Franca Rame

Acteur

Franca Rame is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Amore in quattro dimensioni

1963 | Komedie, Erotiek

Italië/Frankrijk 1963. Komedie van Massimo Mida, Jacques Romain, Gianni Puccini en Mino Guerrini. Met o.a. Carlo Bagno, Alberto Bonucci, Fabrizio Cappucci, Carlo Giuffré en Sylva Koscina.

Vierluik. Een plattelandsbewoner kan zich in zijn dialect niet aan de vrouwen verstaanbaar maken, wat een tolk benut om hem aan zijn dochter te koppelen. Een rijke vrouw fabriceert bewijzen tegen haar man om echtscheiding te verkrijgen. De scenarioschrijver probeert én werk én echtgenote alle aandacht te geven. De zogenaamde treurende weduwe vindt haar minnaars tenslotte op het kerkhof. Film in vier afzonderlijke verhalen van onbekende regisseurs met een tweede garnituur- rolbezetting heeft bij vlagen méér humor en satire dan de beroemdere films in dit genre, al zijn enkele delen helaas uitermate flauw en lamlendig.

Caporale di giornata

1958 | Drama, Komedie

Italië 1958. Drama van Carlo Ludovico Bragaglia. Met o.a. Nino Manfredi, Maurizio Arena, Franca Rame, Rossella Como en Gianni Musy.

In het wachthuisje voor een kazerne wordt een vondeling aangetroffen, met een briefje waarop de voornaam van zijn vader staat. De kolonel geeft opdracht iedereen met die naam te verhoren. Behalve wat humor heeft de film niet veel te bieden.

Il cocco di mamma

1957 | Romantiek, Komedie

Italië 1957. Romantiek van Mauro Morassi. Met o.a. Maurizio Arena, Inge Schoener, Geronimo Meyenier en Franca Rame.

Verhaal over een frivole jongeman, die zijn tijd verdeelt tussen boksen en amoureuze avontuurtjes. In de ring is hij niets omdat hij bang is zijn gezicht te beschadigen. Het meisje waar hij echt van houdt wil hem niet meer omdat hij teveel naar anderen kijkt. Op een gegeven moment moet hij besluiten wat hij met zijn leven wil. Niks nieuws onder de zon.

Rascel Fifi

1956 | Komedie

Italië 1956. Komedie van Guido Leoni. Met o.a. Renato Rascel, Dario Fo en Franca Rame.

Een niet erg bijzondere situatie-komedie, die zich afspeelt in New York: weinig komedie en een voorspelbaar verhaal. Het gaat over de eigenaars van elkaar beconcurrerende nachtclubs en het eindigt met een bruiloft die hun beider families verenigt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Franca Rame op televisie komt.

Reageer