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 2011. Komedie van Ben Palmer. Met o.a. Simon Bird, James Buckley, Blake Harrison, Joe Thomas en Greg Davies.

De jeugdige acteurs van de Britse tienerserie The Inbetweeners (2008-2010) tekenden in 2011 voor een langverwachte filmversie. Het viertal stumpers heeft het Griekse eiland Kreta gekozen voor een welverdiende vakantie, in de hoop op zon, zee en 'voorbips'. Vriendelijke adolescentenhumor die varieert van schunnige teksten op T-shirts tot allerhande ongemakkelijke intimiteiten in het nachtleven. Een onderstroom van authenticiteit houdt het boeiend, en onderscheidt de film van de doorsnee Amerikaanse of Nederlandse zomervakantiefilm.

Crossroads

1999 | Documentaire, Muziek

Duitsland 1999. Documentaire van Thorsten Schütte. Met o.a. DeeDee Bridgewater, Lonnie Pitchford, Jerry Ricks, B.B. King en Olu Dara.

De geschiedenis van de jazz sinds het ontstaan in Afrika in de 18de eeuw. De slaven introduceerden de muziek in Amerika. Met hun blues drukten ze pijn en bitterheid uit. Een nieuwe vorm ontstond in New Orleans: de traditional jazz, die vooral met koperinstrumenten gespeeld werd. Jazz onderging veel invloeden uit Latijns-Amerika, o.a. de rumba, de samba, de bossa-nova, chachacha, mambo en salsa. Deze muziek veroverde de wereld en onderging overal de plaatselijke invloeden. De film bestaat uit twee delen: in het eerste deel wordt de Amerikaanse evolutie geschetst, in het tweede deel de Europese en Afrikaanse evolutie. Het geheel wordt opgefleurd met historische opnamen van o.a. Louis Armstrong, Billie Holliday en Django Reinhardt. Een hele reeks uitvoerders praten over hun benadering van deze sound. Boeiend materiaal voor jazz-liefhebbers en muziekstudenten. DeeDee Bridgewater fungeert als gids doorheen het labyrinth. Schütte schreef het scenario. Manfred Edel was verantwoordelijk voor de montage en Michael Gööck en Hans-Peter Eckhardt bedienden de camera. Stereo. Wordt uitgezonden in twee delen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Greg Davies op televisie komt.

Reageer