Italo Moscati

Regisseur

Italo Moscati is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Gioco perverso

1993 | Drama

Italië 1993. Drama van Italo Moscati. Met o.a. Ida Di Benedaetto, Fabio Testi, Adalverto Maria Merli en Domiziana Giordano.

Regisseur Moscati verfilmde zijn eigen boek over het tragische leven van twee populaire Italiaanse acteurs ten tijde van Mussolini, Osvaldo Valenti en Luisa Ferida. Dit tv-docudrama volgt min of meer de liefde van de beide spelers, die tot het laatst achter de Duce bleven staan. De namen zijn veranderd in Olga (Di Benedetto) en Vittorio (Testi). Zij is sensueel en agressief, hij is ernstig en zeer uitgesproken. Ze ontmoeten elkaar tijdens filmopnamen en hun liefde duurt zes jaar, tot ze door partizanen worden gedood. Veel aandacht is besteed aan de sfeer in het Italië van Mussolini. Uitstekend spel.

Stelle in fiamme : Un amore sovversivo

1989 | Drama

Italië 1989. Drama van Italo Moscati. Met o.a. Mirta Pepe, Alberto Di Stasio en Giancarlo Stellini.

Documentaire over de stormachtige relatie tussen James Dean en de mooie, jonge Italiaanse actrice Anna Maria Pierangeli. Dean wordt na EAST OF EDEN (Kazan, 1955) op slag beroemd en na REBEL WITHOUT A CAUSE (Nicholas Ray, eveneens 1955) werd hij vereerd als het symbool van de opstandige en rusteloze jeugd. Tijdens de opnamen van George Stevens' film GIANT In 1956 komt Dean om bij een auto-ongeluk. Zijn dood, op het hoogtepunt van zijn carrière, maakt hem tot een legende in de geschiedenis van de cinematografie. Pierangeli kwam met haar moeder naar Hollywood en zij werd in 1956 de ster van Robert Wise's film SOMEBODY UP THERE LIKES ME, met Paul Newman. Maar gelukkig werd ze niet. In 1971 pleegde ze zelfmoord. De documentaire in zwart/wit is gelardeerd met opnamen van toneelrepetities.

Stelle in fiamme : Miraggio d'amore

1989 | Drama

Italië 1989. Drama van Italo Moscati. Met o.a. Antonio Cantafora, Marta Bifano en Sergio Nicola.

Interessante documentaire over de romances van Ingrid Bergman en Roberto Rossellini, en Orson Welles en Rita Hayworth. De filmscènes zijn in zwart/wit en worden afgewisseld met gespeelde scènes in kleur van paren die dineren en vrijen op plaatsen waar de hoofdrolspelers tussen 1950 en 1960 ook zijn geweest. Door deze pretentieuze scènes toe te voegen wekt regisseur Moscati irritaties op. Deze romantische getinte film is op zich echter al boeiend genoeg. De tv-film bestaat uit twee delen: Bergman/Rossellini en Welles/Hayworth. De scènes uit hun beroemdste films vormen wel de hoogtepunten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Italo Moscati op televisie komt.

Reageer