Antonio Pitanga

Acteur

Antonio Pitanga is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Quilombo

1983 | Historische film

Brazilië 1983. Historische film van Carlos Diegues. Met o.a. Antonio Pompeo, Zezé Motta, Toni Tornado, Vera Fischer en Antonio Pitanga.

Quilombo's waren in het 17e eeuwse Brazilië nederzettingen in de bergen waar gevluchte zwarte slaven bijeenkwamen. Deze film gaat over het verhaal van een van hen en over de schermutselingen tussen de vroegere slaven en hun meesters. Goed spel. Camerawerk van Lauro Escorel Filho.

Otalia de Bahia

1976 | Drama, Musical

Brazilië/Frankrijk 1976. Drama van Marcel Camus. Met o.a. Mira Fonseca, Antonio Pitanga, Zeni Pereira, Maria Viana en Panco Sanches.

In Bahia waar het ondanks de armoede alle dagen feest is wordt een onbevangen hoertje verliefd op een door de politie gezochte rokkenjager. Alle buurtgenoten bemoeien zich ermee. Camus' terugkeer naar Brazilië - waar hij ORFEU NEGRO maakte - leverde een oppervlakkige folklore op die wel rumoerig, maar nergens meeslepend is. Camerawerk van André Domage.

Cancer

1974 | Drama

Italië 1974. Drama van Glauber Rocha. Met o.a. Hugo Carvana, Odette Lara en Antonio Pitanga.

Deze film is bovenal een experiment met de taalkundige mogelijkheden van het beeld-voor-beeld vertellen van een drama. Hij werd in 1972 geproduceerd door de Italiaanse staatstelevisie maar nimmer gedistribueerd en alleen in 1974 en in 1993 op televisie vertoond. Drie toneelspelers praten over (fictieve) gebeurtenissen in de hedendaagse samenleving. Ze discussiëren over psychologisch, seksueel en racistisch geweld. Opgenomen op 16mm en zeer interessant, gezien de tijd waarin hij gemaakt werd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Antonio Pitanga op televisie komt.

Reageer